Unde mergem în vacanţă? (experienţe)

Legat de Mexic, uitandu-ma pe ofertele agentiilor de turism am gasit preturi de aproximativ 800-1000E/persoana, 7 nopti AI (5*). Nu am la ce sa ma raportez ca preturi. Sound just about right? Pentru cine a mai fost acolo.
La aceleasi preturi alternative sunt Turcia/Belek(Maxx Royal) sau Rep. Dominicana(orice 5*), ambele 7 nopti UAI.
 
Vezi asa la ofertele de ~1000 EUR:
- taxe de aeroport, cel mai probabil nu-s incluse - la noi doar biletele de avion au fost ~900 EUR cu toate taxele, cu KLM + MartinAir, prin Amsterdam cu stop-over la dus
- de unde zbori si care iti este orarul de zbor, am vazut oferte cu plecare din Frankfurt, insa care nu includeau zborul Buc-Frankfurt
- daca ai sau nu transferuri aeroport-hotel (recomand sa ai)
- perioada: pana in octombrie-noiembrie nu prea ai ce cauta in zona aia, e sezonul uraganelor
- hotel: 5* AI nu garanteaza ceva OK, studiaza cu atentie TripAdvisor si Booking.Com pentru review-uri. Daca vrei distractie recomand ceva in zona hoteliera din Cancun, aproape de zona de disco, daca vrei relaxare si liniste recomand ceva mai jos pe Riviera Maya.
- perioada: mergi macar 9-10 zile, altfel nu merita din cauza zborului lung si diferentei de fus orar. In plus ai prea multe de facut / vizitat pentru a iti ajunge 7 zile, ai ruine mayase, parcuri naturale, plimbari pe ocean cu catamaranul pentru snorkeling, plaja, clubbing, etc. :smile:
Daca te tenteaza, ne auzim pe PM/YM pentru mai multe. :smile:
 
...e foarte posibil să merg pe acolo săptămâna viitoare....
Și n-am mai ajuns anul ăsta, poate la anu'. :frown:
A fost cineva recent pe la Băile Herculane? Mă interesează o sugestie de cazare din experiența proprie, pe Turistinfo am văzut că sunt destule pensiuni dar în părerile de acolo n-am încredere nici 1%. :smile:
 
Am primit feedback negativ inclusiv de la cunoscuti care erau Herculane-addicted. Deci mai bine lipsa. :frown: Cauta eventual pe hoinari.ro, amfostacolo.ro, etc...
 
Am fost in vizita acum 3 saptamani, cred ca am nimerit in partea veche a statiunii (acolo m-a dus GPS-ul) - oras cu iz mai comunist decat asta nu cred ca am vazut. Parca totul a ramas in urma cu 20 de ani.

Noi ne-am cazat la Cazanele Dunarii, in Dubova - 80 Ron/noapte, la 2 nopti state acolo am primit bonus o plimbare cu barca pe Dunare, foarte faina. Dubova e la vreo 40 de km de Herculane, ceea ce e nimic in comparatie cu distanta pana la Iasi.
 
Martinica. E cald, frumos, au si vulcan natural, iar craciunitele sunt in tinute sumare din cauza temperaturii :tongue:
 
Bulgaria de revelion poate fi o chestie riscanta, e plina de munti in care poate sa ninga de pe o zi pe alta. Dar altfel nu e o idee rea deloc.
 
A fost cineva recent pe la Băile Herculane? Mă interesează o sugestie de cazare din experiența proprie...

Revenind pe subiect: e posibil sa "ma risc" eu cateva zile dupa 1 sept. Cochetez cu ideea de a ma caza AICI. Daca ati gasit voi pe net si alte locatii recomandate (la Herculane), astept propuneri.

Deci DACA ajung acolo, revin cu impresii si yole. :smile:

LE: Sau poate nu! :biggrin:

"Eu am ales de pe net un hotel de 3 stele mai mic, Claudia, pentru pozitia pe care o are, undeva sus, si pentru pozele cu interioare, care aratau bine. Preturi - pe masura: 160 de roni camera. Cand am ajuns, am platit si abia apoi m-am dus in camera. O eroare facuta din prostie si pe fond de oboseala de drum lung. Rezultatul: o deziluzie totala. Camera avea igrasie, mobilierul, inclusiv cel din baie, era luat dintr-un alt hotel si reconditionat, asternuturile aratau naspa si erau si patate, la baie era mai mult lambriu de pvc decat faianta, instalatiile functionau prost etc. Ca sa va faceti o ideee: pana si bagheta de la perete, care era pusa peste mocheta si era facuta dintr-o scandura ordinara, era doar pe un sfert din lungimea peretilor. La fel tocul de la baie: din scandura prost slefuita si nelacuita. Eu n-am vazut asa ceva nici in hoteluri comuniste! Si asta avea 3 stele si cu ele se lauda si pe internet! Am intalnit pe cineva care se cazase la o pensiune unde a gasit gandaci in camera! Nu stiu, poate or fi si un loc sau doua, unde poti manca. Nu ca un restaurant de 5 stele, dar macar sa fie curat si sa nu fii tratat cu sictir. Cu siguranta sunt si cateva locuri unde poti dormi civilizat. Dar astea sunt exceptii, dupa parerea mea. Sfat, cu argumente solide: evitati hotelul Claudia! Asta e un model de jecmaneala. Sau de escrocherie."

LLE: Iar uneste proxtu' asta (de VB) posturile aiurea... :zbang:
 
Last edited:
Metoda românească cu văzutul camerelor înainte de cazare face mult uneori. Plus întrebarea dacă e vreo nuntă în seara asta, mai ales în weekend, am uitat să fac treaba asta la Durău și vibra tot hotelul de la dansul pinguinului.
În comentariile online nu am încredere, nici cele pozitive nici cele negative.
 
Eu mai aplic si varianta de a cumpara biletele de la o agentie MARE de turism. Daca nu-mi place ceva, dau un telefon la ei si intotdeauna se rezolva. :smile: Asta cand iau bilete gen 10 nopti la mare. Dar fara rezervare intotdeauna vad camera inainte, verific robinetii, apa calda, closetul, asternuturile, etc... Daca nu-mi place ceva le dau cu zbye.
 
Defineste "MARE". Daca te duci in Spania, Bulgaria sau Turcia, poti sa mergi cu Udrea de brat, iti trantesc hotelierii un overbooking in fata neamtului de nu-ti vine sa crezi. Eu cu rezervarea booking.com n-am avut probleme pana acum, dar nu are cele mai bune oferte. Pentru Duni de exemplu preturile pe booking.com sunt cu 30-40% mai mari.

PS: stiu ca sarbatorile sunt singura perioada in care unii scapa de sub jugul jobului, dar tot nu inteleg cum iti poti face rezervare de Revelion pe Valea Prahovei si sa ai parte de 3 zile de ploaie sau de 1 Mai la mare si sa ai parte de lapovita...
 
Back
Top