Ultimul album muzical

Hehe, de la prietenă m-am "molipsit", cântă şi ea din când în când, model fiind Tarja. :tongue: În timpul concertelor îşi schimbă garderoba şi microfonul de 3-4 ori. Mda, cam toţi îs figuranţi în trupă (mai ales după concertu' ăla), dar oricum ascult destul de rar. EoaE a fost (cică) ultimu' concert al Tarjei, dup-aia s-au despărţit şi au luat-o pe crăcita mai târziu. În caz că vorbim despre acelaşi lucru. :biggrin:
Slipknot nu ascult. Cargo merge în orice situaţie, Holograf ascultam "pe vremuri" (deşi n-aş spune nu nici acum, doar că nu-s la curent), am în Alba Iulia un CD original de-al lor, am uitat cum îi zice... black cover, text alb.

Later edit: Sa nu-mi iei niciodata dragostea! :bravo:
 
... Holograf ascultam "pe vremuri" (deşi n-aş spune nu nici acum, doar că nu-s la curent), am în Alba Iulia un CD original de-al lor, am uitat cum îi zice... black cover, text alb.
Later edit: Sa nu-mi iei niciodata dragostea! :bravo:
Albumul se numeste Holografica, il am si eu.:biggrin: De pe albumul asta imi mai place Vine o zi... Foarte trista melodia.

Cam toate sunt nebune dupa Nightwish, Within Temptation, Evanescence. Nu pricep de ce.:smile:. Sa nu mai zic de GNR.:damn:
Actuala e varza (si proasta apropo, dar nu conteaza), asculta Lady Gaga, Faithless, Akon, etc. Dar macar nu ma deranjeaza, asculta ea, nu noi:biggrin:. A mai prins de la mine ceva Vangelis, Roxette, Katie Melua.. chestii d-astea usoare si accesibile, ca Miles Davis, de exemplu, i se pare OZN.:biggrin:
Cand ieseam cu rocheritza imbracata ca Tarja, ziceai ca mergem la inmormantare.:smile:


Velkan, mistocutz Kylesa.

Nu am mai ascultat nimic nou in ultimul timp, si nu cred ca vrea cineva sa postez de Deep Purple, Pink Floyd, Nirvana, etc.

EDIT: Anthrax nu prea am ascultat. Doar cateva albume care nu mi s-au parut rele, dar nici suficient de bune incat sa mai iau altele.:biggrin:
 
korby is on to something. Și anume că trupele romînești decente sînt în general copii ale unor trupe de-afară. Adică merg ascultate, dar sînt atît de îngrozitor de banale încît nu-mi bat capul cu ele doar pentru că sînt romînești. De exemplu dacă vreau death tehnic, mă gîndesc la Cynic, Death, Atheist, alte 20 de trupe, pe urmă Cynic din nou, și de-abia după ajung la Taine.

Singurele care mi-au atras atenția sînt Negură Bunget, care e, dpmdv, și cea mai „avansată” trupă de la noi și singura care poate să reprezinte™ la modul serios în afară, și Urma + trupele derivate din Urma (adică cu membri comuni), gen Kumm și Firma.
 
"Cliff Burton was the man who had that wild spirit that makes a band like Metallica a quality band. He wasn't only the bass player, or someone else in the band who co-write the songs, he was the man who made Metallica reach the sky. After his death, Metallica sold their souls for fame and fortune, things that he would never wanted to deal with. He'd never allowed all that "Black Album" to happen, and neither that damn "Load" thing. When Metallica lost their bass player, they also lost their soul."
Cine a zis asta?:biggrin:

Am facut rost de Diana Krall - Live in Paris (DVD-ul ca albumul il aveam deja). Am ce face in seara asta.

EDIT. Da, da, Negura Bunget sunt buni.
 
Mda, Lars a zis.
Nu stiu daca sa il cred, m-a mai mintit o data:smile:. Vezi sfarsitul S&M cu "Same time, next year". Si daca ma gandesc bine, prea au lasat multe melodii bune, sunt sigur ca aveau in plan inca un concert, dar au aparut alte probleme prin 2000-2001... Cred ca Fade, Orion, Unforgiven ar fi sunat bine de tot cu orchestra...Posibil si unele chestii mai vechi de pe Kill/Ride...

