Ultimele jocuri cu care ne-am delectat - impresii

@burebista: am jucat demo-ul, mi-ajunge ca părere. Vreau orighinel. Cum am luat UT3, Sacred, Dungeon Siege-urile, Audiosurf... am fixurile mele.
Oarecum offtopic: ce-s chestiile alea roz din stânga-sus şi cum pot să am şi eu aşa ceva? :smile:
 
Cu RivaTuner. Temperaturi, FPS, burebista a lăsat mai multe. Pe mine doar alea mă interesează. Are şi-un tutorial.
 
Last edited by a moderator:
Am bagat si eu aseara o repriza mai serioasa de Burnout Paradise online, doar Freeburn... e destul de fun, insa parca devine un pic monoton dupa 1-2 ore, doar sa alergi dupa Takedown-uri, fara curse, etc. Iar partea de Ranked Match sufera de o mare hiba din punctul meu de vedere... imediat ce se lanseaza o cursa, automat toti cei din joc sunt dusi acolo, indiferent unde in oras erau si ce faceau. Cred ca o combinatie intre cele doua moduri ar fi fost excelenta, Freeburn si periodic sa se lanseze cate o cursa, cu mentiunea ca poti sau nu sa participi, ai x minute a ajungi la start. Insa chiar si asa, o sa-l pastrez pe HDD, vreau sa termin si partea single si apoi sa mai joc si online, poate il prind si pe Cosmin sa-l scot in decor un pic... :biggrin: Aaa, si muzica online e super-tare, nu stiu cum si de ce, insa tot timpul in care am jucat online, am ascultat muzica clasica de cea mai buna calitate... :goofy:
 
Pai si in Freeburn se pot face curse periodice, eu am participat la multe curse in acest mod; dar tot asa, cand incepe cursa toate masinile de pe server sunt aliniate la start. Cat despre muzica, vezi ca ai playlist si in plus cu NumPad0 poti schimba track-ul... probabil a ajuns lista la clasice, o simpla coincidenta, eu ascult rock cand joc online. :biggrin:
 
Ia sa vezi ce misto e sa faci un takedown cu Hummer-ul ala din Online Cars pe Primavara lui Vivaldi... :biggrin:
Tre' sa mai investighez inseamna, ca in Ranked Match e asa, faci Freeburn 2-3 min, cat sa n-apuci sa prinzi pe nimeni pe harta, si apoi te baga rapid in cursa.
 
Beta ej tu :smile:
Acu' pe bune, ce-mi recomandaţi, să mă azvârl pe Steam version cum apare, sau să aştept şi să-l iau din magazin cu manual, DVD-uri frumos colorate şi alte alea?

Trebuie sa iei in calcul modul in care va aparea hardcopy-ul in magazin.
Si aici ma refer la tipul protectiei.
Daca este Securom atunci s-ar putea sa ai oaresce probleme in situatia in care vrei sa-ti faci o copie de siguranta.
Insa vei avea si posibilitatea de a-l da jos si de pe Steam in caz de 'Stejar, extrema urgenta!'. :biggrin:
Nu stiu sigur cum o sa fie cu Seatm acount only (ca sa zic asa), adica posibilitatea de a-l instala pe mai multe computadoare.

LE/PS: si eu rulez acum varianta, ermm, cum se zice, 'demo'. :biggrin:
Nu am testat inca posibilitatea de multiplayer a acestei versiuni.
Pot confirma insa ca arata super si se misca fara probleme pe un Laptop HP DV5 cu P8400, 9600GT, 4 gigi de RAM si Vista Home Premium.
 
Last edited:
N-am mai avut răbdare. Cumpărat alaltăieri, jucat, terminat. Joc foarte scurt, culmea e că mai scary e demo-ul ăla de 20 de minute decât tot restul jocului plin. Online gaming? I suck at it. Se simte vârsta, lipsa de reflexe, ăia de 15-16 ani mă fac toţi la greu. De-aia nu prea joc FPS-uri online :smile: Deci epic failure. Părerea mea e că am dat banii de pomană. Lesson learned, I hope.
 
Varianta mea, aia ''demo'', nu a putut sa se conecteze, automat, la b\vreun server.
Ce-i drept, nici nu am cautat ceva si introdus numele server-ului manual.

war4peace, data viitoare sa incerci, totusi, si o varianta 'demo', mai ales daca ai degand sa cumperi produsul respectiv. :biggrin:
 
Last edited:
Fear 2

Apăi, cum să zic... m-a prostit faptul că primul a fost revoluţionar la vremea lui, plus un demo foarte bine construit la al doilea.
Hai să mai dau câteva detalii, aşa, la rece, cu plusuri şi minusuri:
+ Performanţa overall. Se mişcă bine în general, la rezoluţii decente şi pe sisteme decente. Experienţa e umbrită de zonele în care se încarcă în fundal partea următoare a nivelului (performanţa e atroce, sacadează la greu, jocul nu ştie să folosească memoria pe care o are la dispoziţie).
- Unimaginative levels. Jocul îţi dă impresia că te ghidează exact pe unde trebuie să o iei, nu-ţi oferă mai deloc posibilitatea de a improviza, chestii de genul "ce-ar fi dacă aş lua-o pe acolo?" aproape că nu există. Majoritatea nivelelor sunt în confined spaces, dungeon-like, cu 2 culoare şi 5 uşi.
- Level scripting la greu, ajungi după scurtă vreme să ghiceşti când vin inamicii, care şi ăia vin în valuri şi sunt proşti ca noptea. În primul, te cam făceau, AI-ul era excelent. În al doilea, se ascund prost după obstacole, mai mereu rămân bucăţi din ei vizibile, nu prea oferă challenge. Asta una la mână. A doua, nivelele abundă de points of no return (găuri în care trebuie să sari, obstacole one-way, etc.)
+ Vizibilitatea propriului caracter: apar mâini şi picioare din tine într-o grămadă de cazuri (când chemi lifturi, ridici obiecte căzute, împingi mese, faci jump kick, slide kick, sui sau cobori scări, nice but pretty useless, în special close-combat-ul e raar utilizabil).
- Inconsistent gameplay: sunt nivele în care meergi şi meeergi şi nu te baţi cu nimeni, restul e arcade. Singurele chestii care îţi pun inteligenţa la încercare sunt cele de genul "caută locul de unde să închizi ţeava de gaze".
- Enemy roster nasol. Eu nu fac diferenţa între Armacham Forces şi Replica Forces. They're all just a bunch of guys in armor firing at you :smile:
- Arme nasoale. OK, înţeleg că nu poţi să cari din toate, dar unele arme chiar suck. Plasma weapon e degeaba, trage cu o bilă care se mişcă precum ochii mortului. Cred că pot să alerg ca să o întrec, come on! Laser-ul e şi el foarte ne-eficient. Shotgun-urile sunt eficiente foarte de aproape, dar nu prea ai ocazia să te apropii suficient de inamici.
- Online play. Da, e cu minus. Foarte puţine hărţi default, şi sunt şi subiectiv din cauza faptului că de-abia reuşesc să omor pe careva :smile:
Deci mda. Aştept Red Faction 3 :biggrin:
 
Drakensang.

Cu curiozitatea stârnită de Cosmin_C am aruncat o privire care s-a transformat în 2-3 ore de joacă. Până acum e OK, gameplay suficient de bun, grafică bună, sunetul are ceva minusuri (unele dialoguri au sunet, unele nu), cam ușurel dacă faci (intenționat sau din nimereală) questurile în ordinea care trebuie și dacă folosești coechipierii la timp. Da, poți avea 2 coechipieri pe care îi controlezi (în niște limite, din păcate nu îi poți face să stea mai aproape de tine) și un număr de guests pe care nu îi controlezi, dar te însoțesc și intră în luptă când își simt pielea amenințată, iar unii chiar luptă bine.
 
Men of War.

N-am mai jucat RTS-uri de ani de zile. Devenisera crunt de plictisitoare, stringe resurse, construieste aia, dezvolta ailalta, fa un ciopor de oameni si du-te la cafteala. Nici macar grafica nu ma mai atragea la ele.

Am zis sa-i dau o sansa ca tot e seceta cam mare in perioada asta. De atunci abia astept sa ajung acasa sa mai joc citeva ore. Se pare ca e de fapt un RTT (Real Time Tactics).
Damage realist. Adica realist. Am zis ca damage-ul e realist? :biggrin:
Pe scurt, nu ma duc cu prostovanii inarmati cu mitraliere si grenade anti-personal impotriva unui vehicul blindat ca nici macar n-apuc sa ajung linga el daramite sa-l zgirii. Nu nene, tre' sa folosesc ori o tactica sa-i dau momeala tancului un grup intr-o parte si sa ma apropii prin invaluire cu un racan care are grenada anti-tanc si care rezolva situatia (depinde unde arunca grenada, poate sa imobilizeze tancul daca nimereste turela, senilele ceva sau poate sa-l faca foc de artificii daca nimereste zona motorului/carburantului) ori sa folosesc un tanc si/sau un tun anti-tanc, da' nu orice tanc sau tun pentru ca daca n-are calibrul necesar nu poate penetra blindajul si in cel mai fericit caz ori ii strica senilele ori nimereste motorul, in rest consumi munitia de pomana. Plus de asta degeaba tragi frontal intr-un tanc ca nu-i faci mai nimic. Intr-o misiune m-am uitat ca un copil la o cafteala, mi-am pus 3 KV nu's cit sa traga intr-un Tiger bagat dupa niste betoane cu zoom pe Tiger. Ricosau proiectilele din Tiger de parga trageam cu seminte. Plus de asta din ricoseu se duceau in peretii/obiectele din lateral si le stricau p'alea. La un moment dat am observat ca nu mai trage nimeni, erau distruse toate cele 3 tancuri ale mele. Priceless.
Plus de asta daca joci pe automat nu e lovitura si mortaciunea. Nu nene, nu nimeresc din prima intotdeauna, ajusteaza tirul, se apropie de tinta si pina la urma nimeresc. Valabil si pentru soldati si pentru tancuri/tunuri. Pina si sniperul nu e infailibil, mai ales daca tinta se misca in timp ce el se pregateste de tragere.

