Ultimele jocuri cu care ne-am delectat - impresii

Witcher 3 next gen: in primele 15 minute sunt total neimpresionat. Poate placa mea video si monitorul 1080p nu sunt capabile sa demonstreze imbunatatirile suficient de bine
:what:

Update-ul se concentrează clar pe RT (și DLSS). Prin urmare nici nu ai cum să observi vreo diferență cu configurația ta.
 
Ei ziceau si de texturi de calitate mai buna, de modele noi pentru vreme, iluminat, etc. Eu am un 1060, ce raytracing?

Ideea e ca nu vad diferente pe 1060. Nu astept raytracing, dar macar ceva, acolo, sa fi observat. Nimic.
 
Ai 6GB leșinați de VRAM, ce texturi crezi că observi cu ea mai ales în 1080p?

Vremea și iluminatul noi sunt dependente de RT. :smile:
 
Eu nu știu ce zice AdrianB1 aici, mie mi se pare că există niște diferențe clare la noul Witcher 3 next gen :biggrin:

RT off:
w3 RT off.png

RT on (all):
w3 RT on all.png

RT on (RT ambient occlusion off):
w3 RT on ambient occlusion off.png


Scuzați că nu-s chiar din același loc, mă tot împingea potaia aia idioată + NPCul celălalt. Și da, torța este "on" în toate cele trei screenshots.
 
Ok deci țineți-vă bine de scaunul de gaming. Aparent, atunci cand am downloadat installers nu am downloadat tot (sunt 21 de bits, eu am scos 16 din ele); prin urmare am instalat jocul incomplet și se plangea că nu are expansions; prin urmare am instalat expansions "din vechi" (installerele offline de pe gog), ceea ce probabil a afectat texturi și alte nebunii.
Acum partea interesantă este că nici installerul de la GOG nu a făcut o verificare că are sau nu toate părțile necesare, el a instalat și a zis ok, completed
biggrin.gif

Acum s-a rezolvat.
 
... Deus Ex MD pe care deja le-am cumparat si partial jucat?
Ceva mai mult de 5 ani mai tarziu, am terminat Deus Ex Mankind Divided. Cred ca e a 4-a incercare de care imi amintesc.

Prima data aveam un calculator prea slab, pe baza de AMD FX6300. A doua oara crapa prea des, nu stiu de ce, probabil driver de placa video. A 3-a oara cred ca mi s-a terminat concediul sau m-am plictisit cand eram cam la 3/4 din joc. Acum am prea mult concediu si prea putine chestii interesante de facut, asa ca l-am terminat. Ultimul sfert a fost placut, mai ales ca era prima data cand il vedeam si, pentru prima data in toti anii astia, am folosit si arme neletale (primele runde le-am jucat fara nici o arma, complet stealth si cu knock-outs), ceea ce a facut ultimele 2 misiuni chiar usoare.

M-am gandit sa il joc o data si in mod letal, dar nu cred ca merita timpul, e prea usor si putin distractiv. Jocul nu e un shooter, e un stealth RPG, partea de RPG e la tech tree si foarte limitat la poveste.

Ce m-a impresionat placut e ca pe ultra quality grafica e foarte decenta in 2023. Praga aia in viitor e interesanta, au combinat vechiul cu noul intr-un mod oarecum surprinzator. Vrea cam 5 GB de RAM video, ceea ce nu am avut pana recent, in 3 GB nu merge pe ultra.
 
Metro 2033. Nu e o grozavie de recomandat tuturor, dar e suficient de interesant ca poveste, suficient de recent ca sa nu isi arate prea rau varsta (2014, e Redux) si l-am luat pe aproape nimic la o promotie pe Steam, parca toata seria.

E un soi de shooter cu poveste single player prin ruinele metroului din Moscova. Zero capabilitati RPG, tot ce poti sa alegi sunt armele si customizarile lor. E destul de scurt ca sa nu manance timp aiurea, cica vreo 15-20 de ore toata povestea, cred ca in vreo 5 ore am facut prima treime.

Singura problema e ca nu se poate juca ziua intr-o camera bine iluminata, majoritatea actiunii e in locuri intunecoase gen statii vechi de metrou si galerii prost iluminate. Dar ziua oamenii muncesc, nu se joaca, deci nu e neaparat o problema.
 
Am terminat Metro 2033 sambata. Jucat ca un film interactiv, cu o poveste liniara dar suficient de atractiva, fara aberatii prea mari gen boss battles la care sa incerci de 10-15 ori pana reusesti sa treci mai departe (doar vreo 2 unde incerci de 2-3 ori).

In sambata in care am facut ultima treime m-am apucat apoi de Metro Last Light, partea a doua a seriei. Scurt, ziua urmatoare l-am terminat. La fel ca primul, povestea si grafica cam la acelasi nivel, mai ales ca au fost refacute ambele in acelasi an. Buguri minore, per total mai interesant decat unele seriale Sci-Fi moderne.

Inca nu m-am apucat de ultimul din serie, nu am avut timp, dar am auzit din surse de incredere ca e mult mai interesant si mult mai lung decat primele 2. Ca durata e mai lung decat primele adunate, de-aia nici nu ma apuc pana in weekend. E iarna, nu sunt prea multe optiuni, seria Metro e ok.
 
