Ultimul album muzical

Da. Bridge Across Forever e mișto. Cred că am ascultat și SMPT:e, dar nu mai țin minte exact.

Acum caut Birds and Buildings, David Minasian, Dün, Sky Architect, și alte 488 de formații imposibil de găsit. :capu:
 
Haken: Aquarius (2010).

Haken sînt din Londra, cîntă prog rock/metal cu tot felul de influențe, iar Aquarius e albumul lor de debut, și unul destul de accesibil, I might add, pentru că nu o dă nici în heavy prea heavy, nici în solouri exagerat de complicate, nici în pasaje de prog simfonic exasperant de lungi, ci reușește să combine totul în mod plăcut:

„The Point of No Return” (11:26) conține pasaje de jazz, ceva instrumente orientale și un solo de bas (Tom MacLean, basistul trupei, e membru și într-o trupă de metal tehnic);
„Streams” (10:14) pare luată direct de pe Close to the Edge, iar Ross Jennings (voce) aduce foarte mult cu Jon Anderson, cel puțin aici;
„Aquarium” (10:39) e un fel de baladă, și sună a Dream Theater, atît instrumental cît și vocal;
„Celestial Elixir” (16:56) cuprinde pasaje de muzică carnavalescă, cu trombon, trompetă, clarinet și toate alea, și aduce a „Octavarium” ici și colo.

Deci ascultabil și de către fanii Genesis, și de către cei Shadow Gallery.

Unul dintre punctele tari ale albumului e Diego Tejeida, care pare să știe ce are de făcut cînd îi pui o orgă în față.

Trebuie să menționez două dintre cele mai nepotrivite și totodată de efect momente din istoria muzicii: ascult „Streams”, un fel de „The Solid Time of Change” (prima parte din „Close to the Edge”, bă), deci prog stil anii '70, mellow, pian, versuri voioase de hipioți, și, pe la jumătatea melodiei, aud un doom supărat cu voce gen Akerfeldt cînd e prost dispus, de m-am uitat să văd dacă mi-a sărit CD-ul; după 1 minut, revine la muzică „cîmpenească”. Mă surprind rîzînd de fiecare dată cînd ascult pasajul ăla. Fear not, totuși, e vorba de doar 2 minute din cele 72 ale albumului. :smile:

Pentru mine, Aquarius e una dintre revelațiile anului, alături de Kaipa, In the Wake of Evolution. Nu e 10/10, pentru că putea fi mai cizelat (deh, formație tînără), dar 9/10 cu siguranță.
 
Dap, Kaipa - In The Wake Of Evolution e un album prea misto. Nu ma mai satur de el, in ascult o data la 2-3 zile:smile:.
Cu prima ocazie il cumpar (da, atat de bun e:biggrin:), sper sa nu se supere monstrii prog din colectia mea (Floyd, Yes, King Crimson).:slap:

Stii alt album bun din 2010? Jimi Hendrix - Valleys of Neptune:biggrin:
 
Just got back from "home". Deci...

Metallica: Live Earth 2007, Reading '97, Rock in Rio 2004, Bonnaroo 2008, Rock Am Ring 2006. Chestii OK, dar totusi... mediocre. Noroc cu Orion in '06. :biggrin:
 
A Year and a Half in the Life of Metallica, ambele părţi. Imagini din timpu' producerii albumului "Metallica" (care-i ăla?), plus chestii de după. Mişto. :tongue:

Metallica:
- Roseland Ballroom '98: Garage Inc. live, binişor.
- Rock Am Ring 2003: se vede că erau cam ruginiţi, au avum şi ceva probleme cu sunetu', Robert a schimbat un bass în timp ce cântau "Harvester", slăbuţ din păcate.
- Bucureşti '99: sunet mono. :mda: Decent şi amuzant pe alocuri.

Apocalyptica: tot. Mişto, în special cover-urile sună foarte interesant.

Starcraft 2 Soundtrack: place, în special "Public Enemy".
 
Velkan, ziceai ca asculta numai Metallica. Uite ca acum asculta si cover-urile Apocalyptica, LOL:biggrin:

Sa mai zic si eu ceva de 'Tallica:smile::

Bucuresti'99 mi-a placut, pe vremea aia inca stiau sa cante, mai era si Jason pe acolo. Totusi, Lars mi s-a parut cam plictisit.

RockAmRing '03 nu am vazut, dar din anul ala am vazut BigDayOut in Australia. Nu a fost rau deloc, Frantic a sunat bine. Hmm.. Acum ca ma gandesc, BDO nu a fost in '04?:biggrin: Nu mai stiu.

RockAmRing '06 nu prea mi-a placut, a fost si sunetul prost, macar au cantat tot albumul MoP (orion si damage sunt 2 melodii care imi plac mult si nu prea sunt cantate live).

RockAmRing '08 m-am uitat special ca sa stiu la ce sa ma astept in Cotroceni. Setlist misto, cu multe chestii vechi.

Live Earth '07 - dezastru:biggrin:. L-am vazut in direct pe MTV, sunet cam prost (e drept TV-ul meu nu e audiofil, public anemic..etc.

Seoul '06 - singura chestie pe care o retin a fost mucul lui Hetfield pe ditamai ecranu'. Parca pe Unforgiven se vedea bine. Priceless.:smile: Au cantat si Orion destul de misto.

Cam asta sunt singurele concerte pe care le-am vazut in ultimii 10 ani (+ Nimes + Mexico '09). M-am plictisit de ei, de o viata ii ascult:biggrin:. Cred ca am 4-5 ani de cand nu am mai ascultat un album de-al lor cap-coada (cu exceptia DM, evident).

