Upgrade PC

Ca o paranteza: sursele sunt printre putinele lucruri care, cu mici interventii, pot fi folosite forever. Daca aveti de dat surse vechi "de firma", adica nu vaporene, dati un semn. :smile:
 
Din cate imi aduc aminte a fost "reparata" sursa asta de frati-miu si mine; ventilatorul se descentrase destul de rau si l-am inlocuit.
 
Eu am modelul de 450W din aceeasi serie, tot asa veche de 7-8 ani. Este Seasonic SII inside iar vara trecuta a ajuns la electronistul firmei la revizie; nu a avut nici macar o lipitura de refacut, nu mai zic de condensatori sau alte probleme. Dar, si eu am inlocuit coolerul original inca din primele luni, avea un zgomot enervant de rulment sau nu stiu ce altceva, l-a avut din prima zi deci nu cred ca era defect; sursa a mers aproape tot timpul cu un Scythe SlipStream 800 rpm conectat la mufa de cooler din sursa, deci controlat la turatie exact cum a vrut muschiul Seasonic - cam 330 rpm in idle, maxim 500-550 rpm in load.

Si da, coolerul AMD "stock" este foarte bun, dar paranoic rau, vreo 2000 rpm in idle cu procul la nici 30 de grade; fa-i un grafic cu ~1000 rpm pana in 50 de grade, chiar si pana in 60 de grade, iar de acolo poate s-o ia mai repede in sus, dupa gust sau dupa cum te tin nervii si throttling-ul. :biggrin:
 
Coolerul AMD de Ryzen e cel mai silentios pe care il am in calculator, dar am setat in BIOS graficul de turatie vs temperatura si asta l-a facut sa taca.
 
Așa, zi-mi mai multe pls :biggrin:



PS: am dat ca un fraier Antec Signature 750W de la tovarășul burebista și-mi pare rău și azi de ea. Excelentă sursă :frown:

A trebuit să iau un EVGA 850GQ pentru teste/backup. Probabil Antec ăla ar fi dus configurația actuală, deși puțin gâtuit în full load din cauza configurației puțin ciudate a railurilor.
 
Back
Top