Unde mergem în vacanţă? (experienţe)

Nu era ideea de 4x4 sau moto, ci faptul ca drumul ii tinea pe multi departe era un aspect pozitiv, cine voia neaparat sa vada zona putea sa o faca si cu Espero (am intalnit un Espero pe Transalpina cand nu era asfaltat). Acum vin toti ghelbanii sa faca haos, ce preferi pana la urma?
 
Am fost eu pe Transalpina acum 1 luna. Asfaltul este pus, mai putin cateva portiuni de 2-10m. Acum o luna erau manelisti la Ranca, dar mai sus nu i-am mai intalnit. La Obarsia Lotrului era chiar pustiu.

Drumul arata in principal asa:
20110604741.jpg

Portiunile neasfaltate arata cel mai rau asa:
PICT0299.JPG
 
Sau te duci într-o țară civilizată cu oameni civilizați, unde ai și peisaje și asfalt (până s-or hotărî să pună bâta și pe români autoritățile cumva). De ce trebuie musai să fie pustiu ca să te simți bine? Go go, că mai sunt suficiente locuri "virgine" pe Pământ (încă) și o să fii doar tu + boșimani/șerpi/urși/whatever.

Trans-shit sunt atât de overrated tocmai pentru că ajungi acolo și vrei să tragi o poză și vezi că nu poți să faci niciuna fără să încadrezi și gunoaie. De toată jena. Dar la ce ministru al turismului avem, la ce să te aștepți?
 
La cârnați de Pleșcoi la grătar? :biggrin:
Ce treabă au maneliștii și micii pe grătar cu gunoaiele? Doar ăștia poluează? Voi n-ați fost niciodată la grătar? Mici mâncați doar de la Kaufland? N-are nici o treabă una cu alta, idioți care nu-și iau gunoiul cu ei nu-s neapărat din categoriile de mai sus. Și bunul simț nu ține de om, nici la noi și nici la alții, până n-or face patrule care să împartă amenzi serioase n-o să ne civilizăm.
 
Hot news: romanii se civilizeaza. Jupiter, hotel Capitol. Vazut pe plaja numai copii in pampersi (sa nu murdareasca plaja), vazut zero ambulanti cu porumb / ziare / namolpiatradebaie, vazut femeie alergand dupa o punga de croissant pe care i-o luase vantul si ducand-o dupa aia la cos, vazut closete curate pe plaja cu taxa zero (closet closet, nu cabina d'aia ECO), vazut terase unde esti servit imediat si mancarea absolut ok, vazut curatenie pe jos, vazut hotel modernizat super-ok, personal amabil, la dispozitia ta.

A... vazut ZERO maidanezi. Interesant.
 

Attachments

  • CAPITOL.jpg
    CAPITOL.jpg
    188.1 KB · Views: 65
  • LAGUNA.jpg
    LAGUNA.jpg
    170.9 KB · Views: 59
Inca de anul trecut am constatat ca statiunile din sud au devenit ok.

Am stat anul trecut vreo 25 de zile la mare, anul asta o saptamana deocamdata. Cazarea in Constanta la un apartament langa Mamaia (motivul, e gratis). Mamaia este murdara, zgomotoasa, scumpa, asa ca plaja am facut in statiunile din Sud. Pe jumatate parasite, neatractivitatea lor le-a protejat in parte de lacomia oamenilor, asa ca nu au fost invadate de constructii noi. Sint hoteluri multe inchise, sint multe hoteluri renovate decent, altele nerenovate insa curatele si ieftine, preturile la mancare sint ok, au aparut multe oferte de meniuri ieftine.

Sper sa mai trag o tura prin zona. Ce e rau la statiunile noastre e faptul ca nu ai un pietonal, desi au fost perioade cu circulatia inchisa in Venus si Neptun. Nu mai zic de Mamaia, unde faleza este de fapt parcare. Prostul gust al romanilor consta in faptul ca la multe terasa boxele urla indreptate spre strada si nu spre local, si in general imbecilitate de muzica house (sau uneori populara romaneasca asa ca pentru inteligenta tractoristului roman), lucru care nu se intampla de exemplu la Sunny Beach in Bulgaria. Pe de alta parte, nici macar in Mamaia nu exista tapardei asa enervanti care sa te ia de brat si sa te duca in restaurant ca la Sunny Beach.

Pe ansamblu sintem insa inca sub Bulgaria, destul de in spate chiar. La all-inclusive am avut posibilitatea de a profita din plin de meniul meu "sportiv semi-vegetarian" obisnuit de acasa: extrem de multe fructe si legume, multe salate, porumb, branzeturi, carne usoara la gratar, supe, toate din plin. Dezavantaj pentru compatriotii care cautau mancaruri grele, cu sos, dupa tipicul "se caleste bine ceapa apoi se adauga bulionul...", insa ei au avut satisfactia produselor de patiserie cu nemiluita si a prajiturilor dulci. In statiunile romanesti meniul tipic este cabanos cu piure, salatele inseamna de obicei o caserola cat un pahar, iar fructele sint foarte scumpe in statiuni. Ce avem noi in plus insa in statiunile din sud e o infrastructura mostenita, plaje neocupate in totalitate de plastice, locuri neinvadate inca de "industria turistica", mai putin Mamaia, unde nu ai loc pe plaja de plasticele de inchiriat.

