Ultimele jocuri cu care ne-am delectat - impresii

Nu, cu Gothic 2 nu am avut probleme. Nu am aplicat nici un patch, nu am simţit nevoia. În Gothic 3 şi cu ultimul patch disponibil (~60 MB) tot sunt ceva probleme. Da, e neşlefuit, mai era un pic de lucru la el.
 
Eu personal nu am putut juca primele doua Gothic pe motiv de interfata, nu m-am putut obisnui si imi strica toata distractia; afland ca in Gothic 3 acest capitol s-a schimbat mult in bine, am hotarat sa ii dau o sansa... m-am razgandit dupa ce am citit acest review, scris de un tip pe care il stiu ca avand cerinte asemanatoare cu ale mele in ce priveste jocurile. Cel putin faza cu questurile, multe, seci si mai ales confuze cred ca m-ar imbatrani prematur, nu are rost sa ma enervez degeaba...

Acum astept Neverwinter Nights 2, care pana la finele saptamani va ajunge si la mine. Mi-a placut primul iar din cate am citit despre al doilea se pare ca imi va place chiar mai mult, avand elemente care il apropie mai mult de RPG-urile old-school, Baldur's Gate & Icewind Dale (pe care inca le mai am pe HDD) not to mention ca e facut de Obsidian, care m-au incantat cu al lor Knights of The Old Republic 2. Perspectivele sunt bune, acum sa vedem daca chiar voi da peste al doilea joc pe anul asta care ma va tine mai mult de 2-3 ore in fata monitorului - primul a fost Titan Quest, un joc acceptabil dar nu extraordinar, evident de la NWN 2 am pretentii mult mai mari.
 
RAM pentru Gothic 3 - cantitate sau calitate? Cu 2x512 MB DDR la 200 Mhz MB dual channel sacadează şi foloseşte excesiv HDD. Cu 3x512 (single ch., 166 Mhz :frown: ) nu mai sacadează aşa mult, dar tot durează enorm încărcarea unui joc sau a unei salvări. În curând 4x512 MB dual ch., deşi nu mă mai aştept la nimic bun.
 
Devine valabil pentru orice joc actual. Cantitatea primează calităţii. Desigur, idealul este cantitate + calitate, dar nimeni nu e perfect :goofy:
 
Update: 4x512 MB DDR la 200 Mhz, dual channel - merge la fel de prost. Încarcă nivelele un pic mai repede, dar tot sacadează din când în când cu un zgomot puternic la HDD (ce o fi încărcând ?). Uneori se opreşte pur şi simplu şi se gândeşte câteva secunde, după care continuă. Jocul ăsta sigur nu e optimizat, dar măcar e cât de cât jucabil.
 
Nu e singurul joc aparut in ultimul timp in care apar sacadari de acest gen, practic indiferent de configuratie. Nu iti mai povestesc de Titan Quest, unde la intrarea si iesirea din pesteri din cand in cand se intampla sa te uiti la acelasi cadru 2-3 secunde, mai ales dupa cateva ore de joc continuu...
 
Dark Messiah of Might and Magic. Terminat de fo' 2 ore.
Nu-s fan RPG sau FPS (ma rog un, FPS din WWII merge :smile: ) dar joculetu' asta m-a surprins foarte placut. As zice ca e o imbinare fericita intre cele 2 genuri care pe mine m-a convins.

L-am jucat cu placere, grafica frumoasa, a mers flawless pe X2 3800+, 1GB RAM, 7900GS si chiar daca e genul de joc cu un singur drum pina la solutie in schimb ai mai multe optiuni de a ajunge acolo, si in plus de asta te mai pune sa si gindesti uneori cam ce ai de facut.
Mi-a placut si partea de magie si aia de macel, mai ales pe la ultimele capitole cind apuci sa te "upgradezi". :smile:

Cam scurt in schimb, tocma' ce ma prinsese mai bine ca s-a si terminat.

Bottom line: aprob pozitiv.
 
Mă interesează şi pe mine să achiziţionez jocul ăsta, dreamer, acum că mi-au scos cunoştinţele din cap motocicletele de viteză şi Evo :frown:. Site-urile "consacrate" nu prea ştiu ce-i aia din păcate.
 
