Vand PDA Asus MyPal A636

termita

Membru Senior
Review 1
Review 2

A fost cumparat anul asta prin aprilie, garantie initiala 24 luni, deci mai are cam un an si jumatate. Este in stare buna dar se vede ca a fost folosit - are urme de la stylus pe ecran, nu am avut probleme cu el, nu a vazut service, bateria tine destul de mult.
Dau tot pachetul, PDA + CD driver + cabluri + suport pentru pus in masina pe parbriz, incarcator pentru 220 si pentru masina, cablu de date etc. Am si factura la el cu garantia.

850 RON. Sunt din Bucuresti. Postati aici, dati PM sau sunati la 0722 475 193, Razvan.
 
Ce harti ai la el? Stiu pe cineva care vrea un GPS si chiar m-a rugat sa ii recomand ceva.
 
OK, o sa vorbesc cu persoana respectiva in weekend (nu e temporar in Bucuresti) si daca mai e valabil anuntul iti trimit raspunsul.

Ce se intampla daca esti intr-un loc pentru care nu exista harta, iti da coordonatele topografice (latitudine, longitudine, altitudine)? Persoana respectiva e topograf de meserie si are nevoie de coordonate mai mult decat de harta care spune unde e cea mai apropiata strada (lucreaza pe teren, nu in orase) sau McDonalds.
 
Este un PDA care printre altele are şi GPS cu antenă mai serioasă, nu un GPS specializat.

Pe net ai foarte multe programe de poziţionare pentru Pocket PC, inclusiv module mobile ale aplicaţiilor GIS, care se integrează perfect cu aplicaţii desktop.

Depinde la ce-i trebuie exact, dacă vrei să vezi pe Google Earth sau WikiLoc pe unde te-ai dat cu rolele sau cu bicicleta e ok, însă pentru măsurători oficiale nu este suficient un GPS "simplu", trebuie ceva de precizie, şi găseşti terminale GPS specializate la preţuri cu un ordin de mărime mai sus.
 
găseşti terminale GPS specializate la preţuri cu un ordin de mărime mai sus.

Stiu. Ca idee, acum 25 de ani tipul a traversat pe jos un desert ca sa traseze o linie de inalta tensiune avand la dispozitie un teodolit (chestia aia cu care fac topografii masuratori de precizie a unghiurilor), o ruleta si un aparat de fotografiat ca sa "noteze" pozitia aproximativa a stalpilor (care sunt la sute de metri unii de altii). Cand au montat stalpii au taiat un drum prin munti ca sa care echipamentele grele (macarale, cisterne, camioane cu beton si agregate si malaxoare). Dupa vreo 10 ani autoritatile locale au construit o autostrada pe drumul respectiv :lol:

Acum nu mai face asta, dar da consultanta in domeniu si este suficienta o precizie de <50 m pentru pozitionare - un tronson scurt de linie de inalta tensiune are 30-50 km, unul mai lung are si peste 1000 km. Pe lungimea respectiva alinierea stalpilor nu se face prin GPS (mult prea imprecis :lol: ), dar traseul initial (schita primara) poate fi facut mai usor cu un GPS cu agenda incorporata si eventual capacitatea de a inregistra comentarii vocale. De aceea m-am gandit la un PDA cu GPS si nu la un dispozitiv GPS dedicat. Mai ales ca e utilizare ocazionala, nu se fac asemenea operatii prea des si un dispozitiv high-end e greu de justificat economic.
 
Pentru aşa ceva, A636 e OK. Eu am un A696. Până acum cel mai interesant şi uşor de folosit progrămel free pe care l-am găsit este Noni GPSPlot (şi cu care merge perfect, fiind dezvoltat tot pe un Asus asemănător).
 
OK, o sa vorbesc cu persoana respectiva in weekend (nu e temporar in Bucuresti) si daca mai e valabil anuntul iti trimit raspunsul.
Bine.
Ce se intampla daca esti intr-un loc pentru care nu exista harta, iti da coordonatele topografice (latitudine, longitudine, altitudine)?
Da, astea le poti afla tot timpul, atat in iGO cat si in alte programe.

P.S. Diseara incerc sa pun si ceva poze, daca nu uit :goofy:
 
Back
Top