Am ascultat zilele astea cateva melodii de pe Death Magnetic. Off... E ceva muzica acolo, poate chiar cel mai bun album de dupa Justice, dar nu inteleg cum a avut parte de o productie asa proasta. Nenea ala, Rick Rubin parca ii zice, cred ca a fost acolo degeaba. Parca tot el a lucrat si la cateva albume Slayer / RHCP si au iesit OK (nu sunt chestii audiofile, dar sunt ascultabile). Pacat...
Ah da, si Lars zicea ca lui i se pare ca suna bine in masina.:mda:
 
Tot Lars a zis că știau, în timp ce înregistrau „Metallica”, că lucrează la ceva deosebit, iar Kirk, parcă, că Bob Rock le-a spus că nu își atinseseră încă potențialul maxim. Asta era la 2 ani după ...And Justice for All. Deci dați-mi voie să nu iau în seamă ce declară unul și altul.

Ruptura muzicală a trupei nu s-a produs odată cu moartea lui Cliff, ci vreo 5 ani mai tîrziu. Iar ruptura spirituală a avut loc în 2001, odată cu plecarea lui Jason, care a fost cel mai longeviv basist al lor, și a prins și perioada creativă, cînd erau un fenomen local, și pe cea de glorie, cînd au ajuns cunoscuți pe plan mondial. După 2001 au mers pe bază de nostalgie. Părerea mea.
 
Deci dați-mi voie să nu iau în seamă ce declară unul și altul.
Declaraţiile sunt spuse să fie declarate, nu să le creadă cineva. Dăh! :tongue:
Exact. Postasem declaratia aia doar pentru ca mi se parea interesanta, mai ales ca ii apartine unui membru.

Ruptura muzicală a trupei nu s-a produs odată cu moartea lui Cliff, ci vreo 5 ani mai tîrziu.
Partial de acord. Pe Justice inca se vede influenta lui Cliff (To Live is To Die=riffuri compuse de el inainte sa moara, si probabil si pe alte melodii, dar nu vor ei sa stim:smile:). Album foarte bun. Eu as zice ca aici s-a produs ruptura, nu dupa Black Album. E adevarat ca daca dupa Black ar fi scos ceva bun, asemanator cu primele albume, nimeni nu ar mai fi zis nimic, Black fiind doar un album bun, ceva mai diferit, cu mare succes la radio/tv. Dar nu a fost asa, au continuat si au scos Load. Deci ruptura a fost inainte de Black, nu dupa.:biggrin:
Iar ruptura spirituală a avut loc în 2001, odată cu plecarea lui Jason, care a fost cel mai longeviv basist al lor, și a prins și perioada creativă, cînd erau un fenomen local, și pe cea de glorie, cînd au ajuns cunoscuți pe plan mondial.
+1, dar nu ma baga in seama, se stie ca sunt fanboy Jason.

După 2001 au mers pe bază de nostalgie. Părerea mea.
Hmm.. Daca te referi la albume, eu nu as zice asta, pentru ca, sincer, St.Anger imi place mai mult ca Load/Reload. Da, suna ca porcu, curge sange din urechi de la snare-ul ala, nu sunt solo-uri, dar sunt ceva melodii bune pe acolo. Si da, imi place toba mare, are acelasi "click" ca pe Justice:biggrin:. Iar DM, chiar si cu masterizarea aia de rahat, a fost un succes din punct de vedere al vanzarilor. Si muzica, am mai spus, nu e rea: melodii lungi, rapide, cu multe schimbari de ritm, suna bine live, instrumentala. Pentru mine, DM > Load, Reload, Black.

Daca te referi la ce canta live, ai dreptate, din pacate.
 
Ămm, '86 + 5... da, ai dreptate. 3-4 ani mai tîrziu. :tongue:

Uite și cîteva motive pentru care albumele cu melodii de 8 minute și solo de 3, în 5/4, pe teme sociale oricum n-ar mai fi ținut la începutul anilor '90. Nu e vorba de trupe în sine, ci de mișcarea generală spre alt-rock și *drumroll* grunge. Plus tot underground-ul derivat din thrash/speed.

