Viabilitate sursă 620W pentru AMD Radeon HD7970

whiskas

Chronic suicidal
Salut,

Mă interesează dacă sursa S12II Bronze 620W este suficientă pentru următoarea configurație:
  • Gigabyte X58A-UD3R
  • i7-930 @ 4 GHz (nu mai știu exact cît de sus am dus Vcore, dar nu mult)
  • 6 x 2 GiB RAM DDR3
  • 2 x HDD 7200 RPM (un WD Black 1 TB și un Seagate Barracuda 3 TB)
  • 1 x DVD-RW
  • 1 x Intel X25-M
  • 1 x ASUS Matrix HD7970 @ 1,1 GHz
  • vreo patru dispozitive pe USB (cameră web, placă video, maus și tastatură) și din cînd în cînd USB sticks/drives
Dacă sursa nu e adecvată, ce să pun în loc?
Dacă sursa e adecvată, ce înseamnă că placa video are nevoie de 2 conectori PCIe 8 pini și sursa are doar unul?

Mulțumesc! :smile:
 
Am bagat configuratia aici si mi-a dat 559W consum, cu procesorul overclockat la 4Ghz (fata de ce ai specificat tu am mai pus 4 ventilatoare de 120mm si un DVD-/+RW). Stock ai 491W. Umila mea parere e ca sursa tine fara probleme.
 
Mulțumesc pentru răspuns!
Am încercat și eu aseară o jucărie de genul ăla, dar îmi este greu să-mi dau seama cît de corecte sînt aceste calculatoare...
 
Daca ma holbez aici vad ca pe un sistem destul de gurmand consumul maxim in Metro 2033 a fost de ~500W din perete (aproximativ 400W din sursa daca pun la ochiometru o eficienta de 80% a sursei).
Deci da, Seasonicul ala duce fluierind (la figurat, ca nu-ti doresc sa fluiere la propriu :biggrin:) config-ul tau.

Cit despre cablul cu 8 pini lipsa ori ai un adaptor in cutia placii video de la 2 molex-> 1 PCI-E x8 ori cauti asa ceva.
 
Salut,

Tocmai mi-a venit placa video (aia de mai sus, ASUS MATRIX HD7970) si-am desfacut computerul s-o montez, moment in care am realizat ca am o (potentiala?) problema: placa video are doi conectori de alimentare PCIe cu 8 pini. Sursa mea (Seasonic S12II 620W Bronze) are un conector PCIe 6+2 pini si un conector PCIe 6 pini. Placa video a venit in cutie cu un conector PCIe 2x6 pini la 1x8 pini.

Intrebarea mea este daca pot alimenta corect si fara probleme placa video in felul urmator:
  • conectorul PCIe al sursei cu 6+2 pini la unul dintre conectorii 8 pini ai placii video
  • conectorul PCIe sursei cu 6 pini la adaptorul din cutie (2x6 pini la 1x8 pini), iar adaptorul la celalalt conector cu 8 pini al placii video.
Daca schema de mai sus este incorecta/nesigura, atunci cum sa fac? Documentatia sursei zice ca ofera 48A/576W combinat pe liniile de +12V (nu ma prind daca e un singur rail de 12V si daca asa e facuta sa functioneze).

Multumesc.
 
Diferența de două fire nu e mare, ar trebui să meargă fără probleme cu cel de 6 pini în loc de 8. Teoretic merge și direct cu conectorul de 6 pini în mufa de 8, fără adaptor. Placa are LED-uri pentru fiecare power connector, dacă nu-i place cum ai montat alimentările se fac roșii.

Adaptorul 2x6->8 e cam ciudat, se pot întâmpla lucruri "interesante" dacă sursa are rail-uri diferite pentru cei doi conectori de 6 pini.

BTW, chestia aia e imensă. S-o folosești cu plăcere!
 
Back
Top