Verificare kilometraj masina SH

Uzura vopselei e inofensivă, dacă nu a ajuns foarte în profunzime încât să producă rugină. Duci mașina la un atelier premium de car detailing și în mai puțin de 200€ îți rezolvă 70-90% din zgârieturi plus niște straturi protectoare de ceară (nu ceară naturală carnauba care ține foarte puțin, ci sealant sintetic rezistent cu lunile). Poți face economie și să faci tu toată operațiunea, dar necesită multă migală și mult timp, cu atât mai mult pentru cineva care n-a mai făcut asta ca să știe cum să identifice și să trateze fiecare zonă a caroseriei. Unele operațiuni se fac evitând lumina directă a soarelui, și nu toți avem garaje acoperite.

Dar o uzură similară va avea și parbrizul, chiar și fără lovituri/ciobituri evidente tot va avea microzgârieturi de la praf, spălare, nisip împrăștiat iarna (deși prin vest se folosește cu precădere soluția lichidă de clorură de calciu/clorură de magneziu, doar pe-aici prin est încă se mai dă cu nisip și sare). Noaptea vei vedea steluțe și cerculețe în dreptul fiecărui punct luminos de afară, iar pe ploaie/ninsoare nu se curăță parbrizul bine și vezi neclar, iar asta nu mai e problemă cosmetică ci problemă de siguranță a mașinii. Singura remediere e înlocuirea parbrizului, între 200-400€ la reprezentanță sau 60-100€ la un atelier gen AGER.
 
între 200-400€ la reprezentanță sau 60-100€ la un atelier gen AGER
Aici e o steluță mare cu "dacă n-are diverși senzori/încălzire/etc", când ajungi ușor de la 200€ la 1500€. De-asta e bine ca mașinile pe care nu vrei să cheltui foarte mult ca întreținere să fie cât mai simple. Unele ateliere se oferă să-ți mute senzorii, însă nu mai iese ca la început, pentru că nu-s făcuți să fie dezlipiți.
 
Luati-o ca pe un OT: am un amic specializat in samsareala de masini (FR-RO). Numai Opel si VW. Se da meserie kilometrajul din calculator inapoi. Avea si o metoda personala de a verifica varsta masinii: rasucea cu ambele maini cauciucul in care e imbracat volanul. In functie de ce simtea el acolo cumpara masina sau nu. :D
 
Am ajuns la concluzia lui AdrianB1, o masina de varsata aia cu < 100.000 km e un fel de fata morgana. Asa ca prefer sa o iau cu km mai multi dar sa-i pot verifica istoricul.
 
Revenind la subiect, e vorba de aceeasi Ford Fiesta pe care am vazut-o acum cateva zile.

Anuntul la care am raspuns eu:

fiesta samsar.pngAnunt postat cu o saptamana inainte (probabil de proprietarul initial)


fiesta prima vanzare.png


Comparati pretul si kilometrajul.

Ce teapa (sa nu ma exprim altfel) luam daca achizitionam masina aia?
 
Trebuie să recunoști că știe să vândă și a făcut-o altă mașină nenea ăla, spălat frumos, polish peste tot, Ghia, 200k km ca și pierduți, ținută în garaj...
 
Arata foarte, foarte asemanator, dar nu vad niciun semn 100% sigur ca e aceeasi masina. Daca este e o teapa imensa. Intrebarea mea e: de ce difera anul de fabricatie?
 
Țin minte mașina după nr de înmatriculare. CT-12-BGA. Am poza făcută cu VIN-ul mașinii. Îți spun sigur ca e aceeași.
 
Intrebarea mea e: de ce difera anul de fabricatie?

Masinile fabricate incepand cu luna august sunt considerate ca fiind fabricatie anul urmator. Probabil vanzatorul initial a specificat anul in care a luat masina (septembrie-decembei 2007), samsarul a dat anul din talon - 2008.
 
Ca sa nu mai dechid alt topic. O parere despre asta? Da? Nu? Du-te ba d'aici? Bravo ma, buna oferta? Samd. :biggrin:
A vorbit nevasta-mea cu omu' :angel: si in plus fata de scrie pe site i-a zis ca e a unei matusi, adusa din Belgia (cica mai are si una busita in curte pentru piese de schimb), fo' 150k la bord, a fost folosita pe drumuri scurte acasa-munca. Accepta teste la service, omul parea OK la telefon cica.

Eventual (daca avem) f'un forumist din Galati sa-mi recomande un service mai acatarii unde o pot testa aia oleaca in caz ca ajung dupa ea?
Sar'na.
 
Eu am devenit un pic paranoic. Omul cam invarte masini. Pe Google il mai gasesc cu un Matiz si un talon pierdut. Faptul ca masina nu este a lui ridica semne de intrebare pentru mine.

Baga VIN-ul (WFQUXXGAJU4A57056) aici sa vezi detalii despre masina.

Poti folosi si site-ul asta pentru a face o estimare in privinta pretului corect al masinii.
 
Daca erai din Tecuci te trimiteam la niste baieti care au luat in ianuarie epava de la masina mea dauna totala cica sa o repare... :B
Oricum, e bun thread-ul asta, stiu unde sa vand masina nevestii cand i-o veni vremea, se incadreaza perfect in cerintele voastre, solida, fiabila, ieftina, cu kilometraj real si rezonabil (115.000 km in 9 ani) si revizii facute la timp. :D
 
Chineza frate. :hmm:

La ce te referi? La specificatiile masinii dupa VIN? E simplu: "Less" = ce nu are; "With" = ce are din fabrica.

dreamer said:
Daca erai din Tecuci te trimiteam la niste baieti care au luat in ianuarie epava de la masina mea dauna totala cica sa o repare...

Nu as fi surprins sa gasesc masina ta la vanzare pe undeva "rujata" bine.
 
Io am facut un calcul la taxa aia de inmatriculare aici: http://www.auto.ro/calculator-taxa-auto
si a iesit
Taxa auto 2015: 627 Euro

Ala zice in anunt ca taxa e 487euro, io parca as crede ca la euro 3 e mai mare chiar decat zice calculatorul ala. Si noxele alea trebuie verificate in service totusi ca sa fii sigur.
 
Back
Top