Un review... căști Superlux HD681EVO

Sort of ontopic...

Vreau să iau Superlux HD665 pt. că mi se pare că au construcţie mai decentă. De vreo câţiva ani tot rup căşti şi mi s-a acrit.
Ar trebui să mă îngrijoreze cei 68 Ohmi? Ar urma să fie înfipte direct în Asus Xonar DX, folosesc căştile la diverse: muzică, filme, înregistrări motorsport, prea puţine joace.

Tanx.
Eu nu înțeleg de ce nu te împaci cu ideea de a da ceva mai mulți bani inițial pe o pereche de căști decente, pentru ca apoi să nu mai ai probleme cu firele.

Un exemplu.

Eu am o pereche de Sennheiser 380 Pro de ani buni (6+) și n-am schimbat la ele decât bureți. Iar Audiotechnica alea vin cu 3 cabluri (unul scurt, unul lung și unul spiralat).
 
Am zis pe undeva ceva de cabluri? Alea reprezintă cea mai mică problemă, le pot înlocui şi eu dacă se rup sau nu mai fac contact.
 
korby,
Probabil or să se-audă mai încet decât ar face-o unele cu ohmi mai puțini. E constatarea mea subiectivă, după ce am încercat căști cu diverse impedanțe pe același aparat. Probabil o să ai nevoie de un amplificator. Unii zic că pentru toate cele ce ce depășesc 32 ohmi e nevoie. Ale mele au 32 ohmi și se aud la limita de jos a acceptabilului. Am avut și altele (de duzină să le zicem, dar bunicele) care îți spărgeau urechile la maximum.

Ale mele astea de le-am făcut reviewu' se prezintă foarte bine după aniversarea de 2 ani. Și dacă nici eu nu le-am frecat... S-au tocit pad-urile alea, dar țin încă, eroic.
 
Păi, volumul chiar nu reprezintă o problemă, în mod normal ascult la 2-4% din Win și 100% în Winamp (yes yes, I'm one of those people...). :biggrin: Îmi era frică de probleme de calitate a sunetului sau alte bălării.
 
Au venit. Not bad, calitatea sunetului e corectă, construcţia pare destul de sănătoasă, volumul nu pare să fie afectat - tot pe 2-4% le-am ascultat. Acum sunt curios cât o să ţină muşamaua de pe bureţi.
 
Să le folosești cu plăcere! :smile:
Dacă se întâmplă ceva cu bureții, are Quark soluții. :hihi:
 
Păi, volumul chiar nu reprezintă o problemă, în mod normal ascult la 2-4% din Win și 100% în Winamp (yes yes, I'm one of those people...). :biggrin: Îmi era frică de probleme de calitate a sunetului sau alte bălării.

Deci mno.
 
Nu știu ce dinamică a sunetului ai tu la 2-4% din Win pentru simplul motiv în care funcționează sunetul în Windows (Cosmin_C poate să explice mai bine). Deci poți asculta cu absolut orice și or să sune fix la fel (probabil bine).
 
Nu stiu ce sa zic, depinde de multe chestii. Uite ma gandeam acum la un coleg de la firma, posesor de Asus Essence STX, care se plange ca de cand a trecut la Windows 10 are zero control la volumul pe casti, in sensul ca indiferent de impedanta selectata (are 3 valori) volumul creste foarte repede. Si el asculta tot asa, intre 2% si 4% in timp ce in Windows 7, aceleasi casti, aceeasi placa de sunet asculta pe la 15-20% si putea urca la 25% fara probleme majore cu urechea.
 
A, Windows 10. Bleh©. Da, eu le țin la maxim și controlez volumul din amplificator :frown:
 
Bre, mă refeream că volumul nu e afectat de impedanţă. Ce dinamică a sunetului la urechea mea de afon? :biggrin: Ca idee, n-am observat diferenţe când am trecut prin 7 - 8.1 - 10 actual. Toate pe Xonar DX.

Deci. :biggrin2:
 
Nu înțeleg de ce te-ar pasionat calitatea sunetului la căști de la care nu te interesează așa ceva, atunci?


 
Mi-am mai luat o pereche de Superlux (le-am ridicat de la soacră-mea :smile:, că au venit când eram la munte), modelul HD651, căci voiam unele pentru toată ziua, laptop/telefon și alte de-astea, mici și portabile. Am dat vreo 40 de lei pe ele, că le-am prins la reducere. Iar la banii ăștia nu aveam pretenții prea mari, dar mi-au fost întrecute cu mult. Se aud excelent. Nu chiar la nivelul HD681EVO (care sunt deschise, astea micisunt închise), dar suficient de bine să le dau notă maximă (evident, raportat la preț). În orice caz, se aud mult peste ce mizerii vând prin Altex, de pildă, cu prețuri de 2-300 de lei.
PS: Ce e interesant e că aceste cupe mititele îmi acoperă perfect urechile, fără a-mi crea nici cel mai mic disconfort.
 

Attachments

  • hd651.jpg
    hd651.jpg
    95.2 KB · Views: 23
Last edited:
Back
Top