#1; #2; #3; #4; #5; #6; #7.

Da, Maynard e luat grav acolo. :biggrin:

...Acum că stau să mă gîndesc, cum plm am ajuns de la ăștia de mai sus la mizeriile de-acum? :mda:
 
...Acum că stau să mă gîndesc, cum plm am ajuns de la ăștia de mai sus la mizeriile de-acum? :mda:
As zice ca pe vremea aia, si ma refer in special la perioada de varf a metalului din anii '80, era destul de greu sa semnezi un contract cu o casa de discuri. Deci trebuia sa te chinui sa scoti chestii bune ca sa se uite cineva la tine. Si cred ca din cauza asta, mai mult de jumate din albume erau bune.
Acuma cine vrea scoate sidiu:mda: Ti-e si groaza cand vrei sa cauti ceva nou..

Cateodata stau si ma gandesc cum niste pusti de 20 ani alcoolici si drogati sunt in stare sa puna cap la cap albume atat de bine gandite, de mature, de rafinate. E cazul multor trupe, la Metallica ca tot vorbeam de ei, ma fascineaza instrumentalele: Call of Ktulu, Orion, To Live is to Die. Cum pana mea pustii aia de care ziceam mai sus au scos asa ceva??

Stau si ma gandesc la Pink Floyd, spre exemplu. Ce albume au scos in 6 ani ('70-'75): Atom Heart Mother, Meddle, Obscured by Clouds, Dark Side of The Moon, Wish You Were Here. In 6 ani!! Ce albume!! Cata muzica e in albumele astea!! Cate trupe ar fi in stare sa scoata macar un album de calibrul asta intr-o cariera? Foarte putine, si ei au scos 5 in 6 ani.
Mereu ma iau fiorii cand ascult Dark Side. Nu pot nici acum sa cred ca exista asa ceva. Totul e perfect: versuri, intrumentele, diverse aranjamente instrumentale / compozitionale, sunetul, diverse efecte, productia (Alan Parsons a facut o treaba excelenta, cautati pe YouTube The Making of Dark Side). Intr-un singur cuvant: muzica. E albumul meu preferat, as da orice sa il uit, numai ca sa il descopar din nou.


Ajunge. Ma duc sa ascult Kaipa:biggrin:.
 
De Queen nu comentaţi? This's fun!
Hai că acum ascult vreo două piese GNR (oldies), dup-aia sar la Doro. :biggrin2:
 
Păi, albume apărute tot în perioada '70-'75: Queen II și A Night at the Opera (Queen), Led Zeppelin IV, Houses of the Holy și Physical Graffiti (Led Zeppelin), The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars (David Bowie), Fragile și Close to the Edge (Yes), Selling England by the Pound și The Lamb Lies Down on Broadway (Genesis), Catch a Fire și Burnin' (Bob Marley), Master of Reality și Black Sabbath Vol. 4 (Black Sabbath), Fireball și Machine Head (Deep Purple), Tubular Bells (Mike Oldfield), Larks' Tongues in Aspic, Starless and Bible Black și Red (King Crimson), Phaedra și Rubycon (Tangerine Dream), Imagine (John Lennon), Caravanserai (Santana), Birds of Fire (Mahavishnu Orchestra), Kaipa (Kaipa :biggrin:) și asta e doar ce îmi aduc aminte acum. Aș zice deci că avem nevoie de mai mulți alcoolici și drogați...

Iar astea nu erau scoase de trupe obscure și muritoare de foame și înregistrate în beci. Led Zeppelin era practic tatăl lor la nivel mondial.

