Ultimele jocuri cu care ne-am delectat - impresii

Tu ai Silver ?

Cat l-am jucat ... :smile:

Apropo de click-uiala masiva, nimic nu se compara cu seria X-COM.
 
Silver rulz, e singurul mouse care mi-a stricat un mouse. Numai el. :biggrin: Aveam un mouse Mitsumi cu 3 butoane si forma de caramida. Indestructibil. Asta pana la Silver. :goofy:

P.S. Nu mai am jocul, CD-ul pe care era s-a zgariat si nu l-am mai putut copia in intregime. :sad:
 
Eu mai am Silver, e la loc de onoare in sertarul cu jocuri. L-am terminat de zeci de ori si daca n-ar fi examenul asta de licenta cred ca l-as juca din nou chiar acum :smile:
 
Am avut ocazia sa joc la un prieten Serious Sam 2. Acasa doar demo-ul, momentan. Mi se pare un joc folositor, care inlocuieste cu succes sacul de box. Faptul ca este liniar nu este o greseala a producatorilor ci un bonus pentru cei trigger happy. Se pare ca jocul este destul de lung incat sa nu poata fi terminat chiar in 2-3 ore :smile:
Nu cred ca va dezamagi pe fanii primelor doua editii.
Alte doua jocuri interesante pentru mine au fost Diablo 2: LOD si StarCraft, cu expansion pack. Am lucrat o vreme ca administrator/incasator la un net café si aceste doua jocuri mi-au umplut cu succes timpul. Inca nu am gasit o strategie asa de antrenanta ca StarCraft si nici un RPG atat de atractiv ca Diablo 2: LOD.
 
Iată cele câteva jocuri pe care le-am jucat recent:

F.E.A.R.!
Considerat de mulţi jocul anului; preţuit; lăudat; mult-aşteptat.
Da, e frumos. De asemenea, mare consumator de resurse video. AI-ul inamicilor, jos pălăria. Grafica, excepţională (deşi nu mi-a plăcut defel reflexia obiectelor în apă, în câteva cazuri, în sensul că era o simplă imagine ce se plimba deasupra apei indiferent de unghiul de privire). Game physics, superb. Feeling-ul: mai intens ca în orice alt 3D Shooter pe care l-a jucat vreodată. Dar... dar... parcă de la un moment dat încolo jocul devine repetitiv, un pic plicticos. De vină este probabil limitarea la numărul de obiecte care pot fi cărate simultan (3 tipuri de arme, 10 health pack-uri, 5 grenade de fiecare fel). Anumite tipuri de grenade sunt relativ inutile (dar ce senzaţie de cruzime când nimereşti un inamic cu sticky grenade!). SlowMo Mode este foarte (FOARTE!) atent lucrat, afectând sunetele, modul de acţiune, tot tacâmul (şi m-a şi scăpat din nişte situaţii incredibil de nasoale).
Nota finală: 9 din 10 (spre 9,5 dar what the hell).

Warhammer 40000 - Dawn Of War: un joc de strategie real-time care mi-a adus aminte cu melancolie de zilele bătrânului "Z" (cine a jucat Z pe aici?). Cea mai mare problemă a jocului este faptul că "ochiul" privitorului (adică al celui care joacă) este prea aproape, field-of-view-ul fiind prea mic. Chestia asta îmi dă un sentiment de "privit de prea aproape" şi mie personal îmi afectează gameplay-ul. În rest, inamicii atacă prea rapid pentru gustul meu şi de la un moment dat jocul mi-a dat impresia de subjugare a player-ului, impunându-i un ritm automat ce click-ăială (creează aia, trimite acolo, construieşte X, Y, Z şi ia-o de la capăt).
Nota finală: 7 din 10.

7 Sins: Un joc deosebit de interesant, nerecomandat minorilor sau celor foarte ruşinoşi. Personajele puteau fi mai dezbrăcate la un moment dat. Mini-Games-urile devin de la o vreme prea repetitive, faci aceleaşi chestii obligatorii, plictiseală mare.
Nota finală: 7,5 din 10.

Fifa 2006: Un joc din care, din păcate, a mai rămas doar halo-ul şi istoria. Suficient de dezamăgitor încât să îl consider un rateu.
Producătorul a pus baza pe realism în defavoarea feeling-ului de "arcade": te învârţi cu mingea de îţi vine rău şi te chinui ca să o bagi în plasa porţii oponentului. Iar când pe modul "amateur" calculatorul îţi afişează o statistică în care procentajul de pase reuşite de jucătorii pe care îi controlează se menţine undeva la 98% parcă îţi vine să îl faci hoţ.
Grafica e banală, comentariile mi se par mai slabe ca în trecut şi de multe ori total în afara jocului (spre exemplu, eu luam gol bine-mersi şi nenea comenta ce apărare ţapănă am eu), modul Manager e prost făcut şi simulările de meciuri sunt dezastruoase. Un luft total comparat cu Pro Evolution Soccer 4.
Nota finală: 6 din 10.
 
