Ultimele jocuri cu care ne-am delectat - impresii

Ce va recomand cu caldura

Cu ce m-am delectat ultima data... Cu Suffering1 http://www.thesuffering.midway.com/# Suffering2 http://sufferingtiesthatbind.com/main.php , Return to Castel Wolfenstein, acestea fiind jocuri pe care NU le recomand celor care au probleme emotionale :smile: pentru ca iti scot inima din piept la propriu Daca esti home alone si la 12 noaptea cu mice-ul in mana in fata jocului iti garantez ca nu ai sa mai dorni noaptea aia si inca cateva dupa ea :biggrin:. De asemena am mai jucat Call of Duty 1 si 2 http://www.callofduty.com/ si sa nu uitam de Medal of Honor: Pacific Assault http://www.ea.com/official/moh/pacassault/us/. Ultimele 2 le pot cataloga trept the best din categorie. Firul epic, povestea, feeling-ul pe care il creeaza actiunea te face sa simti cu adevarat jocul. Grafica, controlerul toate sunt la superlativ [parerea mea]. Daca ai un prieten de nadejde in placa video sucesul e garantat.
Ar fi unele "minusuri" totusi [daca le putem numi asa]. La Call of Duty 2: lipsa controlerul-ui de "viata" adica niciodata nu stii cate gloante ai incasat si cat mai ai de "trait". Exista doar un fel de atentionare [red screen] si o respiratie accelerata a eroului cand esti pe "moarte" dar acstea se rezolva adapostindu-te undeva si stand nemiscat aprox. 5-10 s. Acest "inconvenient" te ajuta sa termini jocul foarte repede chiar si pe modulul hard sau veteran deoarece ai sanse foarte mari sa sfarsesti 2 3 misiuni consecutive fara sa fi "murit" vreodata.
In ceea ce priveste Medal of Honnor singurul inconvenient este ca: incepe cu sfarsitul ceea ce este destul de sacaitor pentru un jucator neexperimentat al genului.
 
Last edited by a moderator:
X-Com Apocalypse il joc la servici (acasa sistemul e prea puternic) cand am ceva timp liber. Acasa am incercat putin Reunion dar scenariul jocului are unele momente foarte dificile. Prima data cand am terminat jocul am folosit cheaturi de resurse. Recomand jocul celor cu foarte multa rabdare.
Acum am reinceput Panzer General si ma pregatesc sa cuceresc Franta.
 
Ia sa vedem cum stai... n-ai mai lucrat, n-ai mai iesit cu prietena, n-o sa treci examenele la facultate, cum fac altii. Europa Universalis 3 ii saluta pe cei pentru care Suleyman Magnificul nu e antrenorul de la Galatasaray, care stiu ca Sfantul Imperiu Roman nu s-a batut cu Decebal, si care nu pufnesc cand aud cuvantul "mameluc". De la PI pentru adevaratii jucatori de jocuri istorice, numai respect.
 
Scytale, tleilaxu bătrân şi vicios, mi-ai luat-o înainte. Nu mai poate omul să se bucure de sărbători :smile:.

Acilea, în universul paralel în care se desfăşoară campania mea, Ştefan cel Mare cu moldovenii lui au reuşit unirea celor trei ţări române. Să vedem ce naiba face acum cu turcii, că e mulţi şi răi.

Jocul ăsta m-a făcut să întrerup chiar şi campania din Galactic Civilizations 2: Dark Avatar. Daţi-i o şansă.
 
Eu as ave grije cu ungurii, ca daca nu ma insel Transilvania e core province pentru ei...

PS. Eu am jucat o zi cu Castilia, pentru ca am boala pe francezi. Vezi ca daca joci cu Tarile Romane pierzi partea de joc cu colonizarea.
 
Titan Quest: Immortal Throne - Seamana destul de mult cu Diablo 2, bazat pe mitologia greceasca. Destul de greu si pe normal, are o grafica destul de buna as zice eu. Eu il joc pe 512 Ram, dar e un chin sa treci prin townportal, dureaza o gramada... ca sa numai vorbesc de alt+tab :rolleyes:
 
Command and Conquer 3 - Tiberium Wars. Nu sunt fan RTS dar jocul asta mi-a placut. Grafica e buna si filmuletele realiste gen Most Wanted sunt de efect. Si nici nu are pretentii la cine stie ce PC. Cica ar fi cel mai bun din serie. O fi. Oricum merita jucat.
 
C&C 3 e un RTS mai arcade, mai putin tacticizat, spre deosebire de Supreme Commander sau Company of Heroes... aici e simplu: faci baza, te aperi de atacurile inamicului, faci armata cat mai mare si o trimiti la el in baza. Este genul de joc in care conteaza sa ai cat mai multe unitati si cat mai diversificate... E foarte bun de relaxare, un joc de placere... Nu-i deloc usor, a nu se intelege gresit, doar are un concept simplu... :smile:
Si Titan Quest-ul mentionat de CrossFIR3 mai sus e un joc bun, mi-a placut mult. Din pacate a trebuit sa reinstalez XP-ul in urma unui crash si, dupa reinstalare, nu mi-a mai recunoscut salvarile si nu am mai avut dorinta de a o lua de la capat. Din nefericire, ca mai toate RPG-urile hack'n'slash din ultima vreme, nu se apropie de Diablo II...
 
