Ultimele jocuri cu care ne-am delectat - impresii

În ultimele zile am jucat Call of Duty: Modern Warfare 2 și Black Ops.

Modern Warfare 2 e cît se poate de win, de la masca cu cap de mort a lui Ghost pînă la storyline, și de la atmosfera din „Whiskey Hotel”, cu copacii în flăcări sub ploaie torențială, pînă la „Who's Soap?” (lol), și de la tras prin fum/viscol cu thermal optics/heartbeat sensor pînă la obiceiul Infinity Ward de a omorî 75% din personaje.

Black Ops mi-a plăcut mai puțin. Mi s-a părut cam prea semi-movie pentru binele lui, cu o poveste cam încîlcită, și cu un feedback al armelor cam ciudat, care mi-a adus aminte de World at War. Nu e nici pe departe slab, doar că ceea ce Modern Warfare face constant, Black Ops reușește doar în anumite părți, gen „Vorkuta” sau „Crash Site”.
 
Pentru ca Black Cops e continuarea de la COD WaW. Numele de Reznev ar trebui sa iti spuna ceva.

Si MW2 e... continuarea de la MW1. MW1 si MW2 sunt dezvoltate de Infinity Ward iar Black Ops si WaW de Treyarch. Fiecare cu plusurile si minusurile lui. Si mie mi s-au parut variantele de la Infinity Ward mai reusite. Au facut niste chestii foarte risque cu misiunile de Single Player si Multiplayer-ul a prins mult mai bine decat la variantele de la Treyarch.
 
Intrucat in decembrie Steam a avut o gramada de promotii, dintre care unele bunicele, si am cumparat mai multe jocuri decat puteam juca atunci m-am apucat in weekend de Mass Effect 2. Mi se pare mai usor decat primul, grafica ceva mai buna dar timpii de incarcare enervant de lungi (nici macar nu incarca, nu exista activitate la HDD, sunt vreo 3-4 GB de file system cache) si devine cam repede foarte repetitiv. Ori treci prin el rapid, dar nu ai resurse pentru upgrades (si nu mai e action-RPG ci doar FPS) ori petreci ore in sir lansand probes pe planete ca sa faci rost de minerale, sa descoperi anomalii care iti dau misiuni de 5 minute si sa faci diverse misiuni care sa iti aduca ceva bani sau upgrade unlocking. Nu l-am terminat, dar am peste 1.5 milioane de diverse minerale, 75% din upgrades deja cercetate, aproape toata echipa recrutata (mai e un singur slot liber) si nu imi pare rau de timpul consumat doar pentru ca din cauza gerului trebuie sa stau oricum in casa (am incercat de vreo 2 ori cate o tura cu bicicleta, nu pot respira suficient pentru efortul de a merge offroad pe vremea asta).

Deci: a fost ieftin, dar cat am dat cam atata face. Acum nici macar nu mai e in promotie, nu il recomand nimanui. Exemplu de misiune: aterizat pe planeta, se deschide o usa in departare, ies vreo 3 roboti (Geth), 3 headshots cu un sniper rifle, repetat de vreo 3-4 ori (pana am consumat cele 14 focuri), mers si colectat munitie, mers in zona urmatoare, repetat scenariul, intrat intr-un depozit si luat un obiect, repetat scenariul (robotii veneau spre depozit, nu ieseau pe o usa), mers in ultima zona si repetat scenariul cu suplimentul unul boss curatat cu un heavy weapon. Cei 2 coechipieri nu au tras nici un foc in primele parti, robotii nu au tras nici ei pentru ca nu ajungeau sa se apropie sa ne vada pana cand isi primeau headshot-ul. Reteta ideala pentru un somn cerebral pe scaun.
 
Doar ce-am terminat CoD: Black Ops. Ca să n-o lungesc prea mult, a intrat în topul meu cu cele mai bune jocuri jucate în ultima vreme. Are de toate: acțiune, o poveste simpatică, grafică, surprize (mai ales), o groază de arme, de vehicule pe care le conduci etc. etc. I-aș da nota 9. Oricum, comparativ cu celelalte CoD moderne este mult peste. Pe celelalte le-am jucat să scap de ele. Impresia creată este asemănătoare cu aceea de când am jucat Far Cry, la vremea lui.
 
Ce embarasant. :goofy: N-am remarcat pînă acum că CoD are doi dezvoltatori; am avut impresia că IW se ocupă de ambele fire narative.

I-am recunoscut, evident, pe Reznov și pe Dimitri din WaW.
 
Visa Electron asta e joc sau despre ce vorbiti voi aici pe thread-ul de jocuri? :smile:

Discuția despre plăți pe Steam, aici. (Velkan)
 
Last edited by a moderator:
Test Drive Unlimited 2

După ce l-am încercat câteva ore în care se încăpățâna să crape la alt-tab, l-am cumpărat de pe Steam. Pentru UK a fost promoție cu 25 lire, deci ~125 RON. Nu vă aruncați pe proxies că nu acceptă card în RON dacă prețurile sunt în lire.

