Ultimele jocuri cu care ne-am delectat - impresii

COD4: Modern Warfare, am jucat vreo doua ore azi, ca voiam sa vad cum e. Parerea mea e ca nu e chiar asa de bun, dar probabil ma uit eu la altceva la jocurile de felul asta. Adica, sigur, grafica e geniala, iar jocul e bine legat, cu un feeling beton (desi nu inteleg in ce fel se ataseaza asta de personaje), insa misiunile alea sunt facute de parca baietii astia care se ocupa cu modern warfare au la comanda operationala numai retarzi. Adica, sa fim seriosi, 4 SAS lasati pe un vas plin de gandaci cu un singur punct de insertie si practic fara elementul-surpriza, grupe mici de USMC bagate in mijlocul cazanului cu inamici roind printre ei, basca un pluton de marines descoperind cu stupoare ca "the tape was on a loop" si baietii de la intelligence nu s-au prins :tongue:.

Un joc la care s-a lucrat, dar prea vad laitmotivul comandantului din camp absolut hardcore, avand deasupra, la tactic-operational, niste tembeli, ceea ce mi se pare absolut arcade. Adica, da, am vazut si noi Black Hawk Down, care a fost cool, ca i-a dus p-aia pana la limita, dar totusi, acolo a fost un dezastru tactic in urma caruia s-au rostogolit multe capete si s-a schimbat politica americana in Somalia, nu e chiar modul de zi cu zi in care se rezolva lucrurile in "modern warfare".
 
Last edited by a moderator:
Stai sa inteleg, deci tie nu ti-a placut jocul COD4 pentru ca seamana prea mult a joc si mai putin a razboi? Pai Portal ar trebui sa-ti displaca enorm, ce hal de inteligenta tampa te-ar lasa sa dai gauri in peretii pe care s-a chinuit asa de greu sa ii construiasca special ca sa iti chinuie tie dendritele?

Io cred ca ar trebui sa vii mai des la airsoft... let some tactical steam out.

In other news, m-am reapucat de tras la Renegade. Si-l mai aminteste cineva?
 
Pai Portal e Portal, nu e ca ArmA sau CoD4 sa vrea sa intri intr-un soi de simulator de razboi. Acuma daca nu-mi place asta ca nu mi se pare realist, n-am voie sa joc Tetris sau HL2?
 
Nu stiu de ce dar eu nu am vazut niciodata seria CoD ca un "simulator" militar, deci nici de la CoD4 nu am avut pretentii de acest gen. Exista destule simulatoare de razboi modern sau mai putin modern dar asta nu e unul dintre ele...
 
E un shooter semi-arcade (poti in unele misiuni alege fie o abordare mai stealth sau poti juca Rambo-style, cu MP4A1 intr-o mana si grenadele in cealalta), foarte placut de jucat, cu o poveste agreabila si o realizare excelenta... iar misiunile "speciale" (gen misiunea stealth din Ucraina imediat dupa explozia de la Cernobal, cea unde joci rolul de operator de armament greu din avion pe timp de noapte, etc) sunt delicioase... :wink:
Realismul este dat de armele reale, de faptul ca nu ai monstri si de povestea oarecum plauzibila... :smile:
 
Un amic si-a luat recent 4GB RAM un X2 4000+ si un Gainward 8600 GS GLH si le-a instalat pe o placa KN9S cu ultimul bios. A instalat Crysis a setat video la rezolutia nativa a monitorului lui (1680x1050) si a lasat pe detalii medii cu exceptia ultimelor doua setari ce au fost puse pe low. Are un Windows XP SP2 cam busit de restartari si reinstalari de drivere.

Cea ce ma mira e faptul ca la Crysis Fraps afiseaza 20 FPS dar imaginea e foarte cursiva si fara probleme. In general la 20 FPS e murder sa joci ceva dar in Crysis merge foarte cursiv. Stie cineva motivul pt situatia asta ciudata ?
 
Yep, e un shooter mai uman. Adica nu e din ala rapid in care tre' sa topai si sa tragi ca disperatu' in stinga si-n dreapta, ci mai mult stai sa admiri peisajul. :biggrin:
Dar ii urez succes cind ajunge la partea cu insula inghetata, odata cu aparitia alienilor. Pina acolo l-am jucat si eu uman, dupa aia am fost congratulat cu niste slideshow-uri de toata frumusetea.
 
Apropo de asta, Hellgate London la 40 fps raportat de Fraps se simte/vede ca la 20 fps, chiar si la 3rd person. :frown:
 
N-ar fi bine să anunţaţi şi ce configuraţii aveţi? Nu de alta, dar nu prea mai pricep ce şi cum... :smile:
 
Yep, e un shooter mai uman. Adica nu e din ala rapid in care tre' sa topai si sa tragi ca disperatu' in stinga si-n dreapta, ci mai mult stai sa admiri peisajul. :biggrin:
Dar ii urez succes cind ajunge la partea cu insula inghetata, odata cu aparitia alienilor. Pina acolo l-am jucat si eu uman, dupa aia am fost congratulat cu niste slideshow-uri de toata frumusetea.

A ajuns la insula inghetata si merge ok si acum. Doar ca s-a plictisit de joc, nu prea se omoara dupa jocuri cu scenarii SF (aliens and stuff like that).
 
Need For Speed - Pro Street.
Instalat, rezistat 20 de minute. Crappiest game in a LONG while. Maşina reacţionează foarte ciudat, nu reuşesc în ruptul capului să iau curbele ca lumea, parcă aş conduce o căruţă fără frâne pe un deal în jos. Mă enervează comentatorul ăla obosit care îmi ridică şoferul în slăvi, iar după 6 încercări n-am fost în stare să termin nici un drag race. Încălzirea cauciucurilor e un bullshit profund... nu ştiu... mi s-a părut total crap. Chiar şi prezentarea. Bună de băgat în criză o turmă de epileptici.
Jocul ăsta e ca dulceaţa Marmite: you either love it or hate it. I hate it :smile:
 
Cred ca mai degraba: you either hate it or hate it more.
La mine e inca instalat, mi-a fost asa de scarba dupa alea 3 minute in care am incercat sa il joc incat mi-a pierit pana si cheful sa il dezinstalez. Cred ca o sa il tin o vreme pe hdd doar ca sa rad de el. :biggrin:
 
Da, face din jocuri proaste pe PC ceva jucabil... :tongue:
Cu NFS: PS macar stiu ca am rezolvat un cadou de Craciun (asa ca nu plang prea tare dupa banii dati pe el), fac cadou DVD-ul cuiva care stiu ca il va aprecia enorm, pt ca la el toate jocurile cu masini sunt "taaare, frate :biggrin:".
 
Back
Top