'00-'05 cu ce se laudă?
 
eee, sunt multe chestii faine în perioada '00 - '05, dar noah... mai greu de găsit :smile:
După cum zicea cineva... din marea de gunoaie care apare acum, e cam nasol să încerci să găseşti exact chestiile alea bune.
În general, la momentul actual cam tot ce înseamnă muzică e condus de foamea de bani. Sunt formaţii cărora li s-a spus "sunteţi buni, dar trebuie să vă schimbaţi stilul pentru că e prea ne-comercial". Unii s-au executat, alţii s-au retras în underground.
Mulţi, prea mulţi se mulţumesc să "dea un tun" cu cine ştie ce hit care e într-adevăr foarte bine văzut de public şi apoi se lasă pe ureche şi încasează royalties.
Ştiu că gusturile nu se discută, dar există muzică bună şi în zilele noastre. Doar că e mai greu de găsit.
Uite acuma am încărcat tot ce am pe HDD-ul mobil într-un playlist în AIMP2. 33194 melodii cu totul, aparţinând de vreo 4-5K formaţii, majoritatea din aria rock/metal şi genuri conexe. Fix în momentul ăsta ascult Pyramaze - The Journey, de pe albumul Melancholy Beast (2004) - şi sună bine. OK, nu rupe gura târgului, adică nu se compară cu formaţiile/albumele inovatoare pe care le menţionează lumea mai sus. Da' noah... e muzică bună.
Aşa cum i-am prezentat lui Marius '95 o listă cu muzică rock cu voci feminine, pot să vă caut prin grămada mea de muzică şi ceea ce v-ar interesa :smile: - am remarcat că site-urile care fac matching între formaţii (gen last.fm) sunt OK-ish, but they only do so much, adică nu se compară cu urechea unui nene :smile:
 
Dar ti-ai ales si tu albumele la Sabbath. Asculta pe celelalte:biggrin:: Black Sabbath, Paranoid, Sabbath Bloody Sabbath si Sabotage (prima melodie thrash e pe albumul asta). Riff-uri Tony Iommi, versuri si bas(si ce bas) Geezer, voce Ozzy. ATAT!:smile: Si cred ca astia erau cei mai drogati. Apropo, primele 2 albume au fost compuse pe drum, in autobuz. si inregistrate in 2 zile.
Pentru mine astia sunt inventatorii metalului, asa cum il stim noi: versuri satanice, sunet dark, erau singurii de pe atunci care vorbeau despre partea mai putin frumoasa a razboiului din Vietnam, poate si din cauza asta nu au fost prea bine primiti de presa.
Metalul Zeppelinului era ...mai altfel.:biggrin:

Ca tot veni vorba de albume din 70-75, trebuie ascultate si astea: Alice Cooper - School's Out; Fleetwood Mac - Fleetwod Mac; CCR - Cosmo's Factory; Lynyrd Skynyrd - Lynyrd Skynyrd; Deep Purple - Made in Japan (imho, cel mai bun album live), Yes la greu:biggrin:, etc.

Aș zice deci că avem nevoie de mai mulți alcoolici și drogați...
Asa zicea si Bill Hicks. :biggrin:

Ştiu că gusturile nu se discută, dar există muzică bună şi în zilele noastre. Doar că e mai greu de găsit.
Adevarat. La cate gunoaie sunt, te plictisesti pana gasesti ceva intr-adevar bun.

33194?Wow, inseamna efectiv cam 3-4 luni de muzica. Sper ca nu le-ai cumparat din iTunes, ca e 0.99$ melodia.:smile:
 
Le-am ascultat, mă, dar doar nu era să le înșir pe toate. :biggrin: Și am zis să nu exagerez cu Gentle Giant. :tongue:

Ceva bun găsești oricînd, pentru că există întotdeauna și lume care merge pe propriul trend fără să țină cont de piață, dar eu mă refer la standardele epocii, mult mai joase în '00, imo. Adică dacă mă pune cineva să definesc peisajul muzical „vizibil” de la începutul deceniului, mă gîndesc la nu metal, teen pop, hip-hop d-ăla penal și reggaeton, toate fiind shait.
 
SOAD o dau destul de bine în art-rock, chiar dacă le-au pus unii eticheta de nu metal. Incubus are aceeași problemă, ei cîntînd de fapt un alt-rock, chiar dacă au și turntables and shit. Eu mă refer la tinerii grohăitori care cîntă melodic death metal pussificat, metalcore cu DJ și alte bălării.
 
Back
Top