Ultimele jocuri cu care ne-am delectat - impresii

@Neo
E mai greu de explicat dar unui om caruia nu ii place sa se bazeze doar pe reflexe rapide si uraste scenariile scriptate, care apreciaza ingeniozitatea cuiva de a se descurca cu doar ce are la dispozitie pe moment, astfel de jocuri ii sunt foarte dragi. Stalker de exemplu permite sa iti alegi tu ordinea misiunilor, sa combini unele dintre ele (in anumite limite desigur) sa explorezi universul jocului si sa faci pe lunetistul fara ca inamicul sa stie ce l-a lovit.

Teoretic cu o prastie destul de puternica poti sa omori sobolani dar nu cred ca ai vrea sa fii vazut facand asta in viata reala. :biggrin:

Unii oameni prefera povestea unui joc, de exemplu mie mi-a placut foarte mult Max Payne pentru asta (ok si pt bullet time), altii prefera reflexe rapide si sentimentul de a fi cel mai tare din parcare (counterstrike), altii prefera jocurile bazate pe personaje ce le-au fascinat copilaria (Batman, X-Men), iar altii prefera sa arate un pic din genul lor tactic in strategii/tactici elaborate (Starcraft, Blitzkrieg, X-Com). Mai exista si fanii jocurilor de tip Diablo carora le place sa isi faca calea printre monstrii din jocuri prin metoda "excuse me cutting thru/smashing thru" si carora constructia reusita a personajului le ofera satisfactie.
 
Mie mi s-a parut mult prea incet, prea usor pe mediu, prea scriptat, dar astea nu i-au rapit farmecul.
Armele nu sunt corectly balanced si asa mai departe, are tone de probleme, dar in viitor astept fff multe de la acest titlu.
De obicei nu prea joc jocuri atat de scriptate, le consider platform type for couch american idiots, dar povestea, modul in care e spusa este superb pentru mine.
Astept in continuare jocuri de survival cu arme de survival, nu tone de arme moderne and shit.
Adica pana si in Stalker, m-as astepta sa ai asa ceva....
In nici un caz Unreal sau restul de chestii asemanatoare nu ma incanta.
Just my 2 cents.
 
Foxter, de acord cu tot ce ai spus pe acolo. Dar pe de altă parte liubarschi afirmă că jocul e scriptat. Ca să nu mai vorbesc aiurea o să încerc să-l joc în limita timpului disponibil ca să pot veni cu o părere pertinentă - așa ba e scriptat, ba e free roam, mă confuzează omul :biggrin:

Și ouf, mi-am adus aminte de Unreal... da, da, primul. Fix la început când ieșeai din nava aceea pe o planetă nouă, înverzită, cu cascada accelerată grafic :smile:D), era o adevărată încântare... și nu doar dpdv vizual.

Până una alta, somebody surprised me today, I`m expecting to be verrrry busy :biggrin:

Totuși o întrebare... PC sau PS2 version la Splinter Cell (am pescuit amu vreun an de prin Diverta Splinter Cell Trilogy)? :confused:

Pe PC am avut o grămadă de draci. Nu merge cum trebuie cu controllerul de XBox 360, rezoluții wide screen din pușcă (cel puțin la primul), nervi peste nervi. Pe PS în schimb mă cam stresează controllerul și mă ia de cap dacă mă joc mai mult de 1/2 de oră :mda:
 

Attachments

  • IMAG0133..jpg
    IMAG0133..jpg
    167.5 KB · Views: 54
Neo, jocul este f scriptat, mi-as dori sa fie free cam ca stalkeru de pilda.
Dar de frumos tot ramane frumos.:biggrin:
Si armele alea sunt inegalabile.
 
Well, 15 minute de Metro 2033 (am tras mai multe gloante decat intr-o saptamana de jucat Fallout 3) si ~2 ore de Just Cause 2 (in care am jucat doar ce jucam in GTA, kill&fun fara sa ma interesez daca exista vreun concept de quest in joc) m-au convins ca nici unul din jocuri nu-i de mine. Momentan sunt in pauza cu jocurile, prefer sa ma uit la filme si seriale. :frown:
 
Terminat God of War 3. /played cam 9 ore și 30min, nivel dificultate God (Normal).