Pro Evolution Soccer 4, aştept s-apară 5-ul şi
o vechitură care seamănă izbitor cu Doom3, dar care mi-a scăpat: Alien vs. Predator 2
Mai nou, mi s-a făcut dor de Jazz Jackrabbit 2 şi l-am pus şi pe-ăsta. Junioara a aprobat pozitiv. :smile:
 
Last edited:
Originally posted by Toranaga
Interesanta apropierea dintre AvP2 si Doom 3. Nu m-am gandit pana acum la ea.

Probabil aveai aceeaşi revelaţie ca şi mine, dacă jucai mai întîi Doom3. Isn't it? :wink:
 
Doom III este interesant la inceput, apoi devine plictisitor, fad si fara pic de sare. AvP2 este...t3h horror...All t3h way :biggrin:. Nu exista apropiere intre ele. Poate doar iluminarea si bump mappingul agresiv (shadere und vertexes) care, aplicate acelui AvP2, ar fi creat un alt motiv de frustrare pentru creatorii Doom-ului (in afara de FarCry :goofy: ).
 
Sub deviza "I play, so you don't have to" :biggrin:, am pus mana pe cateva din jocurile mai recente si m-am gandit sa impartasesc cateva opinii despre ele.

1. Fahrenheit(Indigo Prophecy, in versiunea US) este pt. mine cel putin, jocul anului.
Bucurandu-se de una din cele mai bune povesti pe care am intalnit-o vreodata intr-un joc(poate doar seria Silent Hill ar putea concura), acest adventure vă va tine lipiti de monitoare incercand sa puneti laolalta piesele din puzzle.
Parti bune : atmosfera, muzica, povestea.
Parti mai putin bune : controlul (e ciudat, nu prost :wink: ) si grafica, in care se cam vad radacinile de pe Playstation.
As avea foarte multe de spus despre jocul asta, dar sunt deja o gramada de review-uri disponibile asa ca nu spun decat atat : Daca apreciati o poveste demna de film, dar redata printr-un mediu un pic neobisnuit, trebuie neaparat sa incercati Fahrenheit.

2. Call of Duty 2 nu se abate prea mult de la drumul impus de primul joc din serie si addon-ul sau, lucru care cu siguranta va bucura o mare parte din fani, printre care ma numar si eu.
Printre lucrurile noi, as enumera noul motor grafic, scris special pt. joc (prima parte folosea motorul de Quake 3), posibilitatea de a arunca grenade cu o singura tasta, fara a mai fi nevoie sa le selectezi in prealabil si indicatorul care te avertizeaza asupra grenadelor aruncate in apropierea ta.
Parti bune : atmosfera de film de razboi, grafica, sunetul, misiunile.
Parti proaste : nu aduce nimic cu adevarat nou, faptul ca ti se regenereaza health-ul atat timp cat nu se trage in tine.

3. Quake 4 e cam exact ce te-ai astepta de la un joc din serie. Multi cyborg-i de impuscat, arme cat mai mari si spectaculoase, multe explozii si un multiplayer bun.
Parti bune : grafica excelenta, armele, fun-factor, multiplayer
Parti proaste : cerinte de sistem destul de ridicate, repetitiv

4. F.E.A.R. este inca un joc complet banal, pe care hype-ul l-a adus pe buzele si hdd-urile gamerilor din toata lumea.
Un shooter banal, cu arme neinteresante, poveste slabuta si neoriginala(nu l-am terminat, dar daca nu se schimba radical pana la sfarist, imi mentin afirmatia), cerinte de sistem enorme chiar si fara detalii maxime si bullet time, pentru ca, ce a fost cool in Matrix si in Max Payne, o sa fie cool si in celelalte 700 de jocuri si filme care il folosesc total fara rost.
Parti bune : grafica, fizica.
Parti proaste : cerinte de sistem foarte mari, sunetul (am Sb Live 5.1 digital si la mine a facut niste probleme), povestea, atmosfera "horror" s-ar putea sa aiba efect asupra copiilor sub 12 ani, arme neintresante si nerealiste, AI slab.
 
Aş dori să te contrazic referitor la F.E.A.R.: AI-ul este excelent. Comparându-l cu AI-ul din Half Life 2 sau din Quake 4 (sau din Unreal Tournament, sau... sau...) am ajuns la concluzia că reprezintă, într-adevăr, un nou pas în gaming. Inamici care îţi cad în spate, care te atacă simultan, care îşi coordonează mişcările, care vorbesc cu folos (spre exemplu, atunci când un inamic cere "reinforcements" înseamnă că e singurul rămas, sau mai sunt maxim doi). Au probleme totuşi la aruncarea grenadelor şi uneori se ascund prost după obiecte. Dar şi eu am uneori probleme la aruncarea grenadelor :smile:
Povestea... ai dreptate, nu e originală. Dar e pusă foarte bine în scenă.
Problema armelor am menţionat-o şi eu anterior, putea fi ceva mai de Doamne-ajută, dar nu le putem avea pe toate :smile:
Cerinţele grafice sunt grozave, dar am avut ocazia să compar cu Black And White 2 şi m-am lămurit că se putea şi mai rău :smile:
 
1.Lineage 2 - un joc online, vi'l recomand...dar sa nu va "imbolnaviti"

2.Black & White 2

3.Call Of Duty 2 pentru retea mai ales, nu stiu inca daca a aparut si pe net....jucam call of duty 1 pe net

4.Quake 4 gotta love that game
 
Buyaka, fii mai explicit. Adica fa un efort si incearca, asemeni celor ce au postat mai sus, sa si descrii jocurile in cauza.
 
