Ultimele jocuri cu care ne-am delectat - impresii

Click-uiala masiva parca nu e. Asta joc si eu acum (poti sa tii butonul apasat continuu :biggrin:).
Totusi m-a dezamagit... Sau mai bine zis aveam asteptari mult mai mari de la joc, avand in vedere predecesoarele.
Totusi, inca il joc, deci are ceva care ma atrage.
 
Star Wars - Empire at War. Ma asteptam la o clona cosmetizata dupa Battlegrounds, cel putin la nivel de gameplay. Am fost placut surprins. Nu are aproape nimic de-a face cu SWGB, gameplay-ul include micro si macromanagement al resurselor, trupelor si planetelor. Se pastreaza feelingul ala de perfidie a rebelilor (atacuri ce trec prin defensiva galactica, spionaj, furt de resurse) si de superioritate tehnologica a Imperiului. Si culmea, pana acum n-am reusit sa gasesc nici un bug enervant de control sau gameplay (da... am obiceiul sa dau peste chestii de astea).
 
Advent Rising.
M-a atras în primul rând promisiunea unui screnariu de calitate, la care a colaborat şi Orson Scott Card, autorul care a scris carţile din seria Ender.

Problemele au început chiar de la intrarea în joc, sistemul de alegere a unui nou joc e destul de puţin intuitiv. În sfârşit, am zis să nu mă las descurajat şi am continuat. Eşti aruncat în joc fără un tutorial (prima misiune joacă acest rol, dar sunt explicate destul de puţine lucruri). Grafica e decentă (are un "parfum" de desen animat, nu ştiu dacă intenţionat sau nu), sunetul la fel, muzica e potrivită.

Introducerea în poveste e cam scurtă şi nu explică foarte multe. Băieţii răi apar foarte repede, şi de aici încolo toate o iau la vale. Jocul a fost portat de pe consolă, se vede asta din comportamentul camerei. Dar mişcarea personajului e haotică. Chiar şi cu sensibilitatea mouse-ului dată la minimum îmi trimiteam omul destul de des cu capul în ziduri. Cred că e un lucru cu care te obişnuieşti dacă avansezi destul de mult în joc. De asemena, vehiculele pe care le poţi conduce în joc nu se controlează uşor cu ajutorul direcţionalelor, ci cu o combinaţie de sus-jos şi mouse. Neintuitiv şi mult mai greu decât în modul clasic.

Lucrul care m-a enervat însă cel mai mult a fost un lucru aparent simplu: personajul, deşi poate avea două arme - una în fiecare mână - are prostul obicei să îşi pună armele în toc dacă nu e nevoie de ele pentru câteva secunde. Problema e că dacă apar tipii răi el încasează câteva lovituri până apucă să îşi scoată arma (cu o animaţie drăguţă, lentă şi inutilă).

Aş mai putea să spun de firul absolut liniar al acţiunii, de faptul că sunt peste tot "ziduri invizibile" pentru a obliga jucătorul să meargă pe un anumit drum. Nu ai o hartă ca să ştii pe unde mergi, aşa că jumătate din timp orbecăieşti în căutarea rutei corecte.

În concluzie: un joc cel mult mediocru, care ar fi putut fi salvat de poveste. Din păcate nu este, sau nu m-a reţinut jocul destul de mult ca să mă prindă povestea. Back to Rome Total Realism.
 
The Godfather.
Nu o sa enumar ce mi-a placut... :biggrin: Prea mult.
O sa spn numai ce nu mi-a placut.
Faptul ca lipsesc unele detalii destul de importante, de exemplu lovirea masinilor incredibil de nerealista (la viteza maxima intri in zid, masina se opreste instantaneu, fara recul, fara prea mare damage...). Lipsa unei sageti care sa te ghideze pe harta este la fel de enervanta.

Are un mod de control imposibil, mai ales cand te bati cu mai multe persoane, si el alege automat exact tintele care nu te intereseaza. Adica pietonii.

Jocul e foarte captivant si destul de complex si atractiv prin mai ales prin chestiile marunte dar de efect (executiile, de exemplu). In rest este pur si simplu GTA3.
 
Da, e captivant datorita povestii, care e buna datorita filmului (sau/si cartii, habar n-am). Grafica e penala pentru un joc atit de mediatizat, in 2006 (am pornit dupa aceea Oblivion...), poligoane intrerupte pina si pe fata, diverse bug-uri enervante etc. In rest, GTA. :rolleyes:
Dezamagit total.
 
MX versu ATV: Unleashed. Putea să iasă ceva bun din jocul ăsta, controalele însă sunt ciudate şi la fel şi sistemul de stunts. Jocul are şi un editor de nivele care e cam aiurea făcut. În afară de asta, cursele sunt grozav de dificile :frown: Nota 7 din 10, pentru cei răbdători se poate dovedi un joc interesant.
Crazy Frog Racer: featuring faimosul broscoi riiing-ding-ding-di-di-ding-ding-daa-da...etc. Ideea e bună, controlul e înfiorător iar design-ul nivelelor întrece cele mai proaste aşteptări. Nota 2 din 10, fără discuţii.
Space Hack: YADABDC (Yet Another Dumb And Bad Diablo Clone). No further comments, 4 din 10.
 
Call of Duty 2:
numai acum am apucat sa-l joc. Imi place destul de mult. S-a pastrat aceeasi actiune, stil de joc, din primul CoD. Ce mi se pare aiurea: cerinte de sistem exagerate. Adica ok, ti se cere sistem ca lumea sa-l joci, dar nu e nu stiu ce de grafica. Arata ok, doar ca nu se justifica cerintele. Cel putin asa cred eu. In rest, e ok, dar mi se pare cam scurt. Sau numai mi se pare? :smile:

Corectat de moderator. Rog mai multă atenţie pe viitor!
 