Am vazut zilele trecuta S.T.A.L.K.E.R. Interesant initial, dezamagit spre final. Misiunile secundare sunt complet inutile, rezolvarea lor nu ajuta la nimic in scenariul principal (spre deosebire de RPG unde misiunile secundare ajuta la imbunatatirea personajului si usureaza firul principal). Nu ma asteptam la atata respawn la animale si banditi, cred ca am curatat o tabara de banditi de vreo 4-5 ori si tot degeaba. Ultimele nivele sunt extrem de liniare (de fapt tot jocul), per total mi-a lasat o impresie foarte proasta pentru un joc dezvoltat in atatia ani. Si e doar un shooter amarat, cu tot tam-tamul despre ecosistem si alte balarii.
 
burebista, tu iti ceri scuze pentru ca iti place un joc? :biggrin: Se poate ca asteptarile sa fi influentat mult experienta jocului. Din punctul meu de vedere, pur si simplu ii lipseste ceva. Poate e un element de noutate (nu prea am vazut ceva iesit din tipare)...

P.S. Am jucat inceputul de 3 ori. Pur si simplu nu reuseam ca ma tin langa tastatura destul cat sa trec de mai mult de 4-5 misiuni.
 
Am jucat Heroes of Might and Magic V şi mi-a plăcut. :smile: (Bine, îl am instalat de vreo săptămână, dar a fost nevoie de un mic upgrade - +512MB RAM - pentru a-l juca cum trebuie.) Grafica e bună, coloana sonoră e atmosferică, iar gameplay-ul... eh, a suferit evident odată cu trecerea la mediul 3D (celor care se plâng de cameră le recomand cu căldură Legacy of Kain: Defiance :dracu:), dar acest aspect l-aş trece la schimbări, nu la minusuri. Ceea ce nu îmi place este suprafaţa vizibilă din hartă, prea mică la zoom normal.

Cea mai interesantă facţiune (şi cea care a înlocuit Haven/Castle în topul preferinţelor mele) mi s-a părut Dungeon-ul, cu ale sale construcţii care se desfăşoară pe tavanul peşterii ca stalactite, şi unităţi în forma unor rockeriţe elf îmbrăcate sumar (Nival rulz :biggrin:).

Cea mai neinteresantă, din punctul meu de vedere, este Academy/Tower, care suferă în continuare de acea lipsă de omogenitate a unităţilor, o combinaţie de mitologie arabă, titani şi gremlini. :goofy:
 
Acum joc Prey. Dupa parerea mea este un doom3, cu altfel de inamici, si arme cu aspect biologic. Interesant este modul de joc cu adevarat 3D, pt ca poti merge in unele situatii si pe tavan, schimbare de gravitatie..etc. Frumos si faptul ca poti sa devii spirit pentru a trece de unele bariere in timpul jocului.
Grafica este ...Doom 3 :biggrin: .
Partea care nu-mi place este ca nu mori, cel putin la nivelul normal, treci in lumea spiritelor, dupa care revii cu jumatate de viata:biggrin: .
La mine se misca bine pe un 6600 cu 128MB, 800x600, 2xAA, Setari High pe grafica.
http://www.prey.com/
 
Interesant este modul de joc cu adevarat 3D, pt ca poti merge in unele situatii si pe tavan, schimbare de gravitatie..etc.
Se pare ca lumea reala nu e 3D (atunci e 2D sau doi virgula cinci de?) pentru ca aproape nimeni nu merge pe tavan si gravitatia inca nu se poate schimba :lol:

Parca in Alien vs. Predator se putea merge pe tavan, nu am jucat jocul dar mi-a povestit un pusti din vecini.
 
Daca tu ajungi sa crezi ca imaginea aia 2D de pe ecran se compara cu 3D din realitate... Si oricum este vorba de stilul de miscare, atunci cand mergi pe tavan se intoarce si imaginea (punctul tau de vedere pe ecranul 2D, nu in lumea reala) ca si cum ai fi in spatiu, unde practic nu prea exista directie, neavand gravitatie sau alt reper de genul, daca te intorci cu capul in "jos" le poti spune celorlati linistit: "de ce stati invers baieti?". Iar in Alien VS predator din cate stiu eu nu aveai acest efect.

Dar mai bine incerca jocul si ai sa vezi.
 
Ba puteai merge pe pereti cu alien-ul, de te apuca bîţul ca nu stiai pe unde ai venit, incotro sa te duci si cum sa revii mai repede pe podea.
 
Corect. Senzatia ca esti cu capul in jos era amplificata de faptul ca nu te mai miscai normal. Stanga-dreapta si inainte-inapoi erau mai elastice si imprecise. Senzatia era veridica si te dezorienta la fiecare doua secunde. Anyway, andrenalina cat cuprinde e jocul ala 1 la 1, marine vs alien. :biggrin:
 
Joaca tu, ba, 1v1 contra la runneri cu orice marine vrei. Fara smartgun sau prin CQB-uri te mananca ala micu' in doi timpi si trei miscari (din care una e neaaparat pounce), daca e oarecum capabil. Din vechi timpuri trecute imi aduc aminte cu placere de batai epice intre marini cu SADAR si predatori cu pistoale.

L.E. : Prey sucked cand l-am jucat eu. N-am jucat STALKER si FEAR decat foarte putin, dar cel mai tare FPS de pana acum pentru mine tot Far Cry a ramas.
 
Back
Top