Ultimele jocuri cu care ne-am delectat - impresii

Star Wolves - RPG 3D spatial scos de X-box software (firma ruseasca de soft). Jocul are o grafica de laudat (gen The Nexus Incident) si un mod de joc relativ similar. Povestea e simpla- tu un pilot ofticat pe pirati iti cumperi o baza mobila si impreuna cu un prieten te lansezi pe piata soldatilor platiti. Echipa de mercenari iti creste pe masura ce inaintezi in joc, si fiecare e specializat in cate ceva. Experienta se castiga usor, dar trebuie folosita cu atentie la diversele skill-uri pe care le poti invata. Problema cea mai mare sunt banii, pe care ii castigi in numar destul de mic dupa ce termini misiunea. Nu conteaza pentru cine lucrezi, iar dialogurile sunt relativ simpliste (gen doua optiuni: 1-we do it the easy way sau 2-we do it the easier way), iar cateodata sunt de-a dreptul enervante. Din punctul asta de vedere jocul sufera foarte tare, vocile caracterelor devin enervante dupa cateva ore de joc si devine clar ca e vorba de rusi cand intalnesti peste tot exprimari de gen "All your base are belong to us". Un alt neajuns e ca pe sistemul meu (un AMD 2200 cu 256 MB de RAM si o nVidia GeForce 4 de 64 de Mb) nivelele se incarca foarte greu- timpul de asteptare trece de 3 minute. All things aside, merita jucat pentru grafica, dar ma enerveaza cand dau chix la o misiune si astept 5 minute la un load.

FlatOut - Need for Speed eat your heart out! O alternativa (varianta dirt track racing) mai mult decat binevenita la masinile indistructibile din NFS. Aici totul zboara din masina (inclusiv soferul), bara se indoaie sau sare cat colo, aripa zboara, acoperisul se turteste, capota se tranteste peste parbriz si soferul sare prin geamuri cand troznesti o piatra de pe drum cu forta. Si mai sunt si concursurile alea sadice de salt in inaltime sau de "Darts" cu soferul. Acrobatiile sunt o dulceata, masina sare de-ti vine sa bati din palme ca la circ si muzica e mai buna ca aia din NFS2. E o adevarata relaxare sa vezi cum esapamentul bate bara din spate jos, portbagajul ranjeste la tine deschis, motorul a luat foc in fata, toate geamurile-s vraiste, usa stanga fata falfaie iar din boxe se aud niste ragete furioase de motor pe fundalul versurilor tipei de la Lab.
 
Empire Earth 2 - am avut placerea de a juca demo-ul. Sequelul mentine perfect atmosfera din EE, grafica e mult imbunatatita, exista feature-uri care orienteaza si mai mult jocul spre partea de strategie (desi micromanagementul are si el rolul lui), interfata e studiata, bla bla.

Jocul ar fi perfect... daca mi-ar merge si mie acceptabil pe un amarat de XP 1800+, GF4 d-ala varza si 1 GB de RAM. In opinia mea umila, de programator ratat, saltul de calitate nu justifica modul infect in care a rulat jocul pe masina mea.

Nu mi-am facut niciodata upgrade de dragul unui joc, dar cred ca asta ar fi un bun inceput...
 
Originally posted by Toranaga
Eşti condus în Butcher Bay de un gardian de culoare care "beneficiază" de vocea lui Ice Cube din câte mi-am putut da seama.
Wrong... ahem. E Xzibit de fapt. :biggrin:
Acestea fiind spuse, vreau să menţionez că am jucat acum ceva timp The Lord of the Rings, The Battle for Middle-Earth. Încă un joc născut din cenuşa (?) unui film de succes.
Tot citisem despre el, după prostul meu obicei şi eram entuziasmat. Ce grafică! Ce lupte epice! Ce animaţii! Când vezi cu ochii tăi minunăţia, toate părerile preconcepute dispar.
Frumos, elemente de RPG, vocile personajelor din film, ce mai, eşti acolo. Impulsul iniţial de a juca de partea binelui este irezistibil (pentru unii :biggrin:), aşa că alegerea este ca şi făcută.
Misiunile urmează traseul frăţiei spre victoria finală, fiecare oferindu-ţi, în funcţie de obiectivele adiţionale atinse, timpul de parcurgere, unităţi crescute în nivel, puncte şi plusuri gen +10% resurse.
Bazele sunt statice, pe locaţii predefinite, în care se poate construi un număr limitat de clădiri. Fermele sunt cele care aduc resurse pentru antrenat trupe, clădirile care produc trupe sunt automat upgradate după un anumit număr de unităţi produse şi aici mi s-a părut puţin ciudat mecanismul jocului. De ce? Pentru că pe lîngă acest minuscul amănunt, trupele câştigă experienţă şi devin mai puternice, deci ai interesul în principiu să le păstrezi de la o misiune la alta, având chiar posibilitatea să le schimbi numele.
Ideea jocului e să ai pe ecran muulte unităţi. Aşadar, dai train o dată şi în loc de un grunt (şi mă gândesc aici la Warcraft 3), ies 6 (sau 8?) indivizi identici, grupaţi într-o singură unitate selectabilă.
Mecanica luptelor este una destul de ciudată, în sensul că o strategie de flancare a pikemen-ilor inamici cu o grupă de cavalerie în timp ce sunt ocupaţi cu footmen nu are efectele la care mă aşteptam, adică unităţile de cavalerie tot sunt decimate. Arcaşii mounted mi s-au părut a fi cei mai de succes împotriva tuturor tipurilor de unităţi, chiar dacă logic nu ar trebui să se întâmple aşa.
În final, am abandonat jocul după bătălia de la Helm's Deep, care pur şi simplu nu m-a impresionat deloc. Şi oricum a apărut WoW, aşa că nu mai am timp de alte jocuri. :biggrin:
 
