Ultimele jocuri cu care ne-am delectat - impresii

Discussion in 'Discuții cotidiene' started by Styr, Sep 30, 2004.

 1. PigBrother

  PigBrother Membru Senior

  Eh, la mine e oleaca invers: "femeie, nu te-ai saturat de rahatul ala de Vanguard, ca mi-e foame si vreau si desert". Nu exista optim. :goofy:
   
 2. AdrianB1

  AdrianB1 Membru Senior Sugar daddy

  Spune-i "Unu!". Dacă știe bancul nu vei mai avea niciodată probleme.
   
 3. Velkan

  Velkan Moderator

  Majesty 2 e un RTS plasat într-un univers fantasy, cu elemente RPG şi cu un sistem economic foarte interesant (şi bine implementat, imo).

  Singura resursă din joc sînt banii, care se obţin din taxe, ca în Caesar - trece colectorul pe la fiecare casă -, din comerţ macro, prin trading posts, ca în AoE, şi prin comerţ micro, din achiziţiile eroilor. Cine sînt ăştia? Sînt cei pe care îi contractezi pentru serviciu militar, construind ghilde în funcţie de clasa dorită: warrior, ranger, rogue, cleric, mage, şi încă vreo două mai speciale. Să zicem că nişte undead îţi tot atacă satul şi vrei să scapi de ei: dai o recompensă pentru distrugerea criptei care îi spawnează, eroii îi rezolvă şi, cu banii obţinuţi, îşi cumpără armuri mai bune (pentru care trebuie să faci un research la blacksmith în prealabil), banii revenind în trezorerie.

  Există şi un sistem tipic de level up, prin care eroii primesc abilităţi noi, şi pot fi specializaţi ca paladini, beastmasteri, etc. La sfîrşitul fiecărei misiuni, poţi înnobila un erou, făcîndu-l astfel recrutabil în misiunile următoare la nivelul curent. Pentru a le creşte eficienţa, eroii pot fi organizaţi în party-uri de cîte patru la tavernă. Trebuie ţinut cont totuşi de anumite animozităţi între rase sau şcoli: elfii nu se înţeleg cu dwarfii, paladinii nu se înţeleg cu necromanţii, etc.

  Eroii pot fi controlaţi doar indirect, prin control flags (atac, explorare, etc.), la care răspund diferit, în funcţie de clasă (numitorul comun fiind banii): de exemplu, rangerii preferă să exploreze, pe cînd warriorii preferă să atace sau să apere un obiectiv.

  Jucătorul nu are control decît asupra clădirilor de producţie, nu şi a caselor, care sînt ridicate automat, şi uneori aiurea de către ţărani. Odată cu extinderea oraşului, apar şi canalizările pline de şobolani, care sînt o problemă permanentă pentru străjeri. O altă problemă permanentă, ce apare odată cu primul erou mort, este cimitirul, care învie nu doar eroii căzuţi, ci şi tot felul de undead.

  The bad: AI-ul nu face decît să spawneze constant inamici şi să îi trimită la tine, deci misiunile pot deveni repetitive, strategia fiind aceeaşi mereu, dar deocamdată nu pot să spun că m-a deranjat prea mult aspectul ăsta.

  Nota finală: încercaţi-l. :smile:
   
 4. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  :hihi: Io-l ştiam cu cartonaşele.

  dreamer, dă-i primul galben. La al doilea, eliminare, de obicei pe fereastră. :biggrin:

  Apropo de NFS Shift: mie mi se pare o porcărie. Mă aşteptam la o grafică super, dar e şi-acolo slab. Încă mai am NFSU2 pe PC. Iar dintre astea noi MostWanted.
   
 5. Marius '95

  Marius '95 Membru Senior Sugar daddy

  Eu nu stiu bancul.
   
 6. Thor

  Thor Membru Senior Sugar daddy

   
 7. dreamer

  dreamer Little Devil

  Eu inca mai tin Porsche Unleashed pe sistem... :goofy: Insa Shift mi se pare un progres fata de Carbon si ProStreet totusi, insa subt Most Wanted, care avea un factor de fun excelent, combinat cu un control decent si un mod de joc mai putin monoton.
   
 8. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Eu sunt înnebunit după Shift, deşi nu mă încântă în mod special jocurile cu maşini. Mi se pare pe cât de realist se poate, fără să dea în exagerare. Drift-urile mă omoară, sunt aproape imposibile din tastatură, dar în rest e foarte plăcut.
   
 9. dreamer

  dreamer Little Devil

  Drift-urile sunt aproape imposibile si din gamepad... sau poate doar nu sunt eu obisnuit cu trigger-ele analogice, trebuie sa vad daca pot sa mai reglez senzitivitatea stick-ului de directie, sa n-o mai dau in gard. :smile:
   
 10. Christinne

  Christinne Membru

  Eu nu m-am mai jucat de mult, însă când îmi vine pofta de un joc, mereu revin cu plăcere la Zeus Poseidon :biggrin:
   
 11. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Da, da, mare joc. Să-mi spui dacă vrei şi varianta traducă parţial în română :smile: (sper s-o mai găsesc pe HDD pe undeva...).
   