Far Cry:
Surpinzator dar a pornit pe Win98. :smile: Zambetul s-a transformat in :frown: cand am vazut cum se misca cu 256 MB RAM. Am imprumutat un modul de la un coleg si am continuat sa joc.
Dupa o ora eram incantat. Absolut incantat.
A doua zi eram incantat, dar numai de grafica. Actiunea devenise repetitiva. Ceva de genu': vad pe radar baza inamicului, ma duc la ea omorand tot ce imi sta in cale, ajuns in baza ii omor pe toti de acolo moment in care imi apare pe radar urmatoarea baza. Repeat.
A treia zi nu mai eram incantat. Pana si grafica devenise repetitiva. Aceleasi insule unde alergi de nebun fara sa ajungi nicaieri, aceleasi buncare unde nu poti interactiona nici macar cu o usa (toate se deschid automat cand te apropii), aceleasi paduri tropicale unde nu vezi nici la 2 m in fata, aceiasi inamici care vin buluc, aceleasi vehicule care doar te ajuta sa te bagi in belea mai rapid, aceleasi arme din care doar una utila...

Concluzie: Jocul nu a fost creat fiindca cineva a avut o idee revolutionara. Nici macar una satisfacator de buna. A fost creat fiindca au aparut placi grafice rapide, procesoare rapide, memorii mari, harduri mari si era nevoie de un joc care sa le exploateze.
 
Ba nu, jocul este revolutionar prin libertate si prin cate cai poti termina una dintre misiuni.
 
Chestia asta se putea face incă de pe vremea GTA1 sau, dacă nu ţinem cont de genul de joc, de la Elite pentru Spectrum.
Far Cry e un joc cel mult mediocru, cu un engine excelent, care e numai bun de dat bundle la plăci video.
 
Originally posted by Ch3m1kal
Far Cry e un joc cel mult mediocru, cu un engine excelent, care e numai bun de dat bundle la plăci video.

Ceea ce nu se poate spune despre Elder Scrolls IV: Oblivion. Care este un joc superb, cu un engine ce poate va fi candva excelent (grafic/artistic/coloristic e foarte bun; tehnic e la pamant). Primul joc aparut in ultima vreme care ma face sa zambesc ca un tâmp de fiecare data cand il pornesc. Nu cred ca are rost sa insirui aici tot ceea ce e grozav la jocu' asta (libertatea imensa, grafica superba, questurile geniale, muzica belea, ăăăă, etc.) sau ceea ce e dezamagitor (bug-uri, crash-uri, lipsa optimizare, interfata pentru consola).
Ăăăăăăăă Forza Steaua!
 
Ce părere aveţi despre Lord Of The Ring - Battle For Middle Earth 2?
Mi s-a părut un joc mai complet, mai închegat decât primul. Naţiile care se tot luptă sunt mai echilibrate, ca forţă, decât în precedentul joc.
Totuşi campaniile sunt mult mai scurte, mai şterse ca acţiune şi feeling. Emană o puternica impresie de joc făcut la repezeală :frown:
Trecând cu vederea partea de singleplayer, jocul îşi arată adevarata frumuseţe şi farmec (ca şi primul, de altfel) în multiplayer. Acolo se dezlănţuie adevăratul farmec şi îţi sunt puşi la încercare nervii :smile:
Pe de altă parte, grafica este foarte puţin îmbunătăţită. Totuşi mi se pare stupid faptul că diversele personaje, vietăţi sunt desenate atât de mediocru. Parcă aş juca Warcraft 2 :tongue:
 
Originally posted by drunkenn
...sau ceea ce e dezamagitor (bug-uri, crash-uri, lipsa optimizare, interfata pentru consola).
Ca punct de vedere al unui casual gamer - nu mă deranjează în mod deosebit decât faptul că nu poţi să foloseşti arme/spells de pe cal şi îi ia un secol până se dă jos... iar evil creatures continuă să atace pretty horsey în loc să vină după tine. :frown:

Ah, mai sunt destul de stresante şi toanele cu Alt-Tab. N-am reuşit să-mi dau seama exact în funcţie de ce se blochează sau nu.

În rest, arhicunoscutele laude. :biggrin:
 
Nici ei nu ştiu în funcţie de ce se blochează la Alt-Tab, din câte am văzut prin readme-uri.
 
În legătură cu Oblivion pot spune doar că m-a dezamăgit. Buguri peste buguri, blocări, lipsă de optimizare, hai, treceam peste asta dacă jocul îmi oferea o motivaţie să îl joc. De la povestea fadă până la avansarea concomitentă cu tine în level a tuturor creaturilor, plus posibilitatea de a termina jocul cu level 1, şi butonul de uninstall nu a mai fost decât un pas.
Să se odihnească în pace :mad:
 
La capitolul atmosfera mi se pare clar sub ES III: Morrowind; nu stiu de ce, povestea (inca) nu m-a prins. In schimb, n-am avut parte de blocari sau crash-uri si-mi place grafica (m-a scapat de greata data de "The Godfather").
 
Neo, vis-à-vis de problema cu avansarea celorlalţi în nivel în funcţie de tine - afaik, există 1-2 moduri care pot schimba asta.

Aici ai un exemplu, în caz că te hotărăşti să-i mai acorzi o şansă jocului. :smile:
 
Back
Top