Ultimele jocuri cu care ne-am delectat - impresii

Unreal Tournament 2004. Cred ca il joc pt. a treia oara, numai ca problema ar fi ca ma satur repede de un joc. :frown:
 
Revin cu un scurt rezumat al ultimelor 2-3 săptămâni (partea aia subţire în care m-am şi jucat).
Heroes of Might and Magic 5 e slab. Slaab. Induce o stare profundă de plictiseală, scriptologia aia aburită de endlevel la campanii e prost-prost-PROST făcută. Există un nivel chiar în campania 1 în care trebuie să curăţ harta de "scouts" (nu, nu creaturile omonime, ci nişte grupuleţe de demoni împrăştiate care pe unde). Well, am lăsat un grupuleţ în plata lui şi după ce am distrus o mică armată dintr-un colţ al hărţii (unde, supposedly, trebuia să ajung la finalul nivelului), m-am întors la ei şi i-am killerit. Brusc, apare un movie intermediar în care cică m-aş fi aflat în colţul hărţii şi o armată de demoni apare surprinzător să mă nenorocească. Eu fiind în cu totul alt colţ al hărţii, mă retrag frumos în castel şi aştept. Venea ăla către mine at full speed, deşi era CLAR că îl nenorocesc. Şi l-am nenorocit. Bineînţeles că scriptul de final mă arată tot în colţul celălalt al hărţii, deşi eu stăteam la mine în castel. Same thing şi în ultimul nivel din campania 1.
Pe lângă asta, cineva aflat lângă mine, la alt calculator, se joacă Heroes 4. Păi m-am crucit când mi-am dat seama ce fad şi plat este Heroes of Might and Magic 5 pe lângă "bătrânul" 4. De câteva ori mai puţină variaţie dpdv al creaturilor, spell-urilor, chiar şi terrain-ul este simply wasteland în comparaţie cu abundenţa de items din HoMM 4.

Oblivion... boring. Grafică superbă, dar destul de repetitiv de la o vreme încolo. Dar hai să zicem că mi-am ales prost caracterul şi fac levelling greu de tot. Nu zic nu. Probabil sunt eu de vină.

În ultima vreme m-am jucat Cosmic Bugs , sunt la nivelul 545 din 577 :smile:
 
Eu m-am jucat Oblivion un pic.

Ce nu mi-a placut:
- Grafica slaba. Slaba rau de tot as putea spune. (Sau asa o vad eu dupa ce am jucat Far Cry.) Texturi spalacite, pietre din doar cateva poligoane si alea mari, n-am vazut efecte faine pana acum in afara de foc care arata cat de cat realist.
- Nu pot tine si sabia si faclia simultan in mana (de parca as avea o singura mana).
- Nu exista descrieri pentru obiectele din inventar
- Pasii mei proprii se aud cand pe stanga cand pe dreapta dupa cum fac sidestep.
- Latenta imensa. Nu e din cauza framerate-ului ci pur si simplu are latenta. Pana ochesc inamicul deja ajunge langa mine.
- Viteza mouse-ului e reglabila in joc dar nu si in meniuri. Daca deschid un cufar si vreau sa apas "Take all" trebuie sa parcurg mousepad-ul de la un colt la celalalt.
- As fi preferat o perspectiva mai larga. Nu vad destul in lateral. Tot timpul trebuie sa ma uit in stanga si-n dreapta.

Ce mi-a placut:
- Pot sa-mi fac o clasa "custom" daca nu-mi place nici una din cele "preset". Si mi-am facut. :smile: Si am avut si de unde alege.
- E first-person. Spre deosebire de NeverWinter Nights, aici vad pe unde merg (in cea mai mare parte a timpului).
- Cat am jucat nu m-am plictisit. Povestea e faina pana acum.
- Arme variate, armuri variate, obiecte variate.
 
Originally posted by Marius '95
Eu m-am jucat Oblivion un pic.

