Ultimele jocuri cu care ne-am delectat - impresii

Chestiile de construit orașe nu-ți plac? Ai controlul vitezei, poți pune pauză, n-ai misiuni dacă nu vrei etc.
Io încă joc SimCity 4 (pe care l-am cumpărat de vreo două ori), care încă mi se pare superb. Aștept SimCity 5 ca să am motiv de upgrade la placa video. :smile:
 
Ma chinui acum cu Homeworld. Controlul miscarii navelor este criminal. Nu exista nici macar "Go To <obiect>". Guard, follow, nimic. Totul manual.
 
Kinda wierd.
Marius95 se plange de faptul ca trebuie sa faca chestii, in jocuri, the good old way.
Desi el sustine ca Win95/98SE modat inca ruleaza fata de ce avem acum pe piata in materie de Windows.

Chiar asa am imbatranit?
 
M-am jucat The Walking Dead ăsta cu 5 "episoade", de la Telltale (Monkey Island says hi). Și deși evit tot ce implică trend-urile actuale de zombie, zombie apocalypse și zombie-whatever-else iar grafica nu mi-a plăcut mai deloc, joculețul per total chiar a reușit să mă prindă. Tot accentul e pus pe poveste și pe personaje, cam tot ce faci are un impact asupra evenimentelor ulterioare, ai de luat niște decizii care te pun pe gânduri uneori și în scurt timp chiar începe să-ți pese de omuleții de acolo într-un fel sau altul.

Nu știu cât de fidel reproduce diverse din comic book, dar nici n-au fost momente care să mă lase cu impresia că ceva nu se leagă.

Stilul e point and click clasic, puzzle-urile nu-s foarte grele, interfața e intuitivă a.î. să te poți concentra pe dialog și pe ce se întâmplă (ai un timp limitat să te decizi, uneori), cu salvatul e mai urât din perspectiva cuiva cu pretenția să aibă nu numai posibilitatea salvării jocului oricând, ci și un buton de quicksave și autosave-uri între timp :biggrin: dar la urma urmei se poate reface destul de repede o scenă dacă vrei să încerci altă linie de dialog.

Eu l-am luat la o reducere pe Steam (conține toate cele 5 părți) și presupun că vor mai fi promoții similare, îl recomand.
 
Assassin's Creed III

Văzînd notele din diverse review-uri și jucîndu-l și eu, nu pot decît să concluzionez că s-a ieftinit aurolacul. Dpmdv, principalele probleme sînt cadrul și personajele. Și povestea și muzica. Și controlul. :goofy:

Lipsesc exotismul din AC și grandoarea din AC2, Brotherhood și Revelations - fortărețele medievale și catedralele gotice au fost înlocuite cu căsuțe coloniale și păduri. Dar, vai!, poți să faci free-running prin copaci. Adică poți să faci ce făceai (de la verbul a face, facere) de patru jocuri încoace, dar pe alte texturi. Inovator!

Și am simțit lipsa unui personaj care să evolueze natural și care să placă prin ce face, nu pentru că așa trebuie. În primele cinci minute de joc cu Connor, ia bătaie de la un alb, moare mă-sa și îi arde satul (draaamăăă!) - am înțeles, e orfan, marginalizat și îndreptățit să se răzbune (adică emo), și trebuie să-mi pese de el. Now piss off! Ideea e că singurul motiv pentru care există Connor e să îmbrace costumul. Costumul ăla din Florența renascentistă, deși sîntem în America colonială. Credeam că scopul costumului e camuflajul. Hei, poate de-aia e accesorizat cu pene și alte simboluri vizibil amerindiene. Și poate de-aia poartă Connor mohawk și warpaint pe față, ca să se ascundă mai bine printre țăranii britanici în zdrențe bej și castanii.

Referitor la poveste... Ah, fuck it!

De evitat.
 
Am jucat Prince of Persia: The Forgotten Sands, un action-adventure cu accent pe a doua parte, în general simpatic, cu level design reușit, dar cu sistem de luptă cam simplist. Partea finală mi-a amintit în mod neplăcut de Darksiders după ce iei Armageddon Blade, cu care poți să huff and puff and blow your whole horde down. Dar mă rog, nu e rău, deși dacă ar fi să aleg, prefer Prince of Persia: Prince of Persia :goofy:, ăla din 2008 cu Elika.

Now back to Rayman Origins - best game EVAH. Also best OST EVAH.
 
Dap. Omg, dansează disco! :happydork:

Nu mă surprinde calitatea totuși; am jucat și Hoodlum Havoc (fucking 10 years ago) și și ăla a fost foarte reușit.
 
Far Cry 3

Ca idee, Ubisoft sunt absolut cretini. Chiar dacă-l cumperi de pe Steam, nu scapi de UPlay shit. Dar cam aici se termină părțile negative.

FC3 este oarecum diferit de primele două titluri. De data asta ai un sandbox imens, anume o insulă; aceasta este împărțită în mai multe zone, două majore pentru single player, una co-op și una multiplayer.

