In cautarea de muzica hi-definition pentru a testa sistemul audio am avut placerea sa constat ca uneori chiar si muzica in sine merita apreciata; aici sunt doar cateva dintre albumele interesante ascultate in ultimul timp.
Carlos Heredia - Gypsy Flamenco imi pare un fel de Gipsy Kings versiunea 2.0 cu ceva mai multa substanta, sau cel putin asa mi s-a parut mie. Compozitie buna, interpretare pasionala asa cum ii sta bine acestui gen de muzica iar chitara clasica, ca de obicei, ocupa un loc special in topul preferintelor mele.
Ron Carter, Jimmy Cobb, George Coleman, Mike Stern - 4 Generations of Miles este un album dedicat legendarului Miles Davis, un excelent tribut si o muzica de exceptie. Muzica este in intregime instrumentala si daca doriti sa auziti o inregistrare aparent fara limita de dinamica ascultati trompetele de pe varianta hi-definition...
John Abercrombie, Badi Assad, Larry Coryell - Three Guitars este un album mult mai relaxat, mai lent decat precedentele recomandari dar foarte bine interpretat. Muzica este tot instrumentala, in cazul asta fiind vorba de 3 chitari, sau mai exact diverse instrumente cu corzi au fost implicate in realizarea acestei muzici. Foarte bun de ascultat seara, ambiental, la un volum nu foarte mare.
Acum, probabil nu intereseaza pe nimeni dar aceasta muzica poate fi cumparata oficial, in varianta hi-definition, de pe hdtracks.com care accepta si carduri din coltul asta al lumii. Sigur, aceste albume se pot gasi si... mai ieftin dar eu m-am decis ca macar muzica care-mi place al naibii de mult sa o cumpar, preturile mi se par chiar decente.