Zilele trecute am jucat Serious Sam 2, am ajuns la ultimul nivel unde am realizat că mi-e practic imposibil sa-l termin într-un timp rezonabil. Nu mai am răbdare, ca pe vremuri, să reiau aceeaşi scenă în speranţa că poate de data asta voi rezista lighioanelor.

Gameplay-ul mi s-a părut comparabil cu cel al primelor două (1 şi SE), deşi inferior. S-a simplificat mult totul, nu mai ai puzzle-uri pe care trebuie să le rezolvi, nu mai ai ţepi în care să te împungi (decât într-o singură scenă), vocea care te însoţeşte permanent îţi dă mură-n gură chiar şi lucrurile cele mai evidente. Noroc cu dialogurile dintre nivele - uneori amuzante, uneori plictisitoare.

Grafica e cât se poate de eye-candy, fără subtilităţi, fără efecte deosebite, cu iarbă bidimensională, cu cea mai proastă apă realizată cu pixel shader. Nimic de reproşat, rareori admir grafica, dar engine-ul slab m-a cam călcat pe nervi. L-am jucat pe A64 @ 2.5 GHz şi 7800 GT overclockat (430/1130) şi au fost multe scene în care framerate-ul era la limită. E drept, nu am rezistat fără FSAA 2x, şi asta doar pentru Transparency antialiasing, care ajută enorm la calitate în anumite scene. De exemplu, când ai două garduri din grilaj suprapuse. Şi enorm e puţin spus.
 
Last edited by a moderator:
Originally posted by war4peace
Aş dori să te contrazic referitor la F.E.A.R.: AI-ul este excelent. Comparându-l cu AI-ul din Half Life 2 sau din Quake 4 (sau din Unreal Tournament, sau... sau...) am ajuns la concluzia că reprezintă, într-adevăr, un nou pas în gaming. Inamici care îţi cad în spate, care te atacă simultan, care îşi coordonează mişcările, care vorbesc cu folos (spre exemplu, atunci când un inamic cere "reinforcements" înseamnă că e singurul rămas, sau mai sunt maxim doi). Au probleme totuşi la aruncarea grenadelor şi uneori se ascund prost după obiecte. Dar şi eu am uneori probleme la aruncarea grenadelor :smile:
Povestea... ai dreptate, nu e originală. Dar e pusă foarte bine în scenă.
Cred că nici HALO nu a fost prea bine văzut la vremea lui, toţi i-au găsit ceva de reproşat, la final toţi uitaseră de un AI care cel puţin pentru vremea aia era foarte interesant.
 
Am văzut un pic din Blitzkrieg 2. Mi s-a făcut scârbă: din RTS cu accent pe S (misiunile durau ore întregi cu un număr mic de unităţi şi orice mişcare se făcea cu multă grijă) a deviat puternic spre arcade, totul învelit într-o grafică 3D dubioasă. Încă un joc stricat spre "binele" mulţimii. Adică a celor ce nu joacă oricum aşa ceva. Sper ca Oblivion să nu o ia spre Knights of the Temple şi S.T.A.L.K.E.R să devină Quake. Că îmi vând computerul şi mă apuc de droguri :frown:
 
Prince of Persia The Two Thrones... l-am jucat si terminat cu placere... Un gameplay reusit, mutat din zona de paishpe mii de combo-uri din WW intr-o zona ceva mai arcade. Totusi, un pic cam scurt.

P.S. Spoiler: He gets the chick in the end! :smile:
 
Prince of Persia... Frumos, foarte frumos joc (aici ma refer la toate cele 3). Dar atat. Muzica misto, grafica belea, poveste originala si bine structura. La gameplay e buba: prea multe sarituri peste cutiute si tumbe pe pereti la care se adauga camera infecta. Am zis ca o fi din cauza combinatiei tastatura+mouse, poate o fi facut pentru gamepad, asa ca am incercat The Two Thrones pe Xbox. La fel: frustrant si dureros. Frustrant pentru ca cere prea multa indemanare un nivel in care trebuie sa te cateri, sari, agati de toti peretii pentru ca mai apoi sa butonezi in disperare pe butoane pentru a te bate cu un inamic. Si dureros pentru ca dupa ce am facut ceea ce am enumerat mai sus ma simteam de parca as fi mestecat juma' de ora in ceaunu' cu mamaliga. In rest un joc frumos.
Parerea mea, care este.
Apropo de xbox: Made in Romania: :biggrin:
 
Back
Top