Flatout 2 este un joc excelent, taman ce m-am certat cu un individ care nu era de acord cu titlul "best car game 2006" pe care i-l acordasem.

Arata excelent, se misca superb pe configuratii umile, e amuzant si ofera o mai multe tipuri de curse.
Chestia cu optimizarea sa zicem ca nu e cine stie ce, dar ma intreb de ce jocul asta arata cum arata si merge perfect pe un XP 1600+ cu 5900 in 1280 in timp ce NFS:Crap-On face figuri pe Core2Duo si 7950GX2. Plus ca asta din urma arata si jalnic.

dreamer, cand te fac un Derby? :biggrin:
 
Toranaga, stiu ca nu prea se gaseste pe la noi... :frown:
PigBrother, cand vrei tu... ai pe PM ID-ul de mess, sper doar sa mearga...
 
NWN2

Neverwinter Nights 2
Poveste destul de reuşită dar oarecum familiară, mi-a plăcut foarte mult dezvoltarea caracterului principal şi dialogurile cu membrii party-ului, de multe ori fiind pus în postura de "arbitru", diferitele răspunsuri crescând felul în care eşti văzut de unul dintre ei şi/sau scăzând influenţa faţă de altul, influenţă care uneori s-a dovedit importantă în rezolvarea unor side-questuri.
Mi-a plăcut libertatea dată de creatorii jocului, în multe situaţii poţi alege dacă rezolvi o problemă pe cale diplomatică, eventual ajutând NPC-ul respectiv prin rezolvarea unui mic side-quest, sau prin alegerea forţei sau intimidării.
Pe partea de grafică jocul arată foarte bine, deşi este necesar un sistem echipat corespunzător.

Minusuri: jocul plin de ecrane loading, fiind împărţit în module, fiecare modul reprezentând de obicei locaţia unde trebuie să rezolvi un quest sau, de exemplu, un cartier al oraşului Neverwinter.
Probabil cel mai mare minus îl reprezintă modul cum este controlată camera care deşi are 4 moduri specifice, nu te ajută absolut deloc, nu e în stare să urmăreasca personajul, tot timpul iese din focus, mai ales la ieşirea dintr-o casă, cladire, dungeon, etc.
Toată partea legată de sunet parcă a fost uitată, coloana sonoră repetitivă care ajunge să te plictisească după câteva ore de joc.

Per total un joc bun care merită jucat, continuând cu succes prima parte.

Nota 8.5 din 10
 
Originally posted by Dashu
//total off topic.. dar mă omoară limba romano-engleză


WTF

Cu tot respectu' dar donjon sună mai degrabă a bomboane sau jeleuri, decât a pivniţă întunecată. Dacă este aşa deranjant voi încerca să folosesc strict cuvinte româneşti, cu toate că regulamentul nu spune nimic despre acest lucru, iar o exprimare 100% românească nu permite traducerea anumitor cuvinte.
În fine, această discuţie nu-şi are rostul în acest topic.
//END OFFTOPIC
 
Puteai să zici direct grotă înfricoşătoare :biggrin:
Legat de Flat Out 2, l-am găsit la www.monosit.ro. Pe stoc, nebunie curată. Şi se cheamă că a venit deja şi Moşul :tongue:
 
Cred ca cel mai corect e: temniţă. Se putea folosi si grota, pestera ş.a.m.d.

Oricum lui îi trebuia un singur cuvant.

Pot sa pun pariu ca nu stii ce-i ala donjon. Ai facut doar o mica (scuzati cacofonia) cautare intr-un dictionar on-line. Te rog cauta pe dexonline.ro si ce inseamna donjon.
 
Dashu, nu ţi se pare şi ţie că exagerezi puţin? E o terminologie specifică genului respectiv de jocuri (cam la fel cum e "hardware" pentru IT), iar traducerea cuvintelor de gen nu e chiar aşa reuşită, în majoritatea cazurilor.

Dacă tot vrei să fii mai catolic decât papa, îţi puteai exprima nemulţumirea în legătură cu folosirea incorectă a cuvântului "locaţie". :wink:
 
Back
Top