Ultimele jocuri cu care ne-am delectat - impresii

Gran Turismo 5. :goofy:
DiRT 2 are foarte foarte putine parti de raliu efectiv, asta m-a enervat cel mai mult la jocul ala.
 
M-ai spart cu GT5, a apărut și nu știam eu? :biggrin:

Nu înțeleg ce înțelegeți voi prin raliu efectiv, point A to point B sau ce spanac? Dirt 2 are o grămadă de tipuri de probe și mi se pare cel mai complet joc de până acum din genul, da` să zicem, ție nu-ți place nici God of War III, prin urmare gusturile nu se errr... discută :biggrin:
 
Ce are RBR?:biggrin: E foarte bun, am pierdut mult timp cu el acum cativa ani. Dirt e jucarie pe langa el:biggrin:.
Ia-ti un volan bun (nu d-ala de 200 lei din cora) si apuca-te de scoala de pilotaj. Ai rabdare, nu o sa ajungi sa joci bine decat dupa cateva zeci de ore.

P.S. Ca sa vezi cat de bun e RBR, pot sa iti spun ca e unul din cele 2 jocuri pe care le-am cumparat.:wink:
 
@Neo: da, A->B, de unul singur pe drum, contra-timp, cu co-pilot care iti da indicatii, aia inseamna raliu per se... :tongue: DiRT2 n-am zis niciunde ca e nashpa, ci doar ca mi-as fi dorit sa aiba mai multe curse de tip raliu, ca ma saturasem de buggy-uri, x-rally si altele. Insa cursele trailblazer erau geniale... :biggrin:
 
Foarte bine, doar că n-am chef/buget de volan (am vrut să iau un MOMO anu' trecut, dar am renunţat) şi vreau WRC, nu-mi arde de chestii gen RallyCross/Buggy/etc (cum sunt în DiRT2). Încercat Flatout mai demult, decent, moving on.
 
:rotf:

Am pus RBR, configurat tastatura, nu joc de la săgeţi, am un obicei mai vechi pornit (parcă) de la un Carmageddon şi pun pe num-pad, cutie automată, Quick Race, ales raliu', pornit, îmbrăţişat primul deal şi luat la trântă cu un copac. :hihi: Configurarea e OK, am pus butoane pt. direcţie, da' nu s-a întâmplat nimic. Am încercat de la game-pad, dar îmi bagă conflicte, chiar dacă dau stânga/dreapta şi faţă/spate, jocu' le "înregistrează" la fel.
Legat de DiRT2, numai mie mi se par maşinile cam... ţuguiate?
 
Se poate juca si pe tastatura, daca esti masochist:smile:. Eu chiar am terminat jocul pe primele 2 nivele de dificultate (din 3, parca) pe tastatura. Dar e plictisitor asa pentru ca ajungi la un nivel de unde nu mai poti progresa.

Si atunci cumperi un volan eftin, cu 180 grade. Se strica in cateva zile.:biggrin: Apoi iei ceva serios cu 900 grade, pe care il setezi la 540, ca nu esti culturist:smile:. Apoi vrei ambreiaj, poate cutie H. Evident, nu poate sa lipseasca si un scaun d-ala scmecher, iei si un monitor separat, etc.

And then one day you find ten years have got behind you
No one told you when to run, you missed the starting gun
..............................................................................
The sun is the same in a relative way, but you're older
Shorter of breath and one day closer to death
.

Apoi vinzi totul, inclusiv placa video si stai cuminte.:smile: Nu am mai pornit un joc de 2 ani. Nici pe alea ale Windozei. Timpul e prea pretios. Nu merita sa il pierzi jucandu-te.

Apropo, G25 e o gluma. Nu rezista un an la tavaleala.:smile:
 
Da, ok, din păcate mai sunt și unii care n-au ce face cu timpul de se joacă :hihi:

Pe un ton mai serios, un joc pentru mine este o relaxare. Când devine asemănător unui job, I quit. De-aia nu mai joc WoW, dar îmi plac Eve și Starcraft de exemplu. No strings attached. În era jocurilor online, contează o astfel de atitudine. Cea cu "nu mă mai joc deloc" mi se pare ușor exagerată, pentru mine denotă faptul că niciodată jocurile nu te-au pasionat prea mult :biggrin:
 
Cea cu "nu mă mai joc deloc" mi se pare ușor exagerată, pentru mine denotă faptul că niciodată jocurile nu te-au pasionat prea mult :biggrin:
M-au pasionat mult jocurile, in special simulatoarele auto. Eram inscris in cateva campionate (din alte tari, deci ma trezeam la 4 dim pentru calificari/curse:smile:), nu refuzam o cursa de anduranta (6 ore, chiar si 24:wink:). Daca nu jucam macar 4 ore pe zi, nu aveam sanse:biggrin:.