Ca idee, înainte să pun mâna pe PS3, am considerat întotdeauna God of War un fel de Prince of Persia, același tip de hack 'n' slash cu puzzle components. M-am înșelat grav de tot. În primul rând GoW este o serie mult mai dark (direcție pe care a luat-o și PoP odată cu warrior within și the two thrones), în care sânjele este ubicuitar. Pe lama lui Kratos adică. Și, în ultimul, mulțumită PS3, și pe el.

Puzzles sunt atât de inteligent făcute și concepute cum rar mi-a fost dat să văd. Și, considerând faptul că partea de combat este oarecum principală, nimeni nu s-ar aștepta (la primul contact, așa cum am fost eu) să ai și niște puzzles geniale. Ei bine, sunt. Și-s multicele și complicățele ale naibii, și îmbină atât lateral thinking, cât și dexteritatea jucătorului.

Overall 9.9/10, pentru că mi s-a întâmplat să rămân suspendat în aer când am sărit pe unde nu trebuia (și să și mor, de altfel, deși dedesubt aveam pământ tare și dur la fel ca și Kratos însuși), plus alte bugs minore și minuscule. O experiență într-adevăr epică.

Amu on the way să le termin și pe primele 2 :biggrin:
 
Ai inceput cam prost cu GoW3 :smile:. Celelalte au puzzle-uri in genul Super Mario. "Probe" enervante care te fac sa nu apreciezi jocul la adevarata valoare. 3-ul in schimb e altceva.
Nu comentez mai mult sa nu bag vreun spoiler.
 
Stai calm, că am început cu GoW 1. La un moment dat, găsisem 2 chests pe o grindă. S-ar părea că trebuie să sari într-un anume fel ca să ajungi acolo. Well, am sărit juma de oră, dar am ratat doar 29 de minute :biggrin: Deci de acord cu ce spui, 3 este mult mai bine construit dpdv puzzle-istic cel puțin comparat cu 1, oricum eu calificativele acordate puzzles le acordam doar lui 3 :smile:
 
Aaa, nu :smile:. Alea sunt cele mai ok. Imi place ca unele chestii sunt ascunse, nu ca la Dante's Inferno unde bonusurile sunt la vedere doar ca trebuie sa sari de 3-4 ori ca sa ajungi la ele. Ma refer la probele de joc, mergi 10 minute pe o barna printre lame rotitoare, de exemplu. Chestie care iti scoate peri albi. Adica nu sunt puzzle-uri inteligente, sunt doar de rabdare si pentru zeci de repetari, daca nu da norocul peste tine ca sa iti iasa repede.
 
Meh, stai să vezi challenges la GoW 3. Am reușit doar una momentan, Population Control. Restul mi se par absurd de grele :frown:
 
Will try... some day.

Am mai jucat Uncharted (1) - atmosfera interesanta, de Indiana Jones dar cu mai putine probe SF si mai multe impuscaturi. Cat am jucat nu am gasit ceva care sa ma impresioneze, puzzle-uri sau challenge-uri deosebite dar per total e bun si imi place si grafica. Sunt departe de final deci e timp sa-mi schimb parerea.

Dante's Inferno - Mi-a lasat impresia de clona de GoW 3. Bataile nu sunt la fel de spectaculoase ca in GoW, rewardurile sunt mai mici si nu ai arme deosebite, desi decorul se schimba actiunea devine cam repetitiva si bonusurile, dupa cum spuneam mai sus, sunt puse mai mereu la vedere. Nu trebuie sa intuiesti pe unde sunt ascunse, doar sa ai un pic de rabdare ca sa ajungi la ele. De obicei esti la un salt mai dificil departare de ele. E un joc foarte bun daca il joci inaine de GoW 3.

Am mai terminat si Battlefield BC2 (PC) - Apreciez ca shotterele nu mai sunt doar cu impuscat orbeste, mai au si un fir epic dar in afara de grafica nu a iesit in evidenta cu nimic. Inca un shooter, poate peste medie. Nu-i de mine, cred ca am pierdut contactul cu shooterele si s-a petrecut o "revolutie" intre timp.

