Ultimul album muzical

Eu cumpăr multă muzică (deși piratez și mai multă) dar doar în format fizic. Să cumpăr fișiere? WTF for, același lucru e și pe torente. Dacă albumul respectiv înseamnă ceva pentru mine atunci o să cumpăr discul. E unul din puținele cazuri când contează ambalajul și nu conținutul.

Dacă simt că vreau să recompensez financiar artistul, da' nu vreau CD-ul (sau nu se mai găsește) fac o donație personală artistului (ocolesc astfel casa de discuri).

E un echilibru urât. îmi plac CD-urile dar știu că dacă cumpăr CD-urile dau mai mulți bani casei de discuri decât artistului așa că în general mai mult donez artistului bani și piratez flac-urile iar CD-uri cumpăr când e vorba de ceva special pentru mine.
 
Vaaaai, de la tine mă așteptam să înțelegi că plătești licența de utilizare, nu suportul fizic! :tongue: Mie-mi pare rău doar că umplu buzunarele la casele de discuri și toate adunăturile alea gen RIAA/MPAA, în loc să recompensez cât mai mult artistul. Din fericire, unii artiști își păstrează o portiță de câștig fără intermediari, fie prin vânzarea de CD-uri la concerte, fie pe site-ul propriu sau un studio/casă de producție mică.
 
Eu vreau sa recompensez si casa de discuri / distribuitorul care imi permite sa cumpar muzica 24bit/96khz online, fara sa am nevoie de un player audio BD, casa care a facut un efort considerabil pentru a scoate acele albume in hi-definition, fara urma de loudness (inregistrarile sunt chiar anti loudness war, ca sa zic asa) si tot efortul asta pentru o muzica de nisa care nu a imbogatit niciodata pe nimeni. Era foarte simplu sa bagi toate instrumentele alea in malaxor si sa iasa o lady gogu lalaita si plata, era mai ieftin si mai simplu... dar nu au facut asta.

CD-Audio nu cumpar din principiu, formatul este depasit moral si chiar fizic, indiferent unde ajung banii.
 
E un subiect delicat, stiu ca daca artistii nu sunt platiti riscam sa nu mai avem prea multa muzica de calitate, in acelasi timp la cat se castiga in domeniu chiar si cu piraterie unul in plus sau minus care plateste nu se vede. Apoi casele de discuri fac iarasi o gramada de bani fara prea multa munca, asa ca de alea nu imi pasa. Studiourile sunt cele care fac inregistrari de calitate, asa ca aia merita bani, dar daca stau sa despic firul in 14 nici nu mai stiu ce sa fac, sa cumpar sau nu muzica aia mai ales ca il cred pe Cosmin ca e buna, dar e un domeniu in care gusturile conteaza mai mult decat recomandarile (adica poate fi o muzica excelenta dar care nu e genul care sa imi placa mie). Probabil in cazuri de genul asta merita cautat un sample online, legal sau nu (adica youtube sau site oficial, daca nu atunci macar torent in calitate medie) si daca imi place cumpar direct HD. M-am convins ce inseamna inregistrare de calitate cand am ajuns sa am pe ce sa redau muzica si sa se poata observa diferenta, din pacate am descoperit ca 2/3 din muzica pe care o am e buna de aruncat la gunoi din cauza calitatii inregistrarii sau a procesarii/comprimarii excesive, nu din cauza melodiei sau a autorului.
 
Tocmai am inceput sa cumpar casete audio "cu holograma". Dar se gasesc extrem de greu... E grav? :biggrin:
 
Nu e grav, daca vrei am si eu cel putin o duzina, Angela Similea, Mirabela Dauer... sunt mostenire de familie dar le dau pentru modicul pret de 100 RON bucata. :biggrin:
 
Pe moment imi place ce aud din casetele alea, cand vine vorba de dinamica. N-am insa CD-urile echivalente ca sa compar, deci e posibil sa fie pitici.
 
Pun pariu ca inca mai exista la Tulcea cele 100++ cu muzici clasice, discografii Queen, Nirvana, Black sabath, etc
Un deck "Technics" are careva de dat :biggrin: ?
La obiect, ultimul album: www.suiepaparude.ro (Noi iti dam albumul gratis, tu, spune-ne cine esti), mp3 320kbps. Bun-bun-buuun
 
E albumul cu piesa aia cu "Sunt genul de om educat" și "De la Șuie decât respect"?

Nu-i de mirare ca-l dau gratis. :wink:
 
Wahtever. Ma enerveaza ca o ard cultural & shit, cand, de fapt, sunt niste artisti analfabeti. La fel si Parazitii.
 
Wahtever. Ma enerveaza ca o ard cultural & shit, cand, de fapt, sunt niste artisti analfabeti. La fel si Parazitii.
Aia cu "decat respect" e desigur o gluma. E suficient sa-ti dai seama daca mai asculti si alte versuri de la Suie sau daca-i asculti vorbind liber. In plus, la atata vreme de la aparitia piesei ar fi corectat-o desigur daca n-ar fi fost intentionata. Din ce vad la Taraf TV, banuiesc ca pana si manelistii au un astfel de "corector". [/lurking mode on]
 
Eu nu.
Mi se pare o metodă mizerabilă folosită ca să capeţi celebritate atât în rândul ţugulanilor, cât şi al intelectualilor care se screm să interpreteze ceva muzică de şantier în sens "cult".
Indiferent dacă e intenţionată sau nu, metoda mi se pare greţoasă.
Dar gusturile nu se discută...
 
Hai sa zicem ca "gluma" e prost sau putin spus. Pastrand proportiile, e cam la fel cu "Doar o vorba sat-i mai spun" a lui Pruteanu: o forma de atragere a atentiei. De altfel, reactia de scarba mi se pare exagerata. E destul de folosita forma cu "decat" in randul celor care stiu ca e gresita, cu diferite scopuri: ironice, sarcastice sau pur si simplu de hahaiala. La fel cum si eu folosesc insistent expresii de genul "ca si prieten", numai ca sa ma minunez de fiecare data ca aproape nimeni nu le mai percepe ca gresite si profund cacofonice (in sensul ca suna ca dracu'). Acuma, cu ce scop a folosit Suie "gluma" si daca i-a sporit vanzarile de album downloadabil gratuit ramane de studiat.
 
1. Nu mă refer la expresia în sine (că altfel nu văd pădurea din cauza copacilor). E vorba de stilul muzical al formaţiei ca întreg.
2. Dacă tu crezi că o trupă trăieşte din vânzările de albume, e clar. O trupă trăieşte mai nou din concerte şi event-uri live (tours and shit).
Există şi revista "Decât o revistă", al cărei nume mi se pare de asemenea cretin. Dacă numai astfel poţi/ştii să-ţi faci publicitate, well... I'm not your target.
 
1. Nu a reiesit. E bine ca ai clarificat. Sigur, in privinta stilului muzical, gusturile nu se discuta.
2. Nu cred asta si nu stiu cum s-a dedus din ceea ce am zis. Ziceam chiar invers, ca albumul se da gratuit, deci nu se bazeaza nimeni pe "vanzari" (de data asta in ghilimele).

Oricum, discutia a deraiat. Eu sesizam doar faptul ca de la premiza "O trupa foloseste intr-un vers dintr-o piesa de pe un album o anumita expresie" la concluzia "Trupa respectiva e niste analfabeti" s-au sarit niste etape si niste nuante.

As adauga doar ca strategia asta cu "decat" ar ajuta si la stabilirea/atragerea unui public-tinta, adica aia care stiu ca e gresit si totusi il folosesc 1. ca sa se delimiteze critic de aia care nu stiu ca e gresit si 2. ca sa se rada (nici in materie de umor gusturile nu se discuta decat de catre cei care nu-l poseda). Unii se regasesc intr-un astfel de mesaj sau nu-i deranjeaza, altii dimpotriva.
 
Back
Top