Dupa aia m-am trezit la realitate.
Uite-te in poza, chiar daca m-ar tenta vreun joc, nu as avea sanse sa il pornesc macar.:hihi:

Apropo, ce misto erau cursele de 24 ore. Mergeam la toaleta cand eram la standuri. Aveam 1 min la dispozitie.:smile:
 

Attachments

  • ss.png
    ss.png
    230.5 KB · Views: 52
Ei, uite, vezi, și chestia asta e prea dusă la extrem. Ar trebui să tragi cu tunul să mă trezești ca să mă joc :biggrin:

Faptul că te-ai trezit la realitate nu mi se pare o mare realizare, ci pur și simplu o altă extremă, evitând problema de fond. Iar faptul că nu ți-ai luat intenționat o placă video pentru procesorul ăla denotă fix reținerea de a da pieptul cu problema :smile:
 
God of War - Chains of Olympus.

Cam era cazul să-l termin, îl joc de când am primit PSPul cado la aniversarea anilor de anu` trecut :biggrin: Mi-a loat 5 ore jumate lăbărțate pe 1 an, dificultate God (normal).

Overall, aș zice un 9.8/10, se termină unde începe GoW I, dar asta o afli după ce se termină credits (peste care nu poți sări). Puzzles decente, grafica amețitoare pentru puține poligoane + ecran mic + etc, sunetul superb (cu condiția căști sau boxe, că difuzoarele PSPului sux), storyline God of War like - Kratos omoară, apoi mai omoară, apoi află un scop pentru care mai omoară some more. Pe urmă scopul e irealizabil, ergo omoară ce-a rămas de draci :biggrin:

Armele și combo-urile sunt la fel ca-n toate GoW. Adică tot Blades of <insert name here> legate de încheieturi cu lanțuri le folosești cap-coadă, în primul rând pentru că le upgradezi primele. Ca magic, cel mai des utilizat este The Efferet (dpmdv și cel mai spectaculos), iar motivul utilizării e același - first magic you get, first one you upgrade. Cu toate acestea, Gauntlet of Zeus rulz fin pentru knockbackul tuturor adversarilor de pe traiectorie și pentru că ai senzația bărbătească de a-i trage unuia un pumn în mufă cu o mânușă de metal, fapt ilustrat foarte elocvent de sunet.

Challenges, la fel ca-n GoW III, sunt absurd de grele și iritante și riști chiar să iei pe cineva la bătaie IRL din cauza frustrării. Treasures = nice, măcar poți arăta cuiva tot storyline-ul prin filmulețe.

Prin urmare, ceva fun de jucat pe tren, în autobuz, în metrou, etc. Dar doar cu căști să n-audă bătrânelele sunetele de moarte care răzbat :smile:
 
Eu n-am reusit sa fac decat primul si parca al 2 lea challenge. Mi s-au parut criminal de grele si m-am lasat repede pagubas. In rest, nici nu stiu daca mai are rost sa mentionez ca GOW mi se pare cel mai tare joc pe PSP pe care l-am jucat vreodata.
 
Darksiders.

E un fel de Legacy of Kain combinat cu Tomb Raider, ceea ce ar fi putut fi un joc perfect, dacă nu ar fi fost „lucrat” de cîteva probleme. Povestea e așa: după secole de război între Rai și Iad, The Charred Council, o grupare neutră, impune un armistițiu prin intermediul singurelor ființe de care se tem și îngerii și demonii - cei patru Călăreți ai Apocalipsei. Apocalipsa urma să fie anunțată de distrugerea celor Șapte Sigilii.

Fast forward pînă în prezent. Îngeri și demoni încep să ajungă pe Pămînt, transformîndu-l în cîmp de luptă. War (al doilea Călăreț) este chemat pentru a restabili ordinea, dar află de la Abaddon (big kahuna al Raiului) că ceilalți trei Călăreți nu au venit pentru că ultimul Sigiliu nu a fost distrus încă.

