upgrade router

Nope, echipamentele nu trebuie să aibă acces la internet. Ai posibilitatea de a-ți instala/configura un proxy intern care poate sau nu să iasă pe net. Dacă alegi să nu iasă, trebuie să exporți tu manual de câteva ori pe an din acel proxy un fișier și apoi să-l imporți la ei pe site pentru validare.
 
Exista si varianta cu server de licentiere local, ca altfel zburau din foarte multe cloud-uri private/enterprise networks. Si Juniper/Extreme/etc abia asteapta sa se intample asta.
 
Inca te mai lasa cu cont local/multisite, pentru ca nu ai facut update de firmware.
N-am cloud key = n-am problema asta. Cloud key e o interfață spre internet și portalul ubnt, care devine controllerul echipamentelor tale. Io am un raspberry pi pe care rulează softul controller unifi, și asta îmi dă control și independență. În screenshoturile de mai sus e ultima versiune de controller.

Singurul firmware de care trebuie să mă îngrijesc e ăla din AP-uri, și îl aplic doar selectiv după câteva săptămâni de la lansare în care să văd cât se plânge lumea de el.
 
Folosești în prezent dual-WAN?

Folosesc eu dual-WAN pe un router Asus RT-AC86U in mod load balancing (poate fi pus si in mod fail-over) si confirm ca majoritatea serviciilor merg mai prost cu load-balancing, inclusiv simpla navigare pe net care este semnificativ incetinita. Singurele scenarii care beneficiaza de load-balancing sunt download-ul de torente (multe conexiuni simultane care se distribuie pe cele 2 conexiuni WAN) sau sincronizarea initiala de OneDrive cand faci download la o cantitate mare de date.

Ca sa scap de problema asta folosesc un artificiu de rutare: segmentul de retea 1 l-am alocat sa foloseasca WAN1, segmentul de retea 2 l-am alocat sa foloseasca WAN2 si segmentul de retea 3 foloseste implicit ambele conexiuni (load-balancing). Alocarea clientilor pe segmentul 1 sau segmentul 2 se face relativ simplu: implicit range-ul DHCP este pe segmentul 1, clientii care trebuie sa foloseasca segmentul 2 sau 3 vor avea IP-uri setate manual in respectivele range-uri.
 
Back
Top