Ventilator laptop defect

Marius '95

troubleShooter
Ventilatorul de la laptop face ca toti dracii. Parca porneste drujba... De inlocuit cu original nu mai gasesc. M-am gandit sa il scot de tot, ca oricum nu ajunge la temperaturi prea mari, dar se crizeaza BIOS-ul si nu mai booteaza. Ce altceva ii pot face?
 
Așa făcea T61p-ul unui prieten. L-am desfăcut și am pus vaselină siliconică pe axul ventilatorului, n-a mai făcut zgomot și a mers normal. Merge de un an și ceva așa.

Cu ulei n-a mers, trebuie să fie ceva mai dens.
 
Daca s-a uzat lagarul axului atunci chiar trebuie ceva tare gros ca sa compenseze jocul creat, o pelicula de ulei nu tine si orice ar fi, e o solutie temporara. Ma bucur, dar ma mir ca a tinut un an.
 
A fost interesant, că nu s-a mai auzit absolut deloc, nu mă așteptam nici eu să iasă așa bine. Următorul nivel (când n-o să mai meargă) e vaselina grafitată :smile:.
 
Cu vaselina am incercat si eu la ventilatoarele desktop. N-a tinut mult. Problema principala, cred eu, este ca n-am cum sa o "injectez" in lagar. Simplul fapt ca o pun deasupra si apas cu degetul nu pare sa o faca sa intre...
 
In aplicatiile uzuale vaselina e injectata sub presiune prin porturi de gresare (link), dar ventilatoarele astea sunt considerate consumabile, nu au porturi de gresare.
 
Nu mi-e clar pe unde încerci să pui vaselină. La Lenovo-ul de care ziceam am desfăcut complet turbina, partea metalică era prinsă doar în câteva cleme iar apoi elicea a ieșit direct, stătea acolo doar în pernă magnetică (și în carcasa metalică, dacă avea de gând să se miște mult). Așa că am putut băga vaselină pe săturate.
 
Back
Top