Acuzat de Consiliu că a provocat Apocalipsa prematur și lăsat fără mare parte din puteri, War se întoarce pe Pămînt pentru a-l găsi pe cel responsabil și pentru a restabili *lightning strike* echilibrul. Descoperă că au trecut 100 de ani cît a fost plecat, demonii au cîștigat războiul, omenirea a fost distrusă, iar din Rai nu a rămas decît un mic grup de rezistență comandat de Uriel (aici de gen feminin).

Lumea post-apocaliptică creată arată foarte bine - atmosferic, că grafic nu m-a dat pe spate. Gameplay-ul e de excepție, iar level design-ul și puzzle-urile sînt foarte ingenioase, dar pot deveni obositoare (looking at you, Azrael) și unele sînt al dracu' de neintuitive. Valabil și pentru obiectele ascunse. Luptele sînt antrenante, cu combo-uri, abilități speciale și fatalități, dar nu fără probleme, ceea ce o să abordez mai jos. Ce nu mi-a plăcut pe partea grafică e stilul bădărănesc în care au fost desenate unele personaje, inclusiv War, care e un fel de șifonier umblător.

Mana în joc este reprezentată de rage, care permite transformarea temporară într-un demon, și se obține prin atacuri repetate, și wrath, care permite folosirea abilităților speciale, și se obține din sufletele lăsate de inamicii morți (galbene), ca și viața (verzi) și „moneda” (albastre). De-a lungul jocului, War găsește diverse obiecte care pot fi socketate în arme pentru a le crește atributele, atribute care cresc și cînd War e călare. Era destul de evident că există și un cal, nu? Călăreț?... Get it? Unele obiecte adaugă noi dimensiuni zonelor deja vizitate, permițînd accesul în unele părți inițial inaccesibile. Deci dacă vi se pare că nu puteți ajunge la o comoară indiferent ce ați încercat, probabil vă lipsește ceva (grapling hook, portal generator, etc.)

Darksiders a fost lansat inițial pentru console, ceea ce se vede din controlul portat cu picioarele, care e una dintre părțile cele mai enervante ale jocului. Combinațiile se dau cu WASD, Alt, Shift și click în diverse variații, mișcările speciale se dau cu Caps Lock și tastele numerice, armele principale se schimbă cu Tab, armele secundare cu Tab și tastele numerice, block se ține cu Alt, strafe se face cu Alt + WASD, ținta se pune cu Q și mouse... e imposibil să nu apeși ȘI trei butoane greșite indiferent ce vrei să faci. Cel mai rău m-a stresat însă că nu poți să dai o acțiune nouă pînă nu o termină pe cea curentă, adică dacă lovești cu sabia și ții Alt, nu trece automat în block, ci trebuie să apeși Alt DUPĂ ce a terminat lovitura. :capu:

Cu toate neajunsurile lui, Darksiders tot e un joc de 8-9; sper însă ca pentru sequel să gîndească controlul pentru oameni cu doar două mîini.

Tl; dr: gtfo.
 
Mă interesează și pe mine niște chestii mai vechi. Din seria Star Wars, am jucat Jedi 2 Outcast și Jedi Academy. Mi-au plăcut. Ulterior, ce am jucat eu nu s-a mai încadrat în cerințele personale, adică ceva apropiat de FPS. Mai există, în afara celor două, și alt joc care să se apropie măcar de acelea?

PS: din ce-mi mai amintesc, am jucat KOTOR (RPG-urile nu-s pentru mine) și, parcă, mai curând, Force Unleashed, o porcărie...
 
@Velkan - pune mâna și ia-ți controller să vezi ce ușor devine de jucat orice portare :smile:

@ursamajor - KotOR I și II sunt demențiale, dar sunt mai puțin action-oriented (ai combat pe ture). Pentru ceva mai țopăitor vezi StarWars Battlefront, este chiar foarte aproape de FPS :smile: De asemenea, poți încerca God Of War I/II pe Playstation 2 și III pe PS3, Prince or Persia Trilogy (Sands of Time, Warrior Within, The 2 Thrones), Mirror's Edge, Assassin's Creed. Ce gen exact te atrage? Sau vrei musai Star Wars? :biggrin:
 
Back
Top