Vând vechituri

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
La un inventar rapid după ultimele upgrade-uri am rămas cu următoarele piese, bune de măritat (mai la bătrânețe, așa, da' găina bătrână... :biggrin:).

1 - Kit barebone:
  • placă de bază ASrock K7NF2-RAID - ATX, Socket A, nForce2 Ultra 400; fără condensatori umflați, cu un radiator pasiv Zalman mare pe northbridge și un radiator de aluminiu low-profile lipit pe southbridge;
  • procesor AMD Athlon XP, cred că 2400+, n-a fost overclockat și abuzat la viața lui;
  • cooler Speeze de aluminiu cu inserție de cupru și ventilator de 8cm cu grilă metalică;
  • 2 module de memorie de 1 GB Kingmax DDR-400 în dual channel;
  • placă video ATi Rage 128 Pro cu 32 MB de memorie, AGP, răcire pasivă, mufă VGA.

2 - Placă video Palit Daytona GeForce 3 Ti200, AGP, parcă 128 MB de memorie, cu cooler Zalman aftermarket.

3 - Hard discuri de 3,5":
  • Seagate Barracuda ATA IV OEM, 20 GB, PATA, ST320011A
  • Quantum Fireball Plus AS, 20.5 GB, PATA
  • Quantum Fireball Plus AS, 40 GB, PATA
  • Western Digital Caviar, 20 GB, PATA

4 - Unitate optică LG CD-RW/DVD-ROM, PATA, GCC-4521B, region-free ROM.

N-am idee de prețuri, faceți oferte. Discurile se pot plăti și în bere :biggrin: numa' să vă fie bune la ceva, că-i păcat de ele să le dau la fier vechi.
 
Eu tocmai am desfăcut vreo 4 HDD-uri cam ca ale tale (20GB), le-am scos magneții și acum mă uitam unde-s centre de reciclare pentru electronice :smile:.
 
Într-o vreme cochetam cu ideea înlocuirii capacului metalic la un hard disc din ăsta cu un capac din plexiglas transparent tăiat pe măsură. Montat undeva la vedere, cu niște LED-uri ceva, ar fi de efect să vezi cum râșnițează.
 
Da' restul pieselor nu trebuiesc nimănui? Dacă nu le revendică nimeni, o să le fac pachet și le trimit vreunei firme care strânge din astea ca să facă calculatoare pentru copiii sărmani; o carcasă cu sursă îi mai trebuie, și restu' se găsesc.
 
Într-o vreme cochetam cu ideea înlocuirii capacului metalic la un hard disc din ăsta cu un capac din plexiglas transparent tăiat pe măsură. Montat undeva la vedere, cu niște LED-uri ceva, ar fi de efect să vezi cum râșnițează.

Trebuie bine ales un asftel de HDD, că multe din cele noi au șuruburi în capacul de sus (pe axul motorului și axul capetelor). Unele chiar se bazează pe șuruburile alea, altele au gaura de echilibrare a presiunii și filtrul cu carbon chiar pe capac, și-s mai greu de confecționat capace noi.
 
Back
Top