Apropo, amuzante rau cele 2 albume Iron Horse - Fade to Bluegrass. 4Horseman e genial, muzica atat de linistita cu versurile alea desprea apocalipsa, etc. La Fuel eram pe jos de ras.:smile:

P.S. Ia asculta albumele astea. Thrash/heavy clasic, cum se facea pe vremuri:wink: Judas Priest - Painkiller, Slayer - Reign in Blood, Megadeth - Countdown to Extinction. Mai lasa Metallica.:smile:
 
Ok, mă bag și eu în horă - Mastodon: Orion (cover știți voi cine).

Și dacă tot o dați în thrash/speed, Holy Terror e o trupă din anii '80 care nu a primit niciodată suficientă atenție.

Eniuei, eu am postat mai mult pentru că a trecut o zi fără să zică cineva ce tare e In the Wake of Evolution. :hihi:
 
P.S. Ia asculta albumele astea. Thrash/heavy clasic, cum se facea pe vremuri:wink: Judas Priest - Painkiller, Slayer - Reign in Blood, Megadeth - Countdown to Extinction. Mai lasa Metallica.:smile:
Cunosc, nu e tocmai genul meu, prefer să nu. I do, în rest ascult Vangelis 24/7. :tongue:

Ok, mă bag și eu în horă - Mastodon: Orion (cover știți voi cine).
Cine, cine? :hihi:

-------------------------------

Foaaaaaaarte "later edit":
RockAmRing '03 nu am vazut, dar din anul ala am vazut BigDayOut in Australia. Nu a fost rau deloc, Frantic a sunat bine. Hmm.. Acum ca ma gandesc, BDO nu a fost in '04?:biggrin: Nu mai stiu.
Deşi în unele surse apare ca '03, altele '04, a fost în 2004, 23 ianuarie ca să fim exacţi. :tongue: A sunat bine, dar înregistrările MP3 găsite "pă 'net" nu-s prea grozave. Şi n-am găsit nimic video, decât .flv-urile de pe YouTube.
 
Last edited:
Deşi în unele surse apare ca '03, altele '04, a fost în 2004, 23 ianuarie ca să fim exacţi. :tongue: A sunat bine, dar înregistrările MP3 găsite "pă 'net" nu-s prea grozave. Şi n-am găsit nimic video, decât .flv-urile de pe YouTube.

Eu aveam DVD-ul. Era pe HDD-ul care a picat:capu: (alaturi de 400GB de muzica/concerte). M-am invatat minte sa fac backup.

Am ascultat Haken - Aquarius - (foarte) bun. Totusi, parca ii lipseste ceva, dar nu as putea spune ce.

Cam gata cu muzica 6-7 ore/zi:biggrin:. A fost o vara reusita, am descoperit doua albume care imi plac la nebunie ( Kaipa - In the wake of Evolution + Sufjan Stevens - Illinoise). Back to work. :frown:
 
Chiar in dimineata zilei de azi am ascultat Concertele brandenburgice.

Apropo, Concertul Nr 2 in F Major a fost trimis in spatiu cu naveta Voyager, pe langa alte cateva compozitii celebre ale lui Beethoven, Mozart, etc. Au trimis un gramofon cu discul in el si cu acul pozitionat la inceput, plus instructiuni de folosire. Extraterestrilor le mai ramanea doar sa dea play:biggrin:
 
Judas Priest - Painkiller: Miştocuţ. I lied, ştiam numai piesa. :biggrin:
Metallica - BDO 2004: doar câteva piese (Bells, Frantic, Sad, Fade, Battery, NEM, Puppets), au cântat foarte fain, păcat de înregistrare.
Discografia Anthrax: n-am stat să memorez piese, sună bine. Cu Joey Belladonna mai speedy/80' style, iar cu Ion Buş mai heavy, oarecum comercial, dar şi mai pe placu' meu. Plus ceva live-uri... nici prea prea, nici foarte foarte... decent.
Discografia Cargo: luvleh. End.
Naituiş - End of an Era 2006: sună destul de bine pt. un live, bănuiesc că au kituit înregistrarea, gets my aproval.
Queen - Classic Queen: need I say more?
 
Kylesa: Static Tensions (2009).

Sludge. Da, frate. Aici am simțit și eu că au doi bateriști - separați pe canale stînga-dreapta cum trebuie - și ideea nu e rea deloc, pentru că complementează foarte bine densitatea sunetului produs de chitare și bas.

De ascultat: „Unknown Awareness” (live), „Only One”.

PS: Kylesa e femininul de la Kyuss? :goofy:
 
Hai ma ce dreq? Nightwish? In acelasi post cu Judas Priest, Metallica ,etc? Te stiam om serios...:wink:

Eu nu suport formatia aia. Si crede-ma am ascultat-o destul: am avut o prietena prin liceu care numai asta asculta.. :capu: Se mai si imbraca ca domnita aia. Nu am rezistat, aparent :rulz:>>:smileysex:.

End of an Era...parca am vazut. Nu e ala in care tipa are microfon auriu:smile:rulz:smile:. Si e mereu cracanata?::damn:Hm.. Claparul ala nu il suport, cred ca se crede vreun geniu neinteles...Pe Wishmaster (parca) chitaristul are o grimasa pe fata de zici ca , canta Voodoo Child sau ceva asemanator. Tobarul e ok, nimic special. La fel si basistul, care are o voce misto, din cate imi amintesc.

Iar se umfla vena...:biggrin:
Si ce bine incepusei postu... cu Judas Priest.

P.S. Bagai acu' niste Slipknot la un nivel sonor dureros, sa imi revin.:kill:

EDIT: Cargo imi place si mie, ascultam mult cand eram mai tanar:biggrin:. Imi mai placea si Timpuri noi, Iris, ceva Holograf. Acum nu mai sunt deloc la curent cu e muzica noastra, orice recomandare e binevenita.
 
Back
Top