Ca idee, merge la fel ca și TDU (primul). Practic poate fi jucat lejer și în single player, fără conexiune la internet. Dar s-ar pierde mult din acțiune. Pe străzile insulei pe care o ai la dispoziție sunt zeci/sute de alți jucători, pe care îi poți provoca la curse sau cu care poți face misiuni în mod co-op. Este practic un MMO cu mașini.

Acum. TDU nu este un simulator. Avem însă 3 setări pentru controlul mașinii: casual, sport și hardcore. Dacă pe casual poți face absolut orice manevre dorești, hardcore se poate aborda doar cu un controller analogic, altfel computerul este în pericol de a fi distrus. Damage-ul este doar vizual și afectează mașina tot timpul, doar că la finele cursei sau după o escală pe acasă e ca nouă.

Există dealerships de mașini, există tuneri, există real estate dealers și mai ales sunt o groază de mașini care sunt modelate extrem de fain. Prima mașină în care pui piciorul virtual este un Ferrari California. Acum poate sunt eu pasionat de mașini în viața reală, dar căruța aia virtuală zău că m-a făcut să salivez. Evident poți semnaliza stânga-dreapta, lăsat/ridicat geamurile mașinii, acoperit/descoperit în caz că-i cabrio, ba chiar suportă și schimbătorul de viteze în H de la Logitech G25 de exemplu, astfel senzațiile la volan fiind chiar excelent redate. Mai ales când intri într-un sens giratoriu cu 100km/h și ai schimbătorul în partea stângă. Dar divagăm.

Ai și o bară de "infracțiuni" gen bărbierești mașina poliției +3, treci pe roșu și-i poliția aproape +2, tot așa. Când se umple, se iau curcanii după tine. Nu am experimentat așa ceva momentan, dar probabil că-i fain.

Una peste alta, jocul este arătos, ba chiar foarte arătos - aș pune screenshots, dar nu am momentan rezoluții mai mari de 1366x768 și these don`t do the game justice - sunetul este bunicel - sau poate s-o auzi mai bine pe 5.1, dunno - ca gameplay sux din tastatură pe orice altă setare decât casual - iar ca optimizare... merge decent pe lappie, dar dacă se aglomerează ecranul framerate-ul se sperie și fuje. Asta cu i5 520UM și 4GB RAM și GT335M 1GB.

Recomandare? Da, merită cumpărat. Nu, nu merită mai mult de 120-130 RON, preț la care îndrăznesc să spun că se găsea NFS Hot Pursuit.
 
Huh, care unde cum :biggrin:

Later edit: da, mișto faza, 12.5$ și mai vin la pachet vreo câteva mașini. Mă mai gândesc totuși :biggrin:
 
Ce nivel de Deft Hands/cunning trebuie pentru cuferele din turnul magilor (questul „Broken Circle”) în Dragon Age: Origins? Am lăsat cîteva în urmă, și mă macină ideea că am ratat obiecte mișto. Pot să revin în zona asta dacă termin questul principal?
 
Thanks for your help, helpers. :goofy:

Se pare că unele au lockpicking difficulty very hard, adică 70 cunning fără Deft Hands sau ceva.
 
In general nu-mi plac jocurile, dar din cand in cand am obicieul sa pierd timpul ca de exemplu Ballance ...... un joc foarte bun de a face sa treaca timpul.
 
Deci da. Am zis că ar prinde bine să iau o pauză de la World of Tanks şi mi-am băgat nasul prin două jocuri "noi".

Test Drive Unlimited 2 părea foarte promiţător prin previews. Ei bine, the game is a shitload of crap.
1. Portare proastă pe PC;
2. Controalele sunt varză. Reacţionează cu întârziere.
3. Grafica e de nivel 2005.
4. Ibiza, insula populată numai de bărbaţi gay şi piţipoance.
5. Frâna de mână e inutilă, te azvârle de pe şosea urgent.

Mi-e silă să scriu mai mult. Nota finală: 3.

Bulletstorm: un FPS cică violent. Pe mine mă amuză. Şi mă dezamăgeşte în acelaşi timp. Nivelurile sunt buggy; spre exemplu, omor câţiva cetăţeni şi le pică armele pe podea, mă duc către ele şi nu pot ajunge la ele fiindcă mă lovesc de un perete invizibil (peretele vizibil e la 3 metri distanţă de punctul de stop). Jocul e prea scripted, nu ai posibilităţi de a alege, grafica e prea "băgăreaţă" şi îţi ascunde lucrurile pe care vrei să le vezi.
Nota temporară: 6. O să mă mai joc niţel şi să vedem dacă se îmbunătăţeşte ceva...
 
In opinia mea ai face bine sa mai joci si originale. Si cu controllerele potrivite. Sunt satul de pareri pe genunchi, scuipate dupa 10 minute intr-un demo.
 