Ce nu mi-a placut:
- Grafica slaba. Slaba rau de tot as putea spune. (Sau asa o vad eu dupa ce am jucat Far Cry.) Texturi spalacite, pietre din doar cateva poligoane si alea mari, n-am vazut efecte faine pana acum in afara de foc care arata cat de cat realist.
- Nu pot tine si sabia si faclia simultan in mana (de parca as avea o singura mana).
- Nu exista descrieri pentru obiectele din inventar
- Pasii mei proprii se aud cand pe stanga cand pe dreapta dupa cum fac sidestep.
- Latenta imensa. Nu e din cauza framerate-ului ci pur si simplu are latenta. Pana ochesc inamicul deja ajunge langa mine.
- As fi preferat o perspectiva mai larga. Nu vad destul in lateral. Tot timpul trebuie sa ma uit in stanga si-n dreapta.
1. Are you serious?! :confused:
2. E posibil să existe prin vreun patch. Deşi mi se pare că se poa' şi by default. Edit: trebuie să fie labeled ca one-handed arma, logic, nu poţi să ţii ditamai săbioanţa cu o singură mână :biggrin:
3. Ai descrieri, problema e ca sunt într-un tabel în care nu ştii ce înseamnă headerul :biggrin: Eu m-am descurcat până la urmă.
4. Ce config ai folosit? Drivere, win, etc...Poate fi ecoul dacă eşti în vreun labirint/peşteră...deci perfect normal.
5. 3rd person. Deşi ai şi acolo o limitare a FOV. Care, btw, merge setat din .ini :wink:
 
Originally posted by Marius '95
- Nu pot tine si sabia si faclia simultan in mana (de parca as avea o singura mana).

În mână poţi ţine atât torţa cât şi o armă simultan, în funcţie de arma folosită (adică depinde dacă acea armă necesită una sau două mâini). Exemplu: torch + dagger.

Cât despre partea cu grafica, cel mai probabil ţine de sistemul pe care l-ai jucat şi de setările făcute. Diferenţele sunt foarte vizibile în funcţie de respectivii factori.
 
FOV-ul e setat la fel ca in Morrowind, adica la 70 de grade. Eu personal am dureri de cap (la propriu) dupa vreo jumatate de ora de joc. O sa il schimb la 90, ca in mai toate jocurile, cand o sa ma apuc mai serios de el. Cat despre grafica, cu toate detaliile la maxim sterge pe jos cu FarCry, cel putin pe 7900GT. :biggrin:
 
1280x960 ca sa am si refresh 85hz. :tongue: Merge perfect dar am scos self-shadows pentru ca ma enervau umbrele de pe figurile oamenilor. Bine, in paduri cand bate vantul si ploua se duce sub 30fps dar ce naiba sa ii faci ? :biggrin:
 
Originally posted by Cosmin_C
Bine, in paduri cand bate vantul si ploua se duce sub 30fps dar ce naiba sa ii faci ? :biggrin:
2x1Gb RAM is t3h way, my brother :biggrin:

LE: dacă tu mai vrei şi AA la greu + HDR... :biggrin: Vezi aici. Sunt nişte optimizări care merită încercate. Evident, cu măsură, mie nu îmi mai pornea jocul la un moment dat :goofy:
 
Stai linistit ca nu e de la RAM, windows-ul meu optimizat hardcore ocupa doar vreo ~70mb, restul e pentru joc. :biggrin:
 
Desperados 2 - Cooper's Revenge. Calca in toate gropile in care a calcat Commandos cand a trecut de la 2D la 3D. Adica atunci cand misiunea in sine a fost pusa pe locul 2 si grafica a devenit mai importanta.

Camera nu este chiar atat de enervanta (se putea mult mai rau), iar controlul este acceptabil, cu toate ca in momentul in care joci in modul close-up jocul devine unul de duzina, in care strategia nu mai valoreaza nimic. Devine mediocru si insipid :frown:. Si nu sunt probleme care sa se rezolve cu un patch.

Am fost incantat cand am jucat primul Desperados si ma asteptam la mult mai mult de la continuare.
6 cu indulgenta.

Edit. Nu am apucat sa joc prea mult acest joc, deci inca sunt sanse sa fiu placut surprins de joc putin mai incolo.
Later Edit. Nici nu mai spun cat de enervante sunt autosave-urile :mad:.
 
Ultimul joc cu care m-am delectat a fost Arcanum, pe care nu l-am prins la vremea lui. M-am apucat de el acum 2-3 zile si inca sunt incantat de complexitatea sa, in special la capitolul character development. Stiu ca e antic dar sunt on-topic. Really. :biggrin:
 
Hmmm, eu am jucat Arcanum la vremea lui şi l-am trecut chiar în topul jocurilor favorite, mai ales pentru ideea cu îmbinat magie & tehnologie, posibilitatea de a fi atât personaj bun cât şi rău şi de a termina jocul în funcţie de asta, plus alte câteva mici chestiuţe care i-au conferit un plus de şarm în opinia mea. Şi apropo de complexitate în legătură cu personajul, e unul din puţinele jocuri unde era extrem de frustrant faptul că aveam atât de multe opţiuni pe care aş fi vrut să le aleg în formarea lui şi nu îmi permiteau limitele de level up points. :biggrin:

Tot în spiritul "golden era of games", recent m-am reapucat de jucat fascinantul Planescape Torment, cu speranţa că după el reuşesc să reiau şi Baldur's Gate 2 cu memorabilele sale dialoguri.