Metro Exodus. Continuarea povestii, dar jocul difera semnificativ. E mai bun, mai interesant.

Daca primele 2 erau stealth or FPS liniar prin reteaua de metrou, Exodus e relativ deschis si la suprafata. Poti face diverse obiective in ce ordine doresti in interiorul unui capitol care reprezinta o mica zona geografica de vreo 5 km patrati. Si nu mai e FPS, e mai mult spre Fallout (survival), inclusiv workbench pentru echipament, arme si munitie. Si nu e la fel de deschis si lung ca Fallout 3 sau 4, dar e mult mai lung decat precedentele jocuri Metro. Nu prea are motive sa il joci din nou, fata de Fallout 4 pe care l-am jucat de 2-3 ori, dar e un joc foarte ok si e sensibil mai dificil decat Fallout 4 pentru ca nu poti sa devii overpowered vreodata, indiferent ce faci, si in aproape ori misiune esti foarte limitat cu armele si munitia pe care le poti lua cu tine si sa ramai fara munitie, din care in Fallout aveam sute de cartuse de fiecare tip in orice moment (cine a cumparat cate 1500 de cartuse de AK odata in Nuka World stie ce zic). Asta te obliga sa te gandesti un pic mai mult si sa faci economie, de pilda azi-dimineata cand m-am trezit mi-am dat seama ca e realist ca niste monstri care par a avea 300-400 kg nu mor dintr-o farala scurta de AK74, gloantele de 5.45 mm nu sunt legale sa vanezi nimic mai mare de lup sau caprioara, in nici un caz un urs sau elan.

Are si puncte negative, spameaza cu monstri cat sa te lase fara munitie si apoi sa mori din cauza asta, dar unele momente de genul asta pot fi evitate daca mergi mai departe si nu agravezi situatia (fuga e buna cateodata). Dar Fallout e si mai rau aici, spameaza cu settlement raids care nu au nici un sens cand ai curatat harta de orice urma de bandit.

O chestie interesanta, seria are o viziune diferita fata de Fallout despre cum se va organiza societatea intr-un scenariu post-apocaliptic. Daca in Fallout exista comunitati cat de cat normale (ex: Diamond City sau cele pe care le construiesti) si ceva banditi pe ici, pe colo, aici viitorul devine rapid tiranic: un grup de nazisti din aia hardcore, cu geci de piele pe care scrie Reich si cu discursuri despre furher, un grup de comunisti-bolsevici cu toata ideologia si obiceiurile, grupuri de banditi organizati gen Mad Max, chiar si o comunitate de canibali. Cred ca diferenta principala e cea culturala, Europa are o traditie de feudalism si iobagie din care nu a iesit vreota, doar a evoluat in secte precum national-socialism (nazism) si socialism comunist (stalinism), pe cand Fallout construieste pe cultura fostilor europeni care au fugit de iobagie si tiranie si a cucerit America de Nord cu arma in mana, apoi au pastrat armele pentru a nu ajunge in vechea situatie (desi sunt pe drum, asta e alta poveste). In acest fel amandoua viziunile sunt realiste la nivel sumar, furherul continua sa ii conduca pe nemti (chiar daca il cheama Angela), comisarul pe rusi (Vladimir), iar americanii oarecum mai au idealuri de genul "land of the free", macar la nivel declarativ.

Per total, desi nu straluceste prin originalitate seria e ok, nu regret nici una din orele de iarna in care mi-a dat prilejul sa imi petrec timpul in casa. Abia am jucat ieri cateva ore din Exodus, probabil o sa imi ia vreo 2 weekenduri sa il termin, dar e pe cale sa se intample.
 
L-am terminat, nu il mai recomand. Nu e rau, dar in afara de capitolul ala bun de la inceput restul e iar destul de liniar si chiar surprinzator de scurt: tot jocul nu are in nici un caz 40-50 de ore, ci mult sub 20, din care capitolul ala mai bun e cel mai lung si inca vreo 3 de 2-3 ore fiecare.

Am vorbit cu alti 2 oameni care au jucat toata seria si sentimentul general e ca le-am terminat doar pentru ca le-am inceput si nu erau prea lungi sau prea complicate si suficient de distractive pentru weekend fun. De fapt cred ca e pentru poveste, e ok.
 
Halo The Master Chief Collection - classic FPS. Folosiți Legendary difficulty, altfel este prea simplu.

Devil May Cry - fun fun fun

Dishonored - combos.

Și ceva făinuț de la cineva priceput:


Edit: eu nu (mai) joc jocuri ca să le termin. Merg pe cea mai mare dificultate și pe completionist approach. Ultimul joc terminat a fost NFS Porsche acum 2 săptămâni în care am achiziționat absolut toate cele 80 de mașini posibile. Cursele au fost relativ puține, pentru că banii de fapt se fac cumpărând mașini used, reparându-le și apoi vânzându-le :biggrin:

1708241866288.png


1708241895336.png
 
Back
Top