O, marite Neo, multumescu-ti pentru pogorarea duhului tau atotstiutor de pe norul superioritatii si pentru sfaturile tale atat de duioase si milostive. O, tu, Luceafar al antipirateriei si al corectitudinii morale. Tu ce ne oferi lumina ta insulara ai face bine sa nu uiti de unde ai plecat inainte sa faci pe zmeu' printre prostii ramasi in tara.
Sunt de acord cu ce a zis war. Ambele jocuri sunt niste glume proaste.
 
Subscriu la TDU2, poate o fi placut si distractiv pentru unii. Incercat si pe tastatura si pe controller de Xbox360, cu gamepad-ul e mai OK insa asta nu spala restul pacatelor jocului.
 
Am ințeles că Bulletstorm pentru Xbox vine la pachet cu un cod care iti da posibilitatea să joci Gears of war 3 beta. E cumva valabilă și pentru PC faza asta?(bănuiesc că amândoi -war4peace și lai - l-ati jucat pe PC )

LE văd că TDU are 7 pe Gamespot ceea ce nu este chiar rău.
 

Attachments

  • TDU2.jpg
    TDU2.jpg
    84.4 KB · Views: 57
Nu ştiu mă, eu o să mă abţin că-mi dă lumea peste palme cu liniaru' de 40 cm.
O revenire cu juma' de gură: Bulletstorm e chiar BUN ca joc, mea culpa, la început părea cam sec. Dar vă rog, ignoraţi părerile mele pe genunchi.
Over and out.
 
Lengthy and digressive:

Deci Dragon Age, și o să mă leg și de ce spunea war4peace; iar faptul că am căutat posturi de acum doi ani ar trebui să arate că îmi place maxim jocul. :biggrin:

Am jucat cîte puțin cu fiecare clasă, și cea mai interesantă și mișto de jucat mi s-a părut rogue, din mai multe motive: necesită micromanagement (backstab, stealth, disarm, etc.), deci se pretează mai bine ca personaj principal decît secundar pe auto, se bazează pe cunning (dacă joci dual wield cu pumnale, nu lolsăbii sau lolarcaș), care de asemenea stă în spatele multor abilități de personaj principal, gen Coercion (75% din joc sînt conversații, nu?, și e preferabil să nu facă ăia mișto de tine cînd folosești persuade), lockpicking, stealing, etc., plus că pînă la Leliana nu ai nici un alt rogue în party, ceea ce contează în vreo două ambuscade pe la începutul jocului. Deci Coup de Grace, Lethality, Combat Stealth, Dual-Weapon Expert și Momentum, cu dexterity pentru talente și restul cunning.

Restul party-ului sînt Alistair (Threaten/Taunt, Shield Wall și Shield Bash; îmi place mai mult decît Shale), Morrigan (Cone of Cold și blesteme) și Wynne (healer/buffer și Stonefist în combinație cu Cone of Cold). Mie mi s-a părut că sînt două praguri de dificultate: unul cînd o iei pe Wynne, moment în care party-ul începe să funcționeze ca întreg (ai cîte un personaj pe fiecare funcție, nu mai ai treabă cu health poultices, etc.), și unul pe la nivelul 10, cînd ar trebui să fi ajuns la 2-3 talente esențiale, gen Shield Wall și pasivele (sau Lethality și Coup de Grace, etc.), fază la care pot să-l trimit pe Alistair în mijlocul puhoiului inamic destul de sigur că nu se poate întîmpla nimic rău*.

M-a amuzat ce a zis war despre „The Qunari Prisoner”, cum că lasă impresia de lucru făcut de mîntuială, cînd de fapt ți oferă libertate maximă în a rezolva questul: cel mai simplu e să vorbești cu stareța (din moment ce toți zic că ea „conduce” orașul) și să o ai pe Leliana cu tine, sau poți să folosești intimidate pe ea, poți să-i furi cheia sau să faci lockpicking la cușcă. :smile:

*) Una dintre chestiile foarte mișto e că luptele pot fi ușoare dacă știi ce faci și folosești tactică, gen trimiți rogue înainte, disarm traps, omori vrăjitorul din stealth în timp ce ataci cu restul party-ului, iei aggro cu tank-ul, pe care îl ține în viață healer-ul, ții inamicii periculoși imobilizați cu celălalt vrăjitor, în timp ce rogue se plimbă de la unul la altul și dă backstabs, sau foarte nașpa dacă alergi spre ăia ca boul, declanșezi toate capcanele, îți imobilizează două personaje, dă vrăjitorul inamic un fireball și îți omoară juma' de party, tank-ul rămîne fără heal, rogue-ul rămîne fără tank și ia tot aggro-ul, și your journey ends...

Holy wall of text, Batman! Continui în alt post.

Nu, nu l-am terminat, da, kicks all kinds of ass. :rulz:
 
Back
Top