Fiecare vehicul/soldat are inventar propriu. Adica se termina la un moment dat. Yep, tre' sa ai grija ca din cind in cind sa verifici daca mai au munitie, casca, bandaje. Daca ramin in pana poti scotoci prin toate relicvele/cadavrele ramase dupa o lupta si-ti refaci stocul. Poti lua castile de inamicii morti si sa le pui in loc de chipiul tau si protejezi soldatul ceva mai bine (e funny cind primeste un glont si-i sare casca din cap).
Plus de asta poti recupera vehiculele/tunurile inamice avariate, le repari (bineinteles daca ai repair kit-ul la indemina) si pleci voios la cafteala cu armele lui.
Singurul lucru pe care nu l-am gasit inca e benzina. E tare naspa cind ramii cu tancul in pana prostului asa ca e de preferat sa gindesti inainte de a umbla hai-hui pe harta ca la promenada.

Tancurile/tunurile au 2 tipuri de obuze si de diferite calibre, unul exploziv pentru omuleti/armura usoara si unul perforant pentru blindaje.

Toate unitatile se pot repara (oamenii daca au bandaje iar vehiculele daca au un kit de reparatie, daca nu au fuga pe la mortaciuni sa cauti :biggrin:).

Toate unitatile pot fi trecute pe Direct Control. Adica ii manevrezi tu, de la directionare pina la ochire/tragere. Uneori e priceless gadget-ul asta.
Poti controla grupuri de unitati sau individual cite una (automat sau Direct Control).

Misiuni variate, de la stealth cu o grupa de soldati pina la un front larg cu zeci de unitati. Grafica excelenta pentru genul asta de jocuri, chestii care explodeaza, se darima, iau foc, fum, praf, trasoare, tot tacimul.
3 campanii, rusi, nemti si aliati. Acu' am inceput campania nemtilor dupa ce am terminat cu chiu cu vai campania rusilor. Jocul nu e usor. Ma rog, pentru mine cel putin nu e usor. :embarassed:

Bottom line in caz ca nu v-ati prins dupa postul asta kilometric, imi place de mor joculetu' asta. :nuts:
 
Pe mine mă plictisesc de moarte jocurile de acest gen (n.b., strategiile). Pe de altă parte, fps-urile, preferatele mele, cam nu reuşesc nicidecum să mă impresioneze cumva. Am încercat în ultimul timp o groază de jocuri, predominant fps-uri, dar sunt slabe la toate capitolele, mai puţin grafică. Dar şi au dimensiuni de neimaginat, până nu demult: 7 GB e limita minimă.
Am încercat Frontlines: Fuel of war şi Timeshift, mai de curând. Dacă al doilea are o oarecare poveste (trasă puternic de păr), primul e plicticos, al naibii.
Nu puteţi să-mi recomandaţi şi mie nişte fps-uri mai acătării din perioada 2007-2009? Trebuie să recunosc că în afară de Stalker 1 n-am fost impresionat de niciun joc instalat în ultima vreme.

Au mai trecut prin HDD-ul meu şi:
- Lost planet,
- Cryostasis,
- Unreal tournament 3,
- Condemned,
- Prey,
- Fear2,
- Turok,
- Far Cry2,
- Stalker 2,
- James Bond - Quantum of Solace.


Am încercat şi alte genuri:
- Prince of Persia,
- Devil may cry,
- Dead space,
- Tomb raider underworld.


Sentimente contradictorii pentru:
- Bioshock,
-Fallout3
, dar înclin spre VAAAAX!!!

Am jucat şi mi-au plăcut:
- Crysis, ambele,
- Call of duty 4 şi 5
.

Are un loc special în preferinţele mele:
- Stalker - Shadow of Chernobyl.

Sunt în curs de a instala:
- Rainbow Six - Vegas 1 şi 2,
- Mass Effect.


Dacă e vreunul demn de a fi jucat în afara celor de mai sus, vă rog anunţaţi-mă şi pe mine. Nu e musai să fie fps, poa' să fie şi alt gen, conex fps-urilor. :smile:
 
Back
Top