Ultimele jocuri cu care ne-am delectat - impresii

Force feedback ii zice la tremuratul ala. :smile:

Daca esti cit de cit fan F1 (aia reala adica) io as zice ca ar trebui sa-ti placa, mai ales daca ai si volan.
Io care-s clei la condus (adica n-am carnet si nu stiu care-i butonul de ON la masina) si n-am nici volan m-am distrat cu F1 2010.
Din pacate jocul are ceva probleme cu AI-ul (triseaza) iar DX11 nu e implementat (inca, dar se pot face niste artificii ca sa vezi cam cum ar arata pina apare patch-ul) dar in rest iti lasa o impresie buna despre cum arata o cursa de F1 din cockpit.
Practice, calificari, cursa, schimbat de cauciuce, intrari la boxe, ai setari de "realism" (de exemplu mi s-a spart cauciucul stinga fata in ultima tura si eram in top 5), ai assist-uri pentru brake, ABS/CIA/NSA/FBI/whatever, poti seta masina cum vrei tu (ma rog, sau cit te pricepi), ai curse pe ploaie, pe vreme schimbatoare, pe vreme frumoasa. Daca esti maniac poti rula toate turele din cursa dar eu si la 20% din numarul lor ma ridic cu destele amortite.
In casca ai informatii de la boxe in timpul cursei, gen, cauciucile sunt in temperatura optima so push, motorul e supraincalzit asa ca ai grija, incearca sa-l depasesti pe ala din fata ca poti, etc, etc.

Una peste alta pe mine jocul ma baga in atmosfera unui pilot de F1. :smile:
 
Se pare ca-i frumos. Am uitat sa precizez ca am facut 8 ani de karting, asa ca poate m-as descurca. Si am si vreu milion de km. reali parcursi.
O sa-mi cam mananc urechile cu setarile, din cate mi-ai spus, dar chiar o sa incerc. Urmeaza un weekend interesant.
 
Opinia mea e să încerci cu volanul, mai ales că au schimbătoare tip padele, adică exact ca-n F1. Eu din păcate pentru volanul meu trebuie să instalez windows XP, că nu există driver de windows seven :frown:
 
Marius e frumos daca-ti place F1. Altfel e cam monoton sa faci n'spe ture pe un circuit. Mai ales daca esti prin frunte (sau coada ca mine :biggrin:) si n-ai de fugarit/depasit alte masini.
Plus setarile la masina care-ti ocupa o gramada de timp daca esti maniac.
Dar cei 8 ani de karting ai tai imi spun ca o sa-ti placa F1 2010. :tongue:
 
Un pic de offtopic!
Voi cu ce volane jucati racing sim-urile astea? Xbox 360 sau PS3 mă interesează! (Pe PC nu ma mai joc de cand am descoperit plăcerea jucatului pe un ecran >1m. Păcat că nu e Rome total war si pe consolă :frown: )
 
Io am în plan achiziția unui Logitech G27 sau a unui G25 SH dacă bugetul nu-mi va permite G27. Sunt ambele compatibile PS3. Pe Xbox360 nu ai ce să montezi în afară de prostioara aia produsă de microsoft care arată a volan de jucărie :biggrin:

PC => Cablu HDMI => Rome Total War pe TV :biggrin:
 
PC - iesire VGA, DVI sau HDMI => TV si ai orice joc pe ecran cat vrei tu de mare. De la DVI la HDMI exista cablu direct sau adaptoare, iar unele TV-uri inca mai au intrare VGA.
 
Cred ca-mi scot si eu volanul de la naftalina pentru jocul asta, sa vedem daca in sfarsit exista un joc in care invartitul de volanul PC are vreo legatura cu cel real - pana acum pot spune ca cei fara experienta la volanul real se descurca mai bine pentru ca nu pleaca de la niste idei care s-au dovedit gresite in toate jocurile incercate pana acum. :biggrin:
 
Nu pot spune nimic despre el pentru ca nu l-am jucat, nu am incercat chiar toate jocurile de masini aparute in ultimii 4-5 ani de cand am volanul. :biggrin: Colin McRae 3 si toate de peste el inclusiv DIRT-urile (fun dar tot nu are legatura cu realitatea, chiar deloc), TDU, cateva NFS-uri (care or fi ele mai arcade dar stau excelent la feedback deci e fun to drive), GRID (epic fail din volan, mergeam de vreo mie de ori mai bine din taste) si parca au mai fost cateva dar nu merita mentionate aici. Deci inteleg ca-mi recomanzi si LFS pentru volan... bun asa, o sa-l incerc. :smile:
 
O, da, ţi-l recomand călduros. Live for Speed se laudă cu physics foarte-foarte realiste. Eu... ce să zic, dacă nu conduc nu pot să-mi dau cu părerea, dar am un coleg la muncă maniac cu maşinile şi joacă LFS în disperare... pe tastatură, că n-are volan. E un chin să-l joci pe tastatură, fiindcă nu se comportă ca un joc oarecare, în sensul că poţi foarte uşor să supravirezi şi atunci ţi se duce maina ca sania. E clar că din tastatură nu ai control suficient. Eu îl joc cu mouse-ul :smile:
Dar cu volan parcă e mai fain :smile:
 
Foarte fain.
Volanul Logitech a iesit deja de sub pat. Sa vad acuma de unde le cumpar pe cele doua.
Daca aveti vreo informatie v-as fi recunoscator.
 
E un chin să-l joci pe tastatură, fiindcă nu se comportă ca un joc oarecare, în sensul că poţi foarte uşor să supravirezi şi atunci ţi se duce maina ca sania. E clar că din tastatură nu ai control suficient. Eu îl joc cu mouse-ul :smile:
Aici intervine feedback-ul, cu cat e mai bine facut si mai detaliat cu atat vei simti masina mai bine si vei putea conduce la limita aderentei; din cauza asta am avut satisfactii cu hulitele NFS, pentru ca simteai fiecare piatra de pe jos, simteai aderenta, simteai derapajul, totul era acolo... din punctul asta de vedere cred ca TDU este cel mai cretin, nu simti nici macar cand iesi pe aratura. :frown:
 
Live For Speed, RBR, GTR, GTR2, rFactor, GTR Evolution, GT Legends, Race (WTCC), GP Legends (a nu se confunda cu GT Legends), iRacing, NetKar Pro.

[strike]NFS, CMR, TDU, GRID, TOCA [/strike].

Dupa ce rupeti G25-ul, aruncati un ochi pe aici: http://www.frex.com/gp/:smile:
 
Absolut senzational. Cred ca e luata direct din hangarele de antrenament ale echipelor de formula 1.
Ma intreb cat costa...
 
Da, numa' că eu am trecut de mult de vârsta aia. Nu mai e nevoie de role-playing.
Neo a ales să devină doctor, acuma ştiu şi motivul :biggrin:
 
Back
Top