Sper sa nu rada nimeni, dar ultimul si cel mai jucat joc al meu este X-COM Apocalypse; l-am jucat pentru ca aveam la dispozitie o placa video 2D, destul de repede mi-am recapatat dexteritatea, dexteritatea cu care trageam in arthropozi si skeletoizi si satisfactia pe care o face un popper care face POP este destul de mare. Momentan joc pe Superhuman, si ma simt ca un adevarat campion al omenirii, nu este nimica mai placut decat imaginea a 8 Hoverbike-uri cu lansatoare de rachete executand un dans gratios in jurul unui UFO, din cand in cand dintre "gasca" se mai desprinde una si ca un toreador care da lovitura de gratie unui taur ranit, ranit dar periculor, mai lanseaza o racheta.
Probabil ca urmatorul este X-COM Interceptor in paralel cu Jagged Alliance 2 .
 
Brothers in Arms, care mi-a fost prezentat ca un war-sim realist (gen Operation Flashpoint), dar care este un 1st person shooter destul de banal cu câteva elemente de control (3 comenzi: 1. mergi în locul indicat de un cerc, 2. trage foc de acoperire spre inamicul indicat, dar să nu îl nimereşti, şi 3. atacă-l pe inamic alergând ca idiotul spre el) al unei mici grupe de infanterie. Realism minim, coechipieri idioţi care se ascund după colţul unei clădiri dar nu pot executa foc de acoperire din cauza colţului :frown: sau trag la kilogram cu muniţie infinită şi nu nimeresc nimic. Iar eu trag într-un soldat de la 2-3 m cu pistolul mitralieră şi are nevoie de un sfert de încărcător ca să pice. Overall - pierdere de vreme.
 
Completare:

Desi este un joc de ultima ora, beneficiaza de o grafica pentru detaliu chiar mai slaba decit in jocurile de referinta ca Medal of Honour 1 sau Call of Duty 1. Desi sistemul meu este la limita de jos in prezent, avind ati 9600xt/2,2 Barthon/1G, am putut juca Farcry in conditii bune. Brothers in Arms cere resurse foarte mari avind o grafica mai putin decit mediocra. Subscriu cu AdrianB1 asupra game-play-ului. Nota 4/10
 
Clive Barker's: Undying
Desi (culmea culmilor) nu l-am terminat, ramane (dupa umila mea parere) inca un E T A L O N ptr. ceea ce ar trebui sa insemne un FPS. De fapt, este un E T A L O N ptr. orice joc. Punct!
 
Star Wars: K.O.T.O.R. 2 - mult mai usor decât primul, mori doar din greşeală sau din neatenţie.
Silent Hunter 3 - frumuşel, dar time compression la 1024x îmi omoară procesorul şi 1 GB de RAM sunt la limită (peak memory de 1.1 GB). E un pic cam static şi cere mult micromanagement, dar e cel mai bun simulator pe care l-am văzut în ultimii 2 ani (IL 2 parcă e mai vechi).
 
FIFA 2005....mi se pare cel mai bun FIFA de pana acum.
Stiu ca nu e un joc pt singleplayer(devine plictisitor),asa ca daca se crede cineva bun la jocul asta...ma gaseste pe yahoo!
ID: **********

ModEdit: Yahoo ID se setează din User CP, aşa că aici nu îşi are locul...
 
Eu m-am delectat cu Republic Commando (the other side of Star Wars) :smile:, acum m-am dat pe Warhammer 4000 - Dawn of War, frumos RTS, gen Age of Mythology. Stie cineva daca Fallout 3 merita?
 
