UPS?

UPS-ul semnaliza ceva gen overload / beepaia / blincanea un led pe el cand incercai sa pornesti centrala? Doua probleme as vedea eu:

1) "Configurable for 220 : 230 or 240 nominal output voltage" scrie la el in carte. Poate era programat sa dea 240V si centrala intra in protectie;

2) In general UPS-urile nu iubesc motoarele electrice deoarece la pornire astea sug un curent mult mai mare decat curentul nominal (scris pe ele). UPS-ul sesizeaza treaba asta si intra in protectie. In centrala ai o pompa de recirculare care le cam suge la pornire...
 
Depinde de centrală. Unele centrale sunt pretențioase la curent din cauza modului de aprindere a gazului (ionizare). În primul rând încearcă să inversezi ștecherul în priză (adică să inversezi faza cu nulul). În al doilea rând, centralele sunt pretențioase la împământare - unele au nevoie să vadă că există împământare; se poate păcăli (verifică și manualul centralei, în unele scrie) cu o rezistență între nul și împământare - dar în cazul ăsta trebuie să fii chiar sigur care e nulul.

Ai făcut încercarea când UPS-ul era pe baterii sau când era pe alimentare normală?
 
La mine sunt 2 centrale pe un Ups Apc de 1500VA, dar nu pornesc amandoua odata. Fiecare pompa are doar 160w, asa ca sunt rezerve serioase de putere cand porneste cate una (sunt cate 3 in fiecare centrala, dar cu functii diferite asa ca nu merg simultan).
 
Well, vad ca la mine in cartier se cam ingroasa gluma... :zbang: Cu grupuri electrogene aveti ceva experienta? Ma gandesc la ceva minim 2500W. Va rog fara trufandale gen Kipor ca n-am bani de trufandale.
 
Cred ca sunt problemele create de extinderea magistralei de metrou, am inteles ca infrastructura electrica necesara e in urma rau de tot. E ceva temporar, vreo 2-3 ani, dar suficient de mult incat sa nu poti sa stingi lumina si sa astepti sa treaca.

Din pacate nu am experienta in domeniu. Vazusem prin Hornbach, parca, un generator cu motor Honda dar era de 2kw, parca.
 
Pene de curent nu am, doar au inceput sa apara fluctuatii in ultima vreme si as vrea s-o protejez totusi.
 
Iti trebuie un regulator de tesiune cu cursor, nu cu relee. Asta daca vrei sa mai si tina ceva timp.
Nu musai APC, sunt electro-mecanice si sunt fiabile chiar si cele mai no-name, dar au ceva kilograme.
 
Tocmai la ăla scrie altcineva că n-a mers la centrală (vezi "Recenzii"). De obicei nu merge detecția de ionizare (flacără), la unele se poate rezolva băgând invers ștecherul, dar poate să nu meargă și din alte cauze.
 
Nu, dar nu pui cabluri de alimentare OFC la UPS fara sa stabilizezi inainte curentul, sa refaci sinusoida pura si sa izolezi in cusca Faraday circuitul.
 
Bun, deci la cat costa un UPS sinus, ma orientez spre AVR gen Well AVR-SRV-1000VA.
 
Si asta de pe site-ul exemplu dat de tine.
Este o tehnologie electro-mecanica matura, chiar si chinezariile ieftine (pana la un punct) fac o treaba cel putin decenta.
 
Bun, deci la cat costa un UPS sinus, ma orientez spre AVR gen Well AVR-SRV-1000VA.
Eu tin Wiessmann-ul pe unul de 500VA, de vreo 3 ani, fara probleme. Adica nemernicii astia de la Bulestrica tot incearca sa imi faca probleme, dar Well se comporta ... well.
 
Back
Top