Upgrade PC

Ia și tu măcar 16GB RAM, 8GB nu este chiar ideal în 2019. Recomand o sursă bună - EVGA GQ 850W (nu cea de 750W că are construcție și componente mai proaste).

Am eu două 24'' de care nu prea mai am nevoie dar distanța este prea mare :frown: Caută Dell U2312HM, este IPS și are timp de răspuns de TN și aproape zero ghosting/input lag. Da, este o anomalie. Da, am citit asta pe TFTcentral când nu prea vedeam diferențe după ce mi-am luat PG279Q :biggrin:
 
Este foarte OK wishlist-ul ala. Probabil la un moment dat o sa trebuiasca sa mai adaugi memorie, dar avand in vedere ca pretul acestora tot merge in jos de cateva luni...

La monitor nu ma bag, toate mi se par proaste in comparatie cu ce am acasa, sper sa ma mai tina cativa ani. Probabil am eu cerinte prea exotice. De fapt am vazut unul care mi-a placut mult, un VA 4k de 32 inch, insa pretul era pe la nivel de PC mid spre hi-end (nu mai stiu modelul, nu ca ar mai conta la banii aia).
 
In afara nelamuririi cu un singur DIMM in loc de dual channel, prima lista e beton. Tot ce poate sa bata lista aia e doar second hand.
 
Am pus o singura bucata de RAM in ideea sa reduc acu' putin costurile. O sa ii mai adaug o bucata in cateva luni/saptamani.
ursa, e peste buget monitorul ala. Ma gandeam la maxim 600 lei. Sau chiar 250, cum am gasit benq-ul ala la mana a doua. :smile:
 
Am înțeles. Nu insist. :biggrin: Doar am prezentat o variantă de luat în seamă în caz că... gaming sau alte chestii unde se cer 144 Hz.
 
Am luat recent (încă) un AOC I2490PXQU/BT și-i foarte fain. 24", IPS, ajustabil pe înălțime și rotație, văd că e aproape 800 lei la Vexio sau EvoMag.
 
Am înțeles. Nu insist. :biggrin: Doar am prezentat o variantă de luat în seamă în caz că... gaming sau alte chestii unde se cer 144 Hz.
Am inteles si eu. Dar nu sunt asa impatimit shootere incat sa ma uimeasca gaselnite d'astea.
Din ce-am mai sapat pe pisigaraj si emag LG-ul asta (24MP59G) mi-a sarit in ochi. E la limita superioara a bugetului dar pare a fi un compromis bun.
 
Eu am un cui impotriva LG pentru ca folosesc condensatorii cei mai prosti posibili.
Am facut ceva banuti cumparand monitoare LG stricate (condensatori cu ESR pana la cer) si apoi, dupa ce am inlocuit condensatorii, le-am dat familiei si unul singur l-am vandut ca sa-mi acopar investitia, desi mi-au mai si ramas bani.
 
Asta inseamna ca are cine sa-l repare daca-mi crapa. :biggrin:

Am extins putin wishlist-ul pentru monitoare https://www.pcgarage.ro/vizualizare-wishlist/3752948/, mi-e greu sa imi dau seama de diferente intre ele.
Am fost aseara prin niste magazine, am zis sa vad cateva modele live. Din ce am vazut pe acolo Dell-urile si Samsung-urile pareau a avea cele mai bune culori, Asus si Acer pareau cam sterse iar AOC si LG nu am vazut.
 
Nu te baza pe asta. Condensatorii cateodata trag dupa ei si alte componente, precum diodele redresoare si tranzistorii FET.
Cat despre baza, din pacate nu prea merita sa-l aduci pana la mine din cauza ca din costul biletului de avion iti cumperi altul functional.
 
Nu-i bai, un motiv in plus sa plec din tara. Am inceput sa caut ceva mai hotarat oferte prin afara (din pacate majoritatea sunt in UK unde nu as pleca).

Aaaanyway, am mai citit niste review-uri si incep sa-mi placa si AOC-urile; pare ca's decente ca si culori/performante si au si ceva feature-uri interesante (flicker free, blue light something).
Se aproprie ziua de leafa deci spre sfarsitul saptamanii cred ca dau niste comenzi. :smile:
 
Nu-i bai, un motiv in plus sa plec din tara. Am inceput sa caut ceva mai hotarat oferte prin afara (din pacate majoritatea sunt in UK unde nu as pleca).

Aaaanyway, am mai citit niste review-uri si incep sa-mi placa si AOC-urile; pare ca's decente ca si culori/performante si au si ceva feature-uri interesante (flicker free, blue light something).
Se aproprie ziua de leafa deci spre sfarsitul saptamanii cred ca dau niste comenzi. :smile:
Yeah stay away, it's a nasty place :biggrin:

Tu cauți ceva să aibă culori bune din prima? Că în cazul ăsta cam Dell scrie pe tine.

Dacă nu, poți să-ți iei orice vrei, cam toate se calibrează bine. În rest, aici găsești reviews serioase și vezi și cum se calibrează și poți găsi și profile de calibrare aici.
 
Cat timp este IPS se poate calibra foarte bine si usor. Daca (mai) esti din Bucuresti, chiar te pot ajuta cu acest aspect. :smile:
 
Posibil, nu am studiat problema, nu-mi pasa. Daca-si ia TN poate sa si-l calibreze singur. :goofy:

Eu ma gandeam la altceva. Aproape toate IPS-urile calibrate de mine aratau foarte bine in toate graficele doar dupa ce reglam balansul red-green-blue pe o imagina alba. In contrast, pe vechiul meu S-PVA (excelent in continuare, dealtfel) am fost nevoit sa fac profil, deoarece degeaba aveam 100% red / 100% green / 100% blue pe alb, ca la 90%, 80% grey deja aveam o deviere evidenta la albastru si rosu, doar verdele ramanea la 100%. Deci nu am scapat fara profil incarcat de fiecare data cand porneste PC-ul. :mda:

Deci daca-si ia IPS, foarte probabil calibrarea este o treaba de maxim un minut, fara profil.
 
Prime impresii: e mult mai bine. Aceeasi placa video care se chinuia cu Division pe medium-high settings acu zbarnaie pe ultra.

Tre' sa ma mai joc cu ventilatoru' de la CPU, mi se pare ca bazaie cam tare in idle.

Apropo de bazait, e cazul sa schimb si sursa (520W, veche de vreo 8 ani (sau mai mult)? Nu mai am bani si de asta. :smile:
Nu am avut niciodata probleme cu ea dar parca se aude ceva bazait dinspre ea. Posibil sa fi fost si inainte, dar sa nu-l fi auzit.

Monitorul pare decent: destul de luminos, treaba cu Freesync parca aduce ceva "smoothness" si culorile's aproape ok.
Cosmin, ce ziceai de calibrare? :smile:
 
Sursa cat inca mai tine e buna, daca nu moare ventilatorul poate sa mai tina cativa ani sau macat cateva salarii, pana strangi de alta. Sigur nu o sa creasca FPS si nici nu se reduce lagul cu o sursa noua, dar s-ar putea ca sunetul sa fie mai carnos si culorile mai vibrante.
 
Sursa aia e un Seasonic inauntru daca nu m-a lasat memoria de tot. :smile:
Atita vreme cit nu se usuca condensatorii prin ea inca duce.
Biziitul ala daca seamana a coil noise tine pur si simplu de loterie. E posibil sa nu fi avut pe configuratia precedenta dar acum e posibil sa apara. Pur si simplu tine de piesele din calculator din cite stiu eu.

PS. Ca fapt divers am si eu un Antec Signature 650 de prin 2008 si inca nu sughita.
 
Back
Top