La Iasi se joaca Lineage 2(cica ceva in genu MuOnline).
Acu e super GTA San Andreas. Ceva interesant a mai fost si Singles 2. Superb a fost si Silent Hunter 3.
Singurul joc care ramane in calculator tot timpul este Age of Empires 2. E super :rulez:
 
SCAR, adica Squadra Corse Alfa Romeo. Un simulator interesant, in genul lui NFS V Porsche. Grafica ceva mai buna, dar fara a fi deosebita.
Ce imi place:
  • comportamentul masinilor e bun, are un feeling de simulator;
  • are damage si este vizibil pe masina (nu ca in NFS);
  • nu are grafica incarcata cu tot felul de efecte speciale;
  • intra pe un singur CD, spre deosebire de jocurile recente care au 2,3 CD-uri sau un DVD.
Ce nu imi place:
  • meniul destul de "ciudat" (eu cel putin nu il gasesc foarte ergonomic);
  • masinilor nu li se pot modifica parametrii (cel putin in varianta demo);
 
...Fiindcă n-am apucat să pun mâna pe el, întreb "comunitatea": A jucat cineva Juiced ? Şi dacă da, merită achiziţionat?

Cât despre Lineage 2, încep să devin interesat. Ceea ce doresc să ştiu este dacă are şi acest joc versiuni dedicate pentru România, ca şi Mu. Ca să nu iau de pe net cine ştie ce kit şi după 2 săptămâni de joc să mi se spună că există şi versiune pentru români :biggrin:

LE: LineAge 2 e pe bani, Mu Online e gratis. So... pass!
 
Originally posted by war4peace
LE: LineAge 2 e pe bani
Nu neaparat...:biggrin:
Juiced, intr-adevar e o gluma proasta, dar sincer mi se pare mai bun decat SCAR, care nu este nimic altceva decat un joc de "publicitate".
Controlul este arcade pur, poate pare de simulator datorita bug-urilor. Damage-ul este prost implementat, mai bine nu se mai oboseau sa il integreze. Grafica e mediocra.
 
Morrowind GOTY - o să râdeţi, dar l-am ratat la vremea lui (am auzit de el târziu). Seamănă foarte mult cu Gothic 2, doar că e mai mare (enorm chiar), mai uşor (dacă ai ceva timp e chiar prea uşor, poţi face rost de foarte mulţi bani şi te poţi antrena pe bani 10 nivele fără să omori o muscă) şi lipseşte teleport spell din Gothic 2 şi Speed Potion (Silt Strider, bărcile şi Mage Guild teleport suplinesc parţial lipsa). Şi vine cu hartă tipărită (++), dar questurile sunt la grămadă şi după o vreme e greu să le mai găseşti pe cele neterminate în grămada uriaşă care se formează (--). Ce îmi place la nebunie e că merge impecabil pe sistemul actual, ceea ce nu s-ar fi întâmplat acum 2 ani :smile:

Falcon 4 - FreeFalcon 3 sau SP4 - un simulator de prin 1998 refăcut de diverse echipe de fani şi adus la zi (ultima versiune e din martie). Are campanie dinamică (+++) şi detaliază la extrem zborul în diverse variante de F16 (++), dar pentru fanii simulatoarelor light gen Novalogic e mult prea greu şi complicat. Deocamdată se găseşte ca abandonware pe Internet.
Aştept cu interes Allied Force, cu campanie dinamică în Balcani. Apare peste 1-2 luni şi are cel mai bun suport multiprocesor la ora actuală (conform testelor de SimHQ). A fost folosit ca demo la lansarea procesoarelor dual-core de către Intel.

Warhammer 40.000 - Dawn of War - de jucat la plictiseală, e foarte uşor şi destul de scurt. Cu 2-3 grupe de infanterie dotată cu sergent, medic şi arme grele (2 lansatoare de rachete pentru vehicule) faci praf orice obiectiv, iar limita e de 9 grupe (dacă foloseşti 2 servitori). Practic faci 3 echipe de şoc a 3 grupe şi porneşti un atac pe toată lăţimea frontului, treci ca tractorul prin brazdă şi în urmă vin servitorii să planteze listening posts.
Nu face banii.
 
Originally posted by salogeL
La fel poţi să spui şi de Juiced. :wink:

Nu neapărat. Juiced se plăteşte numai o dată, şi pe de altă parte, la cât mă joc eu, pot să îl împrumut de la cineva care ar da banii pe el (noroc cu un prieten bănos şi maniac după jocurile de maşini). Pe când Lineage 2... din câte am înţeles, e cu taxă lunară ceea ce sux. Adică depinde cât de repede ajungi la level înalt, ceea ce nu poţi afla decât dacă îl cumperi...
 
AdrianB1, mai degraba Gothic II seamana cu Morrowind, fiind lansat un an mai tarziu. E un joc superb, oricum. Cred ca o sa il arunc si eu pe calculator, alaturi de Neverwinter Nights, in categoria classics, sa il joc in momentele de plictiseala.:smile:
 
Back
Top