Iar din seria de jocuri mai noi, ultimul nume pe care l-am încercat a fost Heroes 5, care însă a fost dezinstalat după câteva zeci de minute de joc. Poate nu sunt eu în stare să-i înţeleg frumuseţea actuală, dar cred că şi pentru mine seria Heroes se va opri la versiunea 3. :rolleyes:


Şi o întrebare puţin offtopic: am căutat să cumpăr 7 şi 8 din seria Final Fantasy şi nu dau de ele pe nicăieri în .Ro - ştie cineva vreun magazin care mi-a scăpat din vizor şi care să le aibă?
 
Commandos - Strike Force. In afara de titulatura personajelor (sniper, spy, green beret - de fapt singurele personaje ramase din primul titlu al seriei), jocul nu mai are nimic de-a face cu seria Commandos. Unele misiuni sunt o combinatie (destul de reusita uneori) de CoD si Battlefield.

Grafica este OK, se putea si mai bine. Are cateva bug-uri deranjante (umbre care se vad si dincolo de zid, sau sub podea). Controlul este si el bun, dar cu un mare minus. Sensibilitatea mouse-ului este incredibil de mica, cu toate ca este setata la maxim si din Windows si din joc. Si poate sa iti strice tot jocul in situatiile mai tensionate care cer timp de reactie mic si miscari rapide.
Muzica mi s-a parut excelenta, chiar daca uneori e intrerupta de tot felul de sunete repetitive si nu foarte reusite.

Dar cel mai deranjant lucru este ca la nivelele de dificultate scazuta (Easy si poate chiar si Normal) poti sa rezolvi prea multe misiuni prin masacre. Impusti tot ce misca. Nu mi se pare normal ca intr-un joc ce si-a creat reputatie din tactica necesara rezolvarii nivelelor sa poti sa intri intr-o piata aglomerata si sa macelaresti 50+ soldati germani fara consecinte nefaste pentru personajul tau.
Nefericit este si modul prin care comuti intre personaje. Dupa ce ai preluat controlul altui membru al commado-ului, primul ramane inghetat pe pozitii si, de obicei, incaseaza un car de gloante.
Practic merita jucate misiunile numai la modul Hard. Duc lipsa unei optiuni care sa iti interzica sa declansezi alarma, cel putin pe sectiuni din fiecare misiune.

Per total mi-a lasat o impresie placuta (nu as mai fi suportat o alta lovitura dupa Desperados :biggrin:). Nota... dupa ce mai joc un pic :smile:.
 
Dupa ce o relativ lunga perioada de timp nu am mai jucat nimic, deoarece ma plictisesc foarte rapid de jocuri fara absolut nici o inovatie, gen NFSMW, am incercat Oblivion. And I liked what I saw... o lume virtuala foarte maleabila, plina de secrete, un story care te tine in suspans si o grafica breath-taking.

Se poate juca OK si fara tweak-uri, eu inainte sa ma apuc de joaca m-am apucat de tweak-uit si, intampinand aceeasi problema ca Neo, am lasat balta tweaking-ul. :smile: De jucat, l-am jucat chiar si pe un X550 64-bit si a mers OK, evident, la detalii minime, deci nu e neaparat nevoie de o placa grafica foarte puternica ca sa-l poti juca. Ca sa-l poti juca cu HDR si detalii, da. :smile:
 
Eu mi-am pus ieri NFS Porsche. Back to the wheel.
Desi "reinceputul" a fost cam greu (din cauza aberatiilor Underground & Most Wanted), mi-am revenit binisor in mana. :wink:
 
Adaugiri si corecturi la comentariul de mai sus (Commandos).
Personajul lasat singur mai face si el cate ceva, mai ales daca este lasat in situatii favorabile (de exemplu cu degetul pe tragaciul unui MG-42).
Imi lipseste strategic view-ul. Era cea mai buna metoda sa urmaresti rutele inamicilor.
Fiecare misiune este un alt joc. Practic am regasit jocuri ca Sniper Elite, CoD, Battlefield, MOH si, nu in ultimul rand Thief (III). Acea atmosfera foarte Thief-like ma tine lipit de ecran. :smile:

Edit. Poti sa omori un inamic aflat la cateva sute de metri de tine cu pistolul... Dintr-un foc :rolleyes:.

Ultimul edit. ...Si e incredibil de scurt joculetul asta. Si la hard ofera cel mult 10-12 ore de joc. :frown: Sau cel putin asa mi s-a intamplat mie.
 
Back
Top