Vand USB DAC Styleaudio CARAT-HD1V

Status
Not open for further replies.

Cosmin_C

melomaniac
Dupa cum zice si titlul, se vinde una bucata Styleaudio CARAT-HD1V USB DAC. Imbunatatiri aduse de mine, adaugarea unui transformator de 9V 1000 mA destul de solid/greu (nu venea la pachet dar era recomandat de producator si intradevar se simte bine in comparatie cu utilizarea exclusiva USB) si un cablu USB mai gros cu tor de ferita pe el (asta nu pot spune ca se simte la calitatea sunetului dar l-am pus pentru liniste sufleteasca). In plus am cutia si accesoriile complete cu care a venit; din pacate nu are garantie, fiind cumparat in primavara 2009 din tari straine. A functionat cam 30-40 de ore in total.

Cum suna ? Parerile sunt evident impartite. :smile: Un amic spunea ca suna ceva mai bine decat Xonar Essence STX pe sistemul sau, altul ca e sensibil egal cu Xonar D2 fiind mai bun la unele si mai slab la altele; eu spun ca-i putin sub Xonar D2 cel putin pe sistemul meu si la gusturile mele, acesta fiind si motivul pentru care il vand. Iesirea de casti suna excelent cu casti de maxim 80 ohmi si bine cu casti de peste 80 ohmi, cat timp au o sensibilitate decenta; la acest capitol DAC-ul e incomparabil peste Xonar D2, fiind mai degraba comparabil cu iesirea dedicata de pe Essence STX. Eu il vad ca o solutie ideala in special pentru un laptop + casti, unde nici Xonar U1 si nici macar E-MU 0404 USB nu cred ca pot sa-i stea in fata...

Se poate testa in Bucuresti, in plus il pot imprumuta cateva zile oricarui membru XF cu vechime interesat de achizitionarea lui. Nu trimit in provincie, deocamdata. Pretul este de 400 RON si nu este negociabil, deocamdata.
 

Attachments

  • HD1V.jpg
    HD1V.jpg
    108.7 KB · Views: 428
/me testing si creca ramane la mine. Superba scula, bine inchegata. Sunetul deocamdata nu l-am testat, ramane pe duminica din motive diverse care nu tin de mine.
 
/me testing si creca ramane la mine. Superba scula, bine inchegata. Sunetul deocamdata nu l-am testat, ramane pe duminica din motive diverse care nu tin de mine.

Dacă nu ai testat sunetul atunci ce naiba ai testat, stabilitatea tensiunii sursei? Chiar sunt curios cum sună o drăcie din aia, dar nu pe căști ci prin stație ca placă audio externă pentru un HTPC foarte înghesuit în interior. Știu că e doar stereo.
 
Si eu sunt curios ce ai testat la DAC daca nu sunetul. :biggrin: Scuze ca nu am postat eu primul sa anunt ca-i in teste, nu am avut acces la internet in weekend.

AdrianB1 suna ca o placa de sunet de foarte buna calitate, cu diferenta ca-i mai ferita e interferente; mai exista si avantajul ca o poti muta foarte usor, cand vrei tu, pe desktop, laptop, HTPC sau orice alta sursa care poate trimite semnal audio digital prin USB. Si da, este stereo curat cu iesiri pe RCA.
 
O rămas le je, m-a lăsat cu portofelul cam gol, dar a meritat. Se pupă de minune cu Microlab Solo 6, parcă mi s-au desfundat urechile VS placa de sunet on-board :smile:

Testele inițiale au fost construcția, soliditatea sculei (nu, nu am dat cu el de pereți :biggrin:), apoi studiat piața și cumpărat RCAuri haurite și adaptor 5->3/5 pentru căști.

Testele de sunet nu am reușit nici acum să le fac în detaliu (ascultat doar ceva Apocalyptica .flac și alte asemenea pentru identificarea instrumentației și vioara nu mai sună ca viola yey :biggrin:), dar sper că o să am timp. Job™.

P.S.: alimentatorul extern face o diferență ENORMĂ. Nu, nu sunt psihopat, dar deja devine cam gravă boala :biggrin:
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top