Ultimele jocuri cu care ne-am delectat - impresii

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Vă amintiţi de Vikings? Ei bine, cineva s-a gândit să reînvie genul într-o formă dorită ca "visually stunning" - şi au reuşit. Enters Trine, un joc care redefineşte conceptul de 2D scrolling action game.
Avem 3 personaje care sunt legate unul de celălalt printr-un fel de spell, detaliile nu ne interesează. Unul dintre personaje este un vrăjitor care nu are nici un attack power direct, dar poate să creeze obiecte din nimic (deasupra inamicilor, dacă e nevoie, gravitaţia ocupându-se de rest...); Of course, vrăjitorul este singurul care poate muta obiecte...ca prin minune, poate levita obiecte, etc. Apoi avem un hoţ, pardon, o hoaţă, care dispune de un arc cu săgeţi şi de un "grappling hook" care se poate agăţa de orice e făcut din lemn (Worms ropes, anyone?). În fine, the tough guy este un războinic grăsan, naiv şi simpatic, care dispune de obişnuita sabie cu scut (SPOILER: ...şi mai târziu un ditamai ciocanul...). O mare deosebire faţă de Vikings este că pe tot parcursul jocului ai la dispoziţie doar un singur "cetăţean" activ în nivel. Aceştia pot fi schimbaţi între ei, dar se înlocuiesc unul pe celălalt, nu coexistă în joc în acelaşi timp.
Deşi ideea jocului e simplă (mergi de la stânga la dreapta, Golden Axe-style, omorând inamicii), nu s-a precupeţit nici un efort pentru a construi un aspect vizual cât mai "jaw-dropping". Avem de toate: Glare/bloom effects, reflections, alea-alea... bineînţeles, cu preţul unui framerate atroce: prind 10-12 FPS la 1920*1200 cu GeForce 8800 GTS. Am fost nevoit să reduc rezoluţia la 1440*900 pentru o experienţă cât de cât fluidă.
Caracterele câştigă experienţă, viaţă şi energie adunând nişte flacoane verzi, roşii şi respectiv albastre. Experienţă se mai câştigă şi din omorârea inamicilor; nu contează cine adună experienţa, aceasta se împarte în mod egal tuturor, deci personajele fac level-up în acelaşi timp.
Plusuri:
- grafică excepţională
- disponibil atât jucătorilor începători, cât şi celor avansaţi
- achievements disponibile pe Steam
- fun to play
- Story relativ bine legat
- checkpoint-urile "învie" caracterele decedate (yes, yes, shit happens!)
Minusuri:
- varietatea inamicilor e slabă (scheleţi, iar scheleţi, încă mai mulţi scheleţi, traps, încă nişte traps şi rar de tot câte un boss dezamăgitor de uşor de omorât)
- controlul personajelor e uneori frustrant (jump-and-run ratează de multe ori, sunt momente în care sări pe un ledge mai strâmt, apeşi scurt ca să te întorci cu faţa către partea ailaltă şi te pomeneşti că personajul pică)
- scheleţii apar ca prin minune în puncte aleatorii
- recipientele de experienţă sunt situate uneori în locuri complet inaccesibile

Overall, îi acord o notă de 7,5/10. Merită încercat...
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,655
Neaaa... Asa e la toate, demo-ul merge perfect pe detalii full, iar cand cumperi jocul te trezesti ca iti cere inca cinspe mii de resurse in plus.

Tot ce-i posibil, sincer mie mi s-au mişcat prost doar jocurile ale căror demo-uri mi s-au mişcat prost, ce a mers bine ca demo mi-a mers bine şi varianta finală. Ymmv. :smile:
 

dreamer

Little Devil
Sugar daddy
Joined
Mar 22, 2004
Messages
1,902
w4p, m-ai facut curios cu Trine ala, am facut research, review-uri, etc... si cred ca diseara il incerc, sa vedem ce si cum, sounds like a lot of fun. :smile:
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,655
Am încercat demo-ul de la Batman: Arkham Asylum şi am rămas bujbe. Un joc de cumpărat când va apărea full, rulează excepţional pe PC în rezoluţii mari, cu Physx şi AA şi toate bălăriile - extrem de surprinzător. Sistemul de combat este fix cum te-ai aştepta să lovească Batman - scurt, îndesat, să trosnească tăte oasele mufei nenorocitului - păstrând la final poziţia de strolling through the park one day :biggrin:

Also, recomand Spiderman Web of Shadows, un fel de Wolverine da` numai că te dai huţa pe pânze de păianjen şi ai nişte combos şi mişcări fun rău.

Pe partea de stealth, Velvet Assassin nu este prea cunoscut, dar arată genial, iar metodele de asasinat sunt pe cât de perverse - dai foc la uleiul în care stă un neamţ beat muci, tragi cuiul de la grenada pe care o are echipată, dai o gaură discretă în butoiul cu sarin de care se sprijină sau pur şi simplu îi tai beregata - pe atât de realiste şi de ales pentru o femeie asasin - skill & cunning VS brute force.

1. Jucat şi versiunea full şi merge la fel de bine ca Demo-ul, cu adăugirea că jocul este mult prea mişto. Dat precomandă, este un joc de colecţie.

2. Spidie este cam emo, deprimat, datu` huţa este boring la un moment dat. Pus pe hold.

3. Jucat din când în când, destul de okish, dar prea puţin intuitiv.


Jucat şi Street Fighter 4, mie mi se pare genial. @Velkan - get a gamepad, play again :biggrin:
 

Velkan

Moderator
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,081
Played twice. Sucks. Cînd mi-oi lua Xbox, te invit la un VF5.

Acum caut mexallon şi pyerite. :goofy:

LE: Pyroxeres, vreau să zic. :goofy::goofy:
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,655
Eu sincer vreau Mortal Kombat înapoi pe PC :frown: Chinezăriile mă enervează în cele din urmă..

Alea le iei cel mai bine de pe market, doar dacă nu vrei să te faci miner şi-ţi place să umbli după minereu verzi pe pereţi :biggrin: Caz în care când treci în 0.4 sau less, dă-mi un mail şi spune-mi în care asteroid belt te găsesc :dracu:
 

Velkan

Moderator
Joