Ultimele jocuri cu care ne-am delectat - impresii

nu sunt mare fan FPS si ca e cazul sa ma plictisesc de acest joc. Acum incerc sa termin Freelancer fiind la misiunea 8.
Daca iti place Freelancer incearca seria X-X2-X3. Mai deschise, mai complexe, mai satisfacatoare.
 
Eu m-am jucat Oblivion un pic.

Ce nu mi-a placut:
- Grafica slaba. Slaba rau de tot as putea spune. (Sau asa o vad eu dupa ce am jucat Far Cry.) Texturi spalacite, pietre din doar cateva poligoane si alea mari, n-am vazut efecte faine pana acum in afara de foc care arata cat de cat realist.
- Nu pot tine si sabia si faclia simultan in mana (de parca as avea o singura mana).
- Nu exista descrieri pentru obiectele din inventar
- Pasii mei proprii se aud cand pe stanga cand pe dreapta dupa cum fac sidestep.
- Latenta imensa. Nu e din cauza framerate-ului ci pur si simplu are latenta. Pana ochesc inamicul deja ajunge langa mine.
- Viteza mouse-ului e reglabila in joc dar nu si in meniuri. Daca deschid un cufar si vreau sa apas "Take all" trebuie sa parcurg mousepad-ul de la un colt la celalalt.
- As fi preferat o perspectiva mai larga. Nu vad destul in lateral. Tot timpul trebuie sa ma uit in stanga si-n dreapta.

Ce mi-a placut:
- Pot sa-mi fac o clasa "custom" daca nu-mi place nici una din cele "preset". Si mi-am facut. :smile: Si am avut si de unde alege.
- E first-person. Spre deosebire de NeverWinter Nights, aici vad pe unde merg (in cea mai mare parte a timpului).
- Cat am jucat nu m-am plictisit. Povestea e faina pana acum.
- Arme variate, armuri variate, obiecte variate.

mi se pare cam tras de par post-ul tau am jucat Oblivion si am ramas ... wow
este un joc foarte frumos realizat chiar un masterpiece pot spune cu o grafica foarte buna si multe optiuni de custom-izare a caracterului
probabil grafica ti-a parut slaba datorita sistemului de pe care a fost jucat
nu am jucat intradevar prea mult Oblivion dar pot spune ca merita jucat dar la fel de bine pentru a-l juca trebuie investit in rabdare pe scurt un joc superb dar pentru oamenii cu rabdare
 
Jucat si terminat Call of Juarez. Mi-a placut mult, este un foc bun spre foarte bun. Povestea este interesanta, iar gameplay-ul are si nivele cu ceva varietate, dincolo de stilul "ia pusca si impusca tot"... nu sunt foarte multe arme disponibile, insa cele care sunt isi fac treaba foarte bine... :wink:
 
The Witcher, un joc surprinzător de bun şi captivant. Dialoguri excelente pentru un RPG, grafică superbă, control bun (se putea şi mai bine, dar e şi-aşa destul de bine, comparativ cu majoritatea RPG-urilor recente). Minusuri: quest log complex, poate prea complex pentru gustul meu uneori; sunt dese cazurile în care trebuie să reîncepi dialogul cu NPC-urile ca să completezi dialog tree-ul. Poţi prepara poţiunile doar în timp ce meditezi, dar asta nu e o problemă majoră. Amestecul de magie şi real-world stuff e bine dozat, e interesant să auzi un NPC sau caracterul tău zicând "abso-fucking-lutely" :smile: sau "shit". Poţi să te culci cu prostituate (şi nu numai), să te îmbeţi, funny enough. Chiar am intrat într-o noapte la Shani în casă şi era îmbrăcată într-un neglige foarte diafan... Looking forward to sleeping with her :tongue:
Screenshots n-am pus de lene :smile:
 
Jucat si terminat Call of Juarez. Mi-a placut mult, este un foc bun spre foarte bun. Povestea este interesanta, iar gameplay-ul are si nivele cu ceva varietate, dincolo de stilul "ia pusca si impusca tot"... nu sunt foarte multe arme disponibile, insa cele care sunt isi fac treaba foarte bine... :wink:

Dupa cum arata site-ul, jocul seamana cu Desperados (nu-i site-ul oficial, nu-l gasesc). Mi-a placut enorm la vremea aceea.
 
No way :smile:. Uita-te si pe screenshots si o sa vezi ca nu prea au legatura ca gen. Plus explicatia de pe site:
Call of Juarez is a First Person Shooter for PC, inspired from the greatest movies of the Western genre

Commandos si Desperados sunt jocuri care apartin unui gen cam disparut. Adica nu prea mai vad sa apara curand altceva de tipul ala. Commandos si asa a dat-o in bara cu ultima iteratie. La fel si inca un joc Robin Hood based din acest gen, care nu prea a impresionat.
 
Robin Hood chiar mi s-a parut plictisitor, nici jumate de ora si l-am si ras.
 
Exista cica Desperados 2: Cooper's Revenge, care insa are si ceva first-person prin el, nu l-am incercat. Robin Hood a fost o copie palida, nimic interesant la el.
CoJ e un action FPS clasic, intr-un mediu aparte (fara WW2, fara teroristi, fara monstri, fara toate cliseele ras-invartite prin alte jocuri de gen). Cred ca de fapt asta il scoate cel mai mult in evidenta, mediul de joc (Vestul Salbatic care ne-a fascinat pe toti cand eram copii) si povestea bine realizata.
 
Despre Desperados 2 am aruncat cateva impresii aici. Nu am jucat prea mult dupa ce am scris acele randuri, dar chiar nu m-a impresionat la nici un capitol.
 
Last edited by a moderator:
Cu curiozitatea starnita de dreamer am incercat si eu CoJ si l-am terminat. Destul de scurt, inceputul parea foarte interesant dar a fost doar o impresie :frown: , enervant in 2-3 zone pur arcade (ex: pestera cu crabi), armele asemanatoare (unele pistoale) sau inutile (shotguns), armele interesante apar prea rar (ex. arcul) si fara un scop anume, inconsistente cu tona. Cred ca cea mai mare bucurie cand l-am terminat a fost ca il pot dezinstala.

Cred ca o sa ma apuc de Shivering Isles. Achizitia in Romania e o adevarata tragedie, Amazon nu livreaza jocuri in Romania si nici Take2, pe Steam nu exista, parca nu ar avea nevoie de bani si le place la nebunie pirateria. Noroc cu colegi din departari care pot comanda si apoi retrimite in RO.
 
Am reusit dupa multa vreme sa instalez si sa joc Tribunal si Bloodmoon. Terminasem Morrowind acum ceva vreme, dar fara expansions si aveam CD-urile uitate in cutia originala in dulap, cand am facut curat am dat de ele. A fost foarte interesant si foarte placut sa mearga OK pe o configuratie actuala :smile:, pacat ca au o slabiciune inerenta: daca termini jocul original sau oricare din expansions ai un personaj atat de puternic incat restul jocului e floare la ureche, treci prin orice batalie fara sa consumi un healing potion macar. Si am mai gasit un punct slab, undeva pe parcurs s-a busit un quest din jocul principal (am terminat intai ambele expansions) si nu se mai poate termina jocul. Pentru cine nu a avut ocazia sa le joace si le place genul (RPG), merita timpul consumat (cateva zeci de ore).

Si un joc mai recent terminat in cateva ore: Ghost Recon Advanced Warfighter 2. Aparut prin toamna, acum l-am primit si jucat: foarte putine misiuni (doar 9 sau 10), foarte grele pentru amatorii de arcade si foarte usoare pentru amatorii de tactical shooters, un fog aberant care limiteaza vederea la aproximativ 110 metri, o pusca cu luneta cu doar 20 de gloante, coechipieri aproape inutili in n-1 misiuni (si intr-una sunt mai buni morti decat vii), un final patetic si dorinta de replay ZERO - un joc bun de facut cadou dupa ce il termini.
 
KOTOR (Knights Of The Old Republic). Nu stiu de ce sunt asa de atras de jocurile Star Wars-based, dar seria KOTOR mi s-a parut cea mai reusita. Nu neaparat grafic, cat din punctul de vedere al povestii, al actiunii si dialogurilor. Jucate light sau dark-side, mi s-au parut mult prea interesante sa le las si am ajuns sa-mi iau concediu vreo doua zile numai ca sa il termin pe indelete.

Si Mechwarriors 4: Mercenaries. Mi-am cumparat joistick special pentru jocul asta. E un simulator de mechs facut foarte bine imho. Jocul poate fi jucat in mod arcade sau pot fi activate optiuni gen limitare de munitie, caldura emanata de arme, splash damage etc pentru a-l face mai sim-like. Actiunea e destul de liniara, dar misiunile sunt destul de challenging, mai ales daca nu iti echipezi teamurile cum trebuie. Alaturi de Homeworld 2 e unul din jocurile care probabil nu vor fi sterse vreodata de pe calculatorul meu.
 
The chronicles of Riddick-Escape from Butcher bay, de-abia acum am pus mâna pe el. Un joc foarte interesant, cu intrigă, cu acţiune gen real-life. Îmi place, am citit reviewurile la vremea apariţiei, dar e peste aşteptări. Faţă de panaramele ce apar acum, poate fi considerat un clasic, după părerea mea.
Star Trek Elite Force 2 şi Chrome, pe care le joc în paralel, pălesc în faţa primului. No comment.
De asemenea, am instalat spre rejucare şi FarCry. Parcă acum îmi face o impresie mai bună decât prima dată, pesemne tot ca urmare a idioţirii scenariilor la jocuri jucate anterior, ultimul fiind COD4.

PS: Aaa, Chrome seamănă, pe alocuri, izbitor cu FarCry.
 
Am jucat si eu noul ProStreet. Mai mult pentru Golful GTI din el (febletea mea). Nu mi s-a parut cine stie ce. Eu raman la Underground 2 - jocul meu de suflet :wink:
 
KOTOR (Knights Of The Old Republic). Nu stiu de ce sunt asa de atras de jocurile Star Wars-based, dar seria KOTOR mi s-a parut cea mai reusita. Nu neaparat grafic, cat din punctul de vedere al povestii, al actiunii si dialogurilor. Jucate light sau dark-side, mi s-au parut mult prea interesante sa le las si am ajuns sa-mi iau concediu vreo doua zile numai ca sa il termin pe indelete.

Da. KOTOR este ceva special intr-adevar. Atat primul, cat si al doilea :smile:

Povestea este extraordinara in ambele, cu rasturnari de situatie extrem de interesante si o gramada de optiuni de a-ti dezvolta personajul chiar cum vrei tu. Light-side, dark-side, dar poti fi si pe la mijloc, cu penalizarile de rigoare pentru non-alignment...

Mi s-a parut interesanta si faza cu cristalele unice pentru lightsabers, atat in primul cat si in al doilea, ca si extinderea ideii pana la lightsabere cu 2 sockets pentru cristale mai speciale in al doilea.

BTW, exista un mod pentru KotOR I in care joci de la inceput jedi, nu mai treci prin redescoperirea de sine. Povestea este si ea ajustata in consecinta, fara impact major asupra finalului. Care finaluri este mai multe, ceea ce rulz even more :biggrin:
 
KOTOR (Knights Of The Old Republic). Nu stiu de ce sunt asa de atras de jocurile Star Wars-based, dar seria KOTOR mi s-a parut cea mai reusita. Nu neaparat grafic, cat din punctul de vedere al povestii, al actiunii si dialogurilor. Jucate light sau dark-side, mi s-au parut mult prea interesante sa le las si am ajuns sa-mi iau concediu vreo doua zile numai ca sa il termin pe indelete.

