Ultimul album muzical

Nu stiu daca s-a mai postat, eu am gasit acest site pe un alt forum... muzica buna, concerte HD, calitatea audio excelenta, concerte, etc... :wink:
Eu de cateva zile ascult aproape exclusiv la ei, am vazut cateva concerte excelente.

live.1hd.ro
 
^ M-am surprins complet neinteresat, either way. :smile:

Garmarna: Guds Spelemän (1996).
Balade medievale în suedeză, unele cîntate tradițional (presupun :biggrin:), altele prelucrate cu instrumente moderne. Singurul reproș e monotonia în situațiile în care autorul anonim a băgat 20 de strofe, iar ăștia au hotărît să le cînte pe toate, cu o citolă pe fundal. :goofy:

Conține și cea mai bună interpretare, zic eu, a baladei „Herr Mannelig”, în stil tradițional (variantele Haggard și In Extremo sînt bune, dar nu sună „baladesc” :tongue:); tipa are o pronunție atît de clară încît sînt șanse mari să înveți ceva suedeză („r”-uri rulate = :love:).
 
Daft Punk's Discovery, bundled cu anime-ul Interstella 5555 (facut special pentru album). Mi-a placut. Mult :biggrin:. Enjoy, e in intregime pe youtube:

 
Last edited by a moderator:
Că tot se vorbea de jazz, ceva recomandări pt. început? Aş prefera ceva fără prea mult pian, eventual orientat în special spre bass.


Şi ontopic, discografia Queen. Need I say more? :biggrin:
 
Incepe cu Marcus Miller, instrumental, omul e basist asa ca o sa ai bass sa-ti mute obiectele prin casa; in plus e un jazz mai modern, mai usor de digerat daca vii de la alte genuri mai... violente. :biggrin:
 
Am ascultat acum cateva saptamani la recomandarea unui fost coleg, neimpresionat: canta binisor, dar daca vezi videoclipul iti cam trece.
 
Nu are treaba cu rasa, are treaba cu comportamentul, tinuta sau recuzita de scena. Putea sa fie si negru bantu, mi se rupe.

Johny Raducanu era tot rrom si tot jazz canta, nu? Ei, nu stiu care din ei canta mai bine, dar JR avea un spectacol curat.
 
Arch/Matheos: Sympathetic Resonance (2011).

Jim Matheos: chitară, compoziție, geniu neînțeles;
John Arch: voce, lirică, armonii vocale.


Albumul anului? Posibil. :smile:
 
Last edited by a moderator:
The Gathering - (2006) Home - (04) Waking Hour Recomand portiunea incepand cu min 3:00.
Anneke van Giersbergen la microfon. :love: Superb. Genial. :meloman:
Atat de superb si genial incat am downloadat toata discografia The Gathering (nu aveam decat Home si The West Pole) si Anneke van Giersbergen (nu aveam nimic). Rezultatul - dezastru. Albumele The Gathering mai vechi nu-s deloc grozave, iar Anneke van Giersbergen fara The Gathering ramane doar cu vocea, ca melodiile sunt... pop/folk! :mda:
 
Dpmdv, The Gathering e genul de formație de la care trebuie să ai un „best of”, pentru că au melodii răzlețe foarte bune, dar nu un album pe care să-l recomanzi cap-coadă, deși aveau unul care mi-a plăcut - nu mai știu, Nighttime Birds sau if_then_else. Iar perioada pre-Mandylion e de evitat.

Ce face Anneke solo mi se pare cît se poate de mediocru.

Warpaint: The Fool (2010). Ăăm, e un soi de psihedelic/indie foarte mișto. All-girl band, dacă are vreo relevanță. :biggrin:

Warpaint”.


PS: More Anneke with Giant Squid.
 
Enslaved: Axioma Ethica Odini (2010)
Cam ceea ce face Opeth, dar cu bază black metal în loc de death metal, părți melodioase mai rare și per total un sunet mai brut. Mi se pare cel mai bun album Enslaved dintre cele nu foarte multe pe care le-am ascultat.

Ethica Odini”.
 
Da, o stiu si o am, dar 1) este o exceptie, ca marea majoritate sunt f. slabe si 2) nu prea e genul meu de muzica.
 
Nu-i album, dar bănuiesc că se încadrează: Tarot - Undead Indeed.

Legat de Marcus Miller... eh-eh. Între timp a dispărut de pe hard. Ceva mai clasic, poate? Poate-mi stă capul aiurea, da' când mă gândesc la jazz îmi vin în cap muzicile puse de negresă în Tom & Jerry. :biggrin:
 
Back
Top