Ultimul album muzical

Pana m-am miscat eu.. Ce a fost?:biggrin:

Parca acum 3-4 ani am vazut pe TVR2 Some kind of Monster.
 
25th Anniversary Rock And Roll Hall 2009, nimic nou. :tongue: Dar ca chestie, pt. că nu prea se văd de-astea la maneliziunea de la noi.
 
Kayo Dot: Choirs of the Eye (2003).
Mmnu. Prea multă atmosferă, prea puțină muzică.

UnSun: The End of Life (2008).
Surprinzător de bun în mediocritatea lui. :goofy:
 
Sufjan Stevens - Illinoise e al doilea album din seria de 50 dedicata fiecarui stat al U.S.
M-a vizitat ieri un prieten vechi, pe care nu il mai vazsuem de cativa ani. A adus si albumul asta, pe vinyl. S-a dovedit a fi unul din cele mai bune albume ascultate de mine in ultimul timp. John Wayne Gacy, Jr., Jacksonville. Muzica buna, recomand:smile:
 
Is it me sau partea de tobe e la fel aici (Space Cadet) și aici (Harper Lewis)?

Cate ritmuri de toba diferite poti sa inventezi folosind un numar finit de tobe si bete? La mii de formatii de muzica ce scot si mai multe mii de melodii anual in cat timp o sa inceapa sa se repete partial?

Stii, daca ai suficient timp si suficiente maimulte care se joaca fiecare pe tastatura unui computer una o sa scrie o poezie de Eminescu. Dar nu dovedeste nimic altceva decat ca matematica functioneaza.
 
Diana Krall - Live In Rio (2008) este un excelent album de jazz (thanks dreamer) in stilul obisnuit Diana Krall, cu multe improvizatii, solo-uri (excelenti instrumentisti) si o combinatie de melodii alerte cu unele mai lente care-l face foarte placut de ascultat seara, relaxat, cu un pahar de Cinzano in fata. :goofy: Calitatea imagini este excelenta, producatorii au optat pentru o imagine mai soft in detrimentul uneia sharp dar plina de noise (evident lumina folosita este una slaba, atmosferica) si se pare ca au ales bine. Pianul nu este chiar atat de in fata cum eram obisnuit de la alte albume si concerte dar este totusi OK la un volum macar mediu; ca o paranteza am senzatia ca Diana Krall se pricepe mult mai bine la pian decat la vocals. :smile:

Youtube sample. Eu as fi ales alt fragment dar in fine, macar se aude decent...

P.S. OK recunosc ca Live in Paris imi place oarecum mai mult dar acolo inregistrarea este mult mai slaba calitativ si nici nu exista versiune BD, numai DVD, iar varianta CD Audio pare masterizata aiurea pentru ca nu simti aproape deloc atmosfera, publicul.
 
Si mie imi place foarte mult Diana Krall, e una din preferatele mele.:wink: Nu am apucat sa vad Live in Rio, dar am de gand zilele astea.

excelenti instrumentisti
Indeed, John Clayton e exact pe gustul meu si, fie vorba intre noi, imi place si Anthony Wilson.:wink:

ca o paranteza am senzatia ca Diana Krall se pricepe mult mai bine la pian decat la vocals.
Cum zicea un prieten: "Diana Krall nu canta, doar vorbeste foarte convingator". LOL:smile:


Eric Clapton - One more car, one more rider (2002) - unul din cele mai bune DVD-uri ale lui Clapton, foarte buna prestatia. Sunetul si imaginea sunt si ele inaltime, cu toate ca e doar un DVD. Setlist-ul e foarte inspirat, cu multe piese acustice si electrice. Nu prea sunt melodii de "umplutura".:biggrin: Layla, Will It Go Around In Circles(Billy Preston cam ruleaza:biggrin:), etc. (nu prea gasesc nimic pe YT si, oricum calitatea e slaba). Cu siguranta merita vazut.
P.S. Pe cateaua mea o cheama.....Layla:tongue:.