Depinde insa si de ce fel de persoana esti, pentru noi e o placere sa dam cu pasul, iar faptul ca intre Olimp si Mangalia ai de mers vreo 10 km daca ocolesti ba pe plaja ba pe faleza e un avantaj. Faptul ca am avut posibilitatea de a merge cand dorim cu trenul din Constanta si pana in Neptun la acelasi pret la care am fi mers cu masina personala a fost iarasi o chestie super, pentru ca nu ne mai plimbasem cu trenul de o vesnicie. Masina o luam in zilele in care nu mai voiam sa stam dupa tren si caram cu noi si labele si ochelarii, plus scaunele pliante, insa si senzatia de a sta pe geamul trenului care goneste paralel cu tarmul marii intre Costinesti si Neptun este super.
 
Tocmai m-am intors din Bulgaria. Nu sunt patriot, asa ca orice critica de genul asta ma lasa rece, iar in unele zone din Bulgaria m-am simtit mai bine decat in orice loc pe litoralul romanesc, in timp ce preturile sunt mai mici. Singura problema e distanta, am consumat aproape un rezervor de motorina (dus-intors) si am facut cate 7 ore pe drum in fiecare sens (puteam scurta cate o ora, dar era drumul prost pe o portiune prin munti spre Karnobat).

Locul: ]Duni. M-am plimbat aproape zilnic cu bicicleta, m-am balacit un pic, am fost pe la spectacolele de seara, am tras un pic cu arcul (tinte prea mari si prea aproape, plictisitor), mancarea destul de buna, nu am gustat berea asa ca nu stiu cum este (unii zic ca e buna), unele cocktail-uri decente (Cuba Libre, Mojito), altele mai slabe (Margarita, Pina Colada). Terenurile de tenis destul de bune si aproape intotdeauna erau macar 2-3 libere.

Si aproape totul era inclus in pret. Stiu, all-inclusive suna urat unora, pentru mine inseamna ca nu am nici un fel de griji si aproape nici un fel de plati pe toata durata vacantei. In afara de niste cheltuieli medicale de urgenta nu am avut nici o plata semnificativa de facut, ceea ce ajuta mult la planificare si la plecatul din hotel fara acte, carduri sau bani la mine.
 
Sper ca nu va inchipuiti ca am ales litoralul .RO din patriotism sau ca sa-i cresc cota de piata lu' Udrea. :zbang: Pur si simplu asta am vrut. Si nici n-am zis ca la noi e mai bine decat la ei, Doamne fereste! Fiecare alege ceea ce i se potriveste mai bine. Eu la mare sunt practic ca la job: trezirea la 7 dimineata, opt ore de activitate care are ca unic scop expunerea la UV, dupa aia testat meniuri la liber. Personal imi repugna ideea de AI / UAI. Prefer sa mananc unde vreau eu, ce vreau eu si cand vreau eu. Imi place sa compar acelasi fel de mancare comandat la diferite restaurante, sa fac misto de aia care habar n-au sa puna sare in mancare. In rest orice forma de dixtractie (disco / tenis / bicicleta / tir cu ce vreti voi / karaoke / wet T-shirt contest / pacanele / pozat crabi la stabilopozi / etc...) ma lasa rece. Si mai caut ceva: liniste noaptea. :smile: Cred ca din acest punct de vedere am ales deci ce mi se potriveste mie cel mai bine. :smile:
 
Recunosc. :smile: Dar vine si o varsta la care incepi sa umbli prin soare o ora ca sa cumperi de la farmacie o punga de namol. :goofy:
 
Io sunt de acord cu Adrian la faza cu bulgarii. Anul trecut a fost perfect din punctul meu de vedere. All inclusive e o binecuvintare pentru mama tata si copilu'.
Pe linga haleala/pileala nelimitata n-am avut treaba cu aia mica ca avea nspe activitati recreative. Inca un plus e pretul care a fost cel mult egal cu cel de la noi (daca nu cumva mai ieftin pe ansamblu).
Am fost la Albena, la 60 km de la Vama Veche.
Pentru astia trecuti de 40 de primaveri (si eventual cu soata si copchil) nu pot decit sa recomand calduros un sejur pe litoralul bulgaresc.
 
Mai vorbim peste... cativa ani (cand "aia mica" o sa fie cu gasca la Sinaia si nu o sa-ti mai raspunda pe mobil). :goofy:
 
D'acord şi eu cu AdrianB1, din nou, ca am fost şi anul trecut. E al doilea a concediu la Duni, calitatea serviciilor a mai scazut faţă de anul trecut dar tot e mult peste România. Pentru familii e ideal, dar ca orice ţarc pentru cei plecaţi la "agăţat" e infernal.
 
Dar voi n-ati avut TV Paprika non-stop, habar n-aveti cum se prepara o paturata pe crumpi, na! :biggrin:
 
AI e concediul de la inceputul verii. Pentru ca in loc sa-mi iau un concediu in miezul verii, canicula maxima, preturi duble, aglomeratie, prefer doua concedii cam la acelasi pret, in Iunie la AI si la sfarsitul lui August - inceputul lui Septembrie de alergatura/vizitat/distrat/mancat/nestat doua nopti in acelasi loc. In Septembrie anul trecut degustam cu alt forumist falafeluri, shaorme, narghilele, beri cu 12% alcool prin zone unde azi e razboi civil. In toamna asta cine stie, poate merge si o paturata pe crumpi. :biggrin:

PS: poate ca ar trebui lamurit ce se intelege prin vacanta, una e Duni, alta e Transalpina.
 
Buey, io am fost in Mexic la AI. Super-tare, aia stiu sa faca turism, sa combine marea+plaja cu ruinele mayase si cu distractia. :smile:
Vineri plec in Vama Veche.
 
whiskas, +1 ai fost sau esti in Mexic sau +1 ai vrea sa te duci?

Mai am 40+ zile de concediu. Deci bagati rezomandari ca atunci cand plec o sa uite aia ca am existat prin companie :biggrin:. Asta daca apuc sa il iau...
 
Back
Top