Si Mechwarriors 4: Mercenaries. Mi-am cumparat joistick special pentru jocul asta. E un simulator de mechs facut foarte bine imho. Jocul poate fi jucat in mod arcade sau pot fi activate optiuni gen limitare de munitie, caldura emanata de arme, splash damage etc pentru a-l face mai sim-like. Actiunea e destul de liniara, dar misiunile sunt destul de challenging, mai ales daca nu iti echipezi teamurile cum trebuie. Alaturi de Homeworld 2 e unul din jocurile care probabil nu vor fi sterse vreodata de pe calculatorul meu.

Ai jucat pe Solaris in Mechwarrior Mercenaries 4 ?
Care e robotul tau favorit si ce configuratie de arme folosesti ?
 
Pai joc cu Puma pe light, twin ERPPC si restul in armura (heat off). De obicei vand un mech si cumpar doua de astea, pentru ca fac toate campionatele light, apoi toate medium, samd. Pe medium joc la Uziel cu 2XERPPC si 1X Light Gauss. Pe heavy joc cu Black Knight la PPC-uri si gauss. De obicei ii dau jos din doua bucati la torso sau la cap in configuratia asta. Pe assault sau championship joc cu Fafnir. Twin heavy gauss, twin ERPPC si armura full. Cel mai greu de dat jos e Odessa ca de obicei supravietuieste pana la final si o face aproape intreaga, pe cand tu sigur ajungi cu sasiul bulit. Am mai incercat si Daishi pe autocannon-uri, e foarte distractiv, dar nu la fel de eficient.

Cat despre mech favorit... Gladiator. Faci un squad de gladiatori si poti sa te bati cu cate doua lance-uri inamice (o sa iesi cam sifonat daca sunt assault amandoua, dar sansele sunt mari sa-ti scape toti relativ intregi).
 
Last edited:
Mechul meu favorit este Thor. De obicei il dotez cu 2 autocannonuri LBX si un ER large laser. E probabil configuratia ideala one on one cat timp adversarul nu are ceva devastator din clasa Assault.

In joc eu nu cumparam mechuri, eu le castigam in lupta. La inceputul jocului utilizez mult autocannonurile AC 2 si AC 5. In nr mare distrug relativ rapid adversarul daca tragi nonstop. Imi place si Blacknightul dar e cam greoi.

Fafnirul il folosesc cu 3 ER lasere si 2 LBX 20 in general. Fac exceptie in prima misiune de pe ultima planeta cand lupti de partea lui Victor unde folosesc Clan PPC si 2 x Light Gauss

Ai jucat toate finalurile jocului ? VIctor, Katrina si Katrina->neutral ?
 
Asara am vazut Rambo. Si m-a apucat o pofta teribila de carnagiu, da` nu cu rocket launcher or smth, ci cu old-fashioned rifles stuffs. Si cum azi am net printre picaturi (acum este unul din putinele momente in care chiar pot accesa ceva :biggrin:), am instalat iar Crysis. Si rulz. Tarat prin ierburi, amortizor on, cloak, headshots, cloak la loc, neeext :biggrin:

Faza e ca nu se preteaza faze Rambo-style la jocul asta, sau poate doar pe easy (eu am selectat hard, nu vreau chiar sa fie aia carne de tun). Daca esti atent, nu are ce sa ti se intample, daca dai buzna intre `nemici clar o mierlesti.

Per total e chiar fain, singura greseala pe care am facut-o a fost un moment de neatentie in care omorasem un coreean si m-am trezit cu celalalt in ceafa... la propriu. Deci AI chiar ok :smile:
 
Back
Top