Dead Space - nu am jucat prea mult dar nici nu vad motiv sa il joc mai mult. Punctul central e engine-ul grafic capabil de dismemberment. Povestea e firava, actiunea e plictisitoare desi pare destul de variata. Pur si simplu nu m-a tinut la joc mai mult de o ora sau doua.
 
De unde vă luaţi jocurile de Xbox şi PS3? Exista alte surse cu preturi decente in afar' de telalii de pe CG sau comanda directa de pe Amazon UK?
 
Eu am primit cado Splinter Cell Trilogy PS2 și Assassin's Creed PS3; Batman Arkham Asylum PS3 și God of War 1&2 pentru PS2 le-am luat SH de la un user de pe CG cu 100 RON toate, dar sunt impecabile, parcă abia fuseseră luate de pe raft din magazin. Am găsit la ofertă în Real-ul din AFi Palace Mirror's Edge la 49.99 RON (încă mai este btw), dar God of War 3 l-am luat de la Altex, în principal pentru că prețul era fix același ca și în străinătățuri, adică scump. Urmăresc și blogul unui user de pe CG care aduce jocuri și mai are oferte, dar am ratat Dirt 2 @ 160 RON din lipsă de cash. Oricum, ce este sigur este că dacă la XBox mai există și alte surse dacă o modezi - ceea ce implică riscul de a-ți fi banată consola de pe Live, la PS3 nu ai altă alegere decât să cumperi originale.

Personal de mult timp am cam renunțat la gaming din lipsă de timp, iar variantele de download le iau doar ca demo, urmând ca apoi să cumpăr jocul. Din păcate, la PS3 nu ai cum să îți dai seama dacă jocul într-adevăr merită, decât poate dacă l-ai văzut jucat în altă parte sau l-ai jucat chiar tu și ți-a plăcut. Variantele demo de pe PS Store nu sunt accesibile din România, trebuie să-ți faci cont pe UK și/sau pe US și/sau pe JP ca să poți avea acces la content de acest gen sau la downloadable content gratis la care ai dreptul odată ce ai cumpărat un joc (exemplu Mirror's Edge, Batman AA). Chestia asta kinda sux, dar n-ai ce face, având în vedere că țara noastră este în continuare considerată ca fiind bananieră.

Ceea ce este ok este că odată ce ai luat DLC de pe contul UK/US/JP, acesta este instalabil și pe profilul de RO, adică nu trebuie să te loghezi în consolă cu Uk pentru un joc și cu US pentru alt joc.
 
Durerea mea cea mare e Xboxul pe care nu vreau sa-l modez si pentru care nu găsesc mai deloc jocuri in magazin, doar 2-3 titluri aruncate-n greaţă pe acolo (atitudine de inteles insă complet aiurea, să nu mai spun ca Assassin's creed 1 este inca 190-200 la Altex).

Oferta SH e destul de generoasă, insa la multe capitole inexistentă, in sensul că se găsesc doar jocurile la modă bum, bum, poc, poc si nu va puteti inchipui ce acrobaţii am facut pană am gasit Lego Starwars de exemplu.
Merci oricum pt tipul cu GOW 3 de la Altex, nu stiam că se găseste acolo, am sa ma duc sa-l iau totusi, mi-e groaza să mă gândesc cum am să-mi mănânc unghiile de nervi in Septembrie cand apare Halo reach...
De wii nici nu mai pomenesc, cănd te duci pe la rafturi te simti chiar ca un fraier că n-ai modat-o incă...
 
Altex-ul unde am găsit eu GoW III este unul cvasi unicat, în alte părți nu l-am văzut nicăieri. Dirt 2 n-am văzut nicăieri în magazine, pentru nici una din platforme. Gameshop.ro ar putea fi o soluție, deși pe alocuri au prețuri nesimțite grav.
 
Tocmai ce am venit dintr-un Altex, il au, stoc suficient , 270 ron per buc, le urez din toată inima faliment cât mai grabnic.
(de pe amazon m-ar costa cu tot cu transport 167 ron -121 jocul, restul taxe)
 
Back
Top