 12. Christinne

  Christinne Membru

  Prefer engleza, dar cred că doar din curiozitate să văd cum sună aș încerca-o și pe aia. :biggrin:
   
 13. war4peace

  war4peace Membru Senior

  E ceva ce-am făcut eu şi poate face oricine. Jocul are resursele text în nişte... fişiere .txt şi poţi modifica ce vrei pe acolo. Valabil pentru Caesars 3, Zeus, Pharaoh... La Pharaoh am înlocuit "pharaoh" cu "Iliescu" şi "bricks" cu "cucuvele", just for fun.
   
 14. Christinne

  Christinne Membru

  Le-am găsit. Deja nu mai e fun. :damn:
   
 15. war4peace

  war4peace Membru Senior

  Haha! Ba e, dacă traduci funny. "Ancient Plate Armor" = "Armură de Farfurii Străvechi" :tongue:
   
 16. burebista

  burebista Manic Miner Sugar daddy

  STALKER- Call of Pripyat.
  Da, e varianta rusa cu traducerea in Engrish ca n-am mai avut rabdare pina la anu' sa-l joc.

  Nu stiu de unde sa incep, jocul este tot ce poate da mai bun STALKER. Fanii seriei n-o sa fie dezamagiti nicio secunda. Adica eu unul n-am fost.
  O sa gasiti imbinarea perfecta din primul STALKER intre atmosfera, sound si grafica. Trebuie sa mincati, puteti dormi, puteti face comert la greu ca o sa aveti nevoie de bani pentru upgrade-uri si drumul intre cele 3 harti, tre' sa cautati cele 3 kit-uri de upgrade la armament si costume, sunt destule misiuni secundare destul de variate, monstri/mutanti in cantitati decente ca sa nu te enerveze da' nici sa-ti doresti sa-i cauti cu luminarea.
  Singurul regret ramine faptul ca n-am inteles nimic din dialogurile in rusa (cu toate ca au un farmec aparte) sau traducerea in Engrish dar promit sa-l iau de la capat cind o sa apara in magazine varianta inteligibila.

  Nu prea am ce sa povestesc de gameplay pentru ca jocul e unul de atmosfera si e greu de redat in cuvinte cum ti se face pielea de gaina cind bintui prin cimpie intr-o noapte ploioasa si cu fulgere incercind sa eviti zonele cu anomalii si in casti auzi din cind in cind o cucuvea si/sau schelalaiturile unei haite de ciini sau grohaiturile unei turme de mistreti sau fosnetul unui bloodsucker care-ti da tircoale sau mormaielile unei cete de zombi. Priceless.
  Ca si grafica in sine mie mi s-a parut ireprosabila. O atentie la detaliu extraordinara si potrivite perfect nuantele/culorile la imagini cu un loc post-nuclear. Superb.

  Ca si performante jocul a rulat perfect 95% din timp (cu ajutorul unui fisier modificat si a unui mod grafic de la Clear Sky) restul de 5% din timp fiind rasarituri sau apusuri de soare evenimente care ar fi mai bine sa le contemplezi decit sa te lupti cu hoarde de inamici/mutanti. :biggrin:
  N-am avut parte de niciun fel de glitch-uri grafice sau alte probleme tehnice totul a fost smooth de la inceput pina la sfirsit.

  Pun si citeva screenshoate pe care le-am luat cind mi-am mai adus aminte ca de vineri incoace am stat calare pe el de dimineata pina seara. :nuts:
   

  Attached Files:

 17. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Pe ce placă video? Rezoluţie?
   
 18. burebista

  burebista Manic Miner Sugar daddy

  GTX 260 216SP in 1280x1024 x4 AA si motorizat de E8400. Totul la frecvente stock.
  Jocul nu stie de dual-core dar il poti ajusta din mers cu setarea afinitatii pe core-uri. Desi rezultatul final e identic ca suma macar ambele core-uri lucreaza uman nu unul 100% si celalalt 15%.
   

  Attached Files:

 19. ursamajor

  ursamajor Toruk Makto

  Trădătorule. Ai dat 8800GT-ul. :smile:
  PS: inseamnă că eu, cu 8800GT + E5200, o să-l joc la 800x600?
   
 20. burebista

  burebista Manic Miner Sugar daddy

  Depinde de setari. La mine toate sunt pe la max mai putin alea cu razele de soare & stuff care-s pe mediu.
  Cind o aparea in engleza o sa fie si o gramada de mod-uri ca si la celelalte Stalkere. :smile:
  Io zic ca o sa joci OK si cu 8800GT.
   
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice