USB 4.9V

Marius '95

troubleShooter
Router Linksys WRT-1900ACv1 alimentat la 12V. Pe USB am 4.92V fara consumatori. Daca pun un hub cu doua stick-uri raman cam 4.9 - 4.88V.
Banuiesc ca 5V se obtin cu un DC-DC buck converter integrat pe placa router-ului. Cat de dificil ar fi sa "ajustez" cumva acel converter sa scoata 5.1 - 5.2V?

PS: Mi-e dor de Topex-ul pe care l-am distrus acum cativa ani. Avea sursa pe placa separata. Ar fi preferabil sa nu ajung sa-mi fie dor si de asta...
 
Depinde de sursă și de puteri. De obicei scăderile de tensiune apar atunci când sursa este la limita de putere, adică și dacă ar ajunge la >5V în gol, tot la 4.8 s-ar duce cu sarcina ta. Soluția e înlocuirea sursei USB cu ceva mai puternic. 4.9 pot fi dați și de diode de protecție pe USB (ca să nu alimentezi router-ul cu curent din usb), dar e complicat de zis.

Standardul USB zice 5V +/- 5%, adică 4.88 e in spec.
 
  • Like
Reactions: Neo
Este greu de raspuns pentru ca depinde de sursa aia. Dar majoritatea nu sunt reglabile, ba mai mult sunt SMD si greu de lucrat cu ele.
Incearca sa nu mai folosesti hub pasiv ca si el introduce caderi de tensiune, Foloseste unul care poate el sa dea ceva energie.
P.S. Totul se miniaturizeaza si design-ul nu mai ia in calcul posibilitatea de a fi reparat.
 
  • Like
Reactions: Neo
Aș adăuga dacă vrei să folosești un hub cu alimentare suplimentară să fii sigur că nu bagă curent înapoi prin USB în dispozitivul la care îl conectezi. Am avut surprize dubioase de-a lungul anilor...
 
Am uitat, tind să-mi dau purge la lucrurile absolut inutile pe care le citesc.
 
Back
Top