Ozzy Osbourne - Scream (2010) - un album cam ciudat, in sensul ca prima data nu mi-a placut mai deloc. Nu ca acum mi-ar placea prea mult, dar trebuie sa recunosc ca primele doua melodii sunt catchy. Ma bucur ca Ozzy mai e in stare sa scoata albume si sunt nerabdator sa il vad live. Merita citita autobiografia lui, deosebit de interesanta, am aflat o groaza de lucruri. Atasez cateva randuri din ultimul capitol.:wink:
 

Attachments

  • i am ozzy.doc
    26 KB · Views: 12
Uau, se mai fac metale clasice? :biggrin:

P. S. Ciudățică percuția pe cinele—sau e masterizarea de vină. :smile:
P. P. S. Aaaah, foarte tare basu', frate!
 
But wait. There's more.

May I have another?™

Darkwater: Calling the Earth to Witness (2007).
Prog metal de calitate, destul de rar în ultimul timp.

Calexico: Carried to Dust (2008).
Ăăm, folk/alt-country/Tejano/ceva. Îi mai ascultasem sporadic, fără să mă impresioneze, dar albumul ăsta e deosebit.
 
Arena: Contagion (2003).
Neo-prog. Sehr gut.

Ashes You Leave: Songs of the Lost (2009).
Gothic. Pas. Nici n-am avut răbdare să-l ascult.

Grand Magus: Hammer of the North (2010).
Doom, dar mai ghei. Cîteva riff-uri bunicele.

the Pax Cecilia: Blessed are the Bonds (2007).
Prog metal ușor atipic: ceva viori, ceva părți mai agresive. Apreciez că nu se închină la Petrucci. Gratis.

Renaissance: Scheherazade and Other Stories (1975).
Prog simfonic. Indubitabil bun, dar nu mi s-a părut o capodoperă. Nu știu de ce, dar aș vrea să văd un cover Meshuggah după asta. :goofy:

Strawbs: Hero and Heroine (1974).
Prog folk. See above, mai puțin partea cu Meshuggah. Mi-au plăcut în special „Autumn” (8:27) și „Hero and Heroine” (3:29).
 
Nu-i album, da' bănui că merje aici.

Cunning Stunts, Metallica, (Tarrant County Center, Fort Worth, Texas, May 9–10, 1997)
. Pure PWN. Ştiu că e din perioada... aia, însă e ceva la arena aia, sunetul e super, plus bass-ul... Creeping Death, Sad, One... :love:
Dacă sunteţi careva pe lângă fabrica de bere, deschideţi geamu', s-ar putea să se audă. Am nervi, deci... :goofy:
 
Cunning Stunts...hmm. Bun, bun. Mi-au placut in mod special:Kill/Ride Medley(basul in No Remorse e bestial), Motorbreath, jam-urile, solo-urile, King Nothing, Fade.

Culmea, Sad e una din melodiile mele preferate de la Metallica. E atat de heavy... Stii alta melodie heavy ? National Acrobat de la Sabbath. Cat o aud imi vine sa dau din plete. Si nici macar nu am plete.:wink: Tony Iommi e pur si simplu un geniu, are zeci de riff-uri de incremenesti. Vocalistul de la JudasPriest zicea despre Tony "the man who invented the heavy metal riff".:smile:

Vazut Diana Krall - Live in Rio. Exact cum ma asteptam, adica foarte misto.:goofy:

Ascultat, pentru a n-a oara, Dark Side. Orgasmic, ca de fiecare data.:biggrin:
 
LOL. The Sword. Au fost destul de tari in Cotroceni, pacat ca au cantat cam putin. Oricum, nici nu auzisem de ei. :smile:

Aveam albumele lor, dar s-au dus odata cu HDD-ul.
Din ce imi aduc aminte de acum 2 ani Freya, White Sea, Barael's Blade rulau finutz:smile:. Posibil si altele, dar memoria nu ma ajuta.
Bine ca mi-ai amintit de ei.:biggrin: Am ce face in seara asta.
 
Back
Top