Câteva impresii rapide, sunt extrem de încântat de joc și cred că n-am mai spus asta de ani buni de zile. De fapt nu, de la Skyrim. Dar de fapt este cam la fel. Doar într-un setting tropical, cu pușcoace, pistoale și alte instrumente numai bune pentru transformat Average Joe în John Rambo.
- craftingul este absolut excelent, nu poți căra de la început 20 de tipuri de arme și muniții. Este puțin stupid că nu poți căra pușcă + pistol, dar să zicem că-i în ton cu povestea;
- open world ftw; deja mi-am făcut o specialitate în a mă giuca de-a Rambo cu takedowns și a plasa un glonte fix în lacătul cuștii unui tigru pentru ca apoi să fumez liniștit o țigară privind cum devorează o tabără întreagă
- găsit gliderul, nu pricep de ce nu vrea să-l folosească. Trebe investigat;
- condusul este absolut cretin, dar asta nu-i o noutate;
- duc lipsa costumului din Crysis, parcă m-am obișnuit să mă dau cu el prin junglă;
- câinii sunt extrem de enervanți, dar pentru situații de genul există cuțât în jugulară;
- era să fac infarct cât culegeam nuferi și m-a atacat un crocodil extrem de pissed off că-i furam florile probabil. Logic a ajuns sub formă de pelt în rucsac;
- era să fac infarct #2 când m-a atacat un șarpe;
- infarct #3 când m-a atacat o pereche de dragoni de Komodo.;
- sunetul este absolut demențial, atât dpdv al poziționării cât și al acusticii efective;
- grafica este superbă, indiferent de setări (DX9 sau 11, low-medium-high-very high-optimal); evident sunt chestii în plus când activezi opțiuni suplimentare dar nu sunt esențiale în cadrul jocului efectiv.

Mi se pare o capodoperă de joc sincer și încă vreau să-l degust cum trebe dar din păcate nu-s acasă și n-am decât laptopul la dispoziție :frown:
 
Sa te tii distractie cand enervezi un strut/paun si incepe ala sa te fugareasca. De asemenea cum ai reusit sa faci rost de shark skin ? Nu am jucat jocul dar am vazut un walkthrough destul de complex pe youtube. Tipul de pe youtube a vanat sharkul cand era la suprafata nu cu cutitul sub apa.

Mai am o intrebare, ti se pare jocul cumva foarte dependent de procesor ? Un prieten l-a jucat pe un AMD X2 5000+ si un Ati HD 5670 cu tot ce se putea pe minim si il putea juca doar tactic, sistemul Rambo nu putea fi folosit din cauza framerate-ului foarte scazut.

Acelasi joc a fost jucat pe un Intel E5200 si o placa ATI HD 4670 la 1280x1024 fara probleme.
 
Jocul este în primul rând dependent de placa video -> DX11 din greu și chiar cu toate la minim este crunt. Ținte cont că AMD este la seria 7xxx și deja se pregătește să scoată urmași. Procesor nu știu încă, uite o să încerc să fac un log cu încărcarea procesorului cât timp mă joc să vedem.

Shark skin încă nu m-a pasionat, am nevoie musai de dingo pelt dar nu găsesc pe nicăieri :biggrin:

AIul mi se pare uneori de-a dreptul cretin. Stau în iarbă pe o înălțime deasupra taberei, poc poc poc câte un headshot, mă retrag după fiecare. Eh, să te ții, după ce articulezi în modul ăsta vreo 3-4/5 câți sunt, brusc apar doi trei măgari fix în spatele tău care încep să te ciuruiască :biggrin: Dacă scapi de ăia și revii eventual, ajunge să te vadă unul singur din tabără ș-apoi trage-n tine chiar dacă ești culcat în iarbă :biggrin:

Pe de altă parte, ai pietre nelimitate și NPCurile par foarte interesate să te caute prin (alți) boscheți în timp ce te apropii și bagi câte-un takedown cu maceta :biggrin:
 
Și ceva screenshots.

Până la urmă am vânat și rechini. Se pare că nu te poți lupta cu ei în apă, te atacă, scade o bară de viață, apoi pleacă mai încolo, te vindeci, înoți spre mal apoi îl iei cu pușca. Dacă vrei s-o faci planificat, secretul este să îi tag cu aparatul foto apoi aștepți clear shot.
 

Attachments

  • farcry3 2013-02-26 13-43-27-53.jpg
    farcry3 2013-02-26 13-43-27-53.jpg
    360.4 KB · Views: 34
  • farcry3 2013-02-26 16-20-01-70.jpg
    farcry3 2013-02-26 16-20-01-70.jpg
    317.7 KB · Views: 23
  • farcry3 2013-02-26 16-20-43-42.jpg
    farcry3 2013-02-26 16-20-43-42.jpg
    245.9 KB · Views: 24
  • farcry3 2013-02-26 16-21-07-49.jpg
    farcry3 2013-02-26 16-21-07-49.jpg
    240 KB · Views: 20
  • farcry3 2013-02-26 16-21-22-33.jpg
    farcry3 2013-02-26 16-21-22-33.jpg
    211.7 KB · Views: 25
Eu l-am încercat pe bărâna mea 8800GT şi gâfâie rău... Şi nici nu m-a prea impresionat, dacă-l compar cu FarCry întâiul. O fi el grafic mai arătos, dar blur backgroundul ăla e nasol.
 
Back
Top