Ultimele jocuri cu care ne-am delectat - impresii

Dacă te interesează ți-l pun pe un USB stick, mâine sunt prin oraș. Dar filmele au doar 2 GB, nimic nu are 3.2 GB, până și jocul are 2.2.
 
Corect! Imi aduc aminte de un documentar despre avioanele militare ale anilor '60: Cand se dadea alarma, pana se echipau pilotii si alergau la hangar, avioanele isi porneau singure motoarele. :wink:
 
dreamer, un avion de vânătoare nu e SUV, să bagi cartela și să apeși butonul ca să pornească, eventual cu cutie automată să comuți pe "D" și să nu mai umbli până oprești. Prin anii '40 se regla manual pasul elicei și amestecul de aer (la cele cu supraalimentare cu rezervoare de oxidanți), în zilele noastre tot trebuie să acționezi flapsurile, să retragi trenul de aterizare și alte operațiuni care nu există la mașină. Câte mașini au două motoare, altimetru, sisteme de armament extern, radar cu moduri multiple, radiouri și lumini de poziție?

4 minute și 30 de secunde e un timp bun pentru start la rece :smile:
 
Pai asa inseamna ca ar trebui si la Gran Turismo 5 sau Test Drive Unlimited sa te duci, sa verifici uleiul la masina, lichidul de frana, lichidul de spalat parbriz, sa verifici presiunea in pneuri, sa iti reglezi apoi scaunul, oglinzile, sa iti pui centura, sa dai drumul eventual la climatizare & dezaburire, sa astepti sa se incalzeasca motorul, etc... nu stiu, probabil ca daca toate jocurile erau in genul simulatoarelor de genul asta, as fi abandonat de muuult ideea de jocuri pe PC, pentru mine joc = fun, nu realism chinuitor.
 
Am ajuns la Blackshark de la întrebarea "Care este cel mai realist simulator de zbor pe care l-ati jucat?". Poți conduce o mașină fără să reglezi oglinzile și să îți pui centura, dar nu poți să pornești motorul unui elicopter de la un singur buton pentru că nu există un asemenea buton. Mașina cară o baterie și un electromotor, elicopterele nu, acolo fiecare kilogram contează și la motoarele unui elicopter bateria de mașină nu învârte electromotorul, dacă ar exista.

Nu s-a pus problema verificării uleiului sau a lichidului de frână, sunt doar manevrele strict necesare pentru zbor acolo. Asemenea pre-flight checks sunt făcute de tehnicieni (și o verificare sumară de pilot, dar înainte de a se urca în cockpit).

Gran Turismo nu e realist. Nici nu cred că pretinde.
 
dreamer, simulatorul are şi mod automat, în care face singur toate, depinde în ce categorie te încadrezi. Pentru unii e fun să cronometrezi motorul ca să vezi dacă a pornit în timpul corect :smile:.

În 99.99% din cazuri nu mori dacă ţi se opreşte motorul de la maşină, şanse total diferite la chestiile zburătoare, mai ales la elicopter, care planează cam ca o găină şi unde depinzi şi de mici încărcături pirotehnice care să taie elicele atunci când apeşi eject (dacă nu eşti prea jos pentru aşa ceva).
 
Nici Test Drive Unlimited nu e simulator, pe hardcore mode e doar al naibii de dificil dar nu-i nimic realist acolo - l-am jucat din volan cu pedale si FF iar rezultatele au fost mai degraba dezamagitoare. La capitolul asta cel mai mult mi-a placut Forza Motorsport 2 de pe XBOX 360 care se misca deeestul de natural pentru gusturile mele... dealtfel aceste gusturi spun ca prefer ori un arcade pur (m-am distrat de minune la Burnout Paradise) ori un simulator hardcore, d-ala de care-ti bati joc daca incerci sa-l joci din taste. La auto ma refer, la avioane nu ma bag decat la arcade.
 
Am jucat IL-2. Enervat joc. Toate comenzile reactioneaza cu ~1 s intarziere si in stilul ON-OFF. Nu exista control fin. Aterizarea este imposibila.
 
Cre' ca glumesti.
27yx55y.gif

Din ce-mi aduc eu aminte avionul reactiona la cea mai mica atingere de joystick iar pentru aterizare am petrecut fo' 2 zile in fata calculatorului ca sa-mi iasa ca la carte.
Daca aterizarea pe pista ti se pare grea oare cum o fi aia pe portavion in IL-2 Pacific?
 
IL-2 mi se pare cel mai accesibil dintre toate simulatoarele (alea cu pretentii :smile:) de havioane. E nevoie doar de putina perseverenta si de un joystick, neaparat.
 
Marius daca n-ai un joystick bun nu merita sa te chinui cu IL-2. :smile:
Daca ai joystick bun trebuie doar perseverenta si atentie la manevre.
Pentru mine a fost o incintare, singurul lucru ma ma plictisea era drumul pina la/de la macel.
 
Am jucat un pic IL-2 în anul apariției, era fantastic ca simulator dar cerea mai multe resurse decât aveam în acel moment. Nu am avut probleme cu aterizarea vreodată (joc simulatoare de aproape 20 de ani, chiar dacă unele erau simpliste gen Retaliator, altele erau atât de realiste pe cât permiteau computerele pe vremea aia, ex. Knights of the sky în 1990), dar aveam probleme cu antiaeriana unui tren pe care încercam să îl bombardez, era (incredibil de) devastatoare. Lipsa unei campanii dinamice a fost singurul și cel mai mare defect al jocului :frown:
 
HAWX

Now that's a fun game, m-am jucat ieri ca apucatu'... Fara n-shpe mii de butoane, fara n-shpe mi de comenzi, fara decolari si aterizari imposibile, pure action, baby... :biggrin:
 
IL-2 l-am găsit original amu ceva timp şi e la loc de cinste. Idei unde găsesc add-on-ul cu portavionul? :biggrin: Evident la preţ de cartuş de ţigări :smile:
 
Intr-un final l-am facut si eu sa mearga. Era de la framerate si nu mi-am dat seama. :tongue:
Dupa 2 misiuni cu rachetocaramida si 3 cu vartelnitza nazista, a devenit brusc foarte plicticos.
 
Back
Top