Vând carcasă Antec NSK-6500 cu sursă Antec EA-380

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Vând carcasa desktop-ului vechi, un Antec NSK-6500 tower, argintie cu negru, în stare impecabilă, ideală pentru un NAS sau liniște. Tocmai a fost demontată complet și curățată de praf, inclusiv am pus vaselină siliconică pe tijele de culisare ale celor două butoane frontale pentru ca să meargă impecabil :biggrin:
  • 4 bay-uri externe de 5,25", din care într-unul este un adaptor de 3,5" și capacul frontal are bezel pentru floppy;
  • frontal sunt 2 mufe USB, 2 mufe audio și o mufă Firewire, pentru a fi conectate la placa de bază;
  • buton de power și reset, LED-uri albastre pentru power (un inel luminos în jurul butonului de pornire) și disc (un punctuleț mic dar vizibil), buzzer/speaker;
  • 5 bay-uri interne de 3,5" montate într-un rack ce se scoate cu totul din carcasă, și apoi fiecare disc se montează prin șuruburi și șaibe de silicon pe o tăviță ce se scoate din rack - am toate șuruburile și șaibele din silicon;
  • în fața rack-ului de discuri sunt perforații frontale pentru montarea a două ventilatoare de 8cm (cred);
  • capacul lateral se deschide cu două butoane culisante îngropate, și are prevăzute găuri de ventilare pentru placa video și pentru air duct pe CPU - duct-ul a fost demontat și ambele găuri astupate pentru un airflow corect;
  • toată carcasa se sprijină pe picioare din silicon;
  • în spate e montat un ventilator Antec de 12cm, silențios, cu reglare a vitezei în 3 trepte de la un microswitch;
  • la interior, pe capacul superior este lipită o clemă din plastic mare cu quick release, pentru a fi prinse cablurile în surplus;
  • are toate capacele din tablă pentru plăcile de extensie, toate capacele frontale din plastic negru pentru bay-uri, unul dintre ele cu abțibilde Gigabyte și AMD Athlon 64 :biggrin:
Carcasa are montată înăuntru o sursă Antec EarthWatts EA-380, de 380W, certificată 80 Plus. Am desigilat-o eu acum o oră pentru a o curăța de praf. Ventilatorul e foarte silențios, mi se pare că e cu turație reglabilă automat în funcție de temperatură. Are alimentare ATX 20+4, un cablu separat de 12V cu 4 pini, un cablu pentru alimentare PCIe, și 4 cabluri pentru discuri - în total 4 SATA, 5 MOLEX și 1 floppy.

Am păstrat pe backplane distanțierele pentru placa de bază și șuruburile în ele. Mai am suficient de multe distanțiere de alamă pentru cine are plăci mai exotice (EATX sau ceva). Am scos bezelul pentru mufele din spate ale plăcii de bază vechi, așa că acolo va trebui montat bezelul plăcii de bază pe care o veți folosi.

Preț - 200 lei?

Poze fac zilele următoare, când nu-mi va mai fi atât de somn.
 
Nici o reacție fiindcă nu-i trebuie nimănui o carcasă, sau fiindcă e neinteresantă fără poze, sau că e prețul prea mare?
 
Nici mie nu imi trebuie, am vreo 2 in plus in beci (nici una care se merite efortul de a o vinde).
 
E mare carcasa, nu neaparat pretul :smile:. Daca era NSK-4xxx o luam eu, desi n-am nevoie decat de sursa...
 
Probabil e cazul să definești ce înseamnă „ATX full tower” pentru tine. Pentru mine, singura carcasă „full tower” pe care am văzut-o cu ochii mei avea 7 bay-uri de 5,25" și 80cm înălțime, de abia încăpea sub birou. Asta se întâmpla în prin mijlocul anilor 90. De atunci, producătorilor le-a venit mintea la cap și cele mai încăpătoare sunt ca asta a mea, cu 4 bay-uri de 5,25", și spațiu pentru placă de bază EATX cu 7 sloturi de extensie. Dacă asta e ceea ce vrei, carcasa mea e potrivită.
 
Sa vorbesc cu frate-meu, avea prin container niste carcase din astea mari. Nu garantez nimic, trebuie sa investigheze ce mai e pe-acolo.
 
Full tower inseamna la mine:
- minim 5 optice, 2 floppy, 6 harduri (toate simultan)
- intra placi PCI din alea lungi
- Extended ATX care nu loveste in unitatile optice (sau in orice altceva)

Am un full tower acasa. Serverul e in ea. Ma oftica ca nu pot folosi toate sloturile de 5.25". Nu-mi ajung cablurile asa sus. Mi-ar place o carcasa in care unitatile optice sa fie sub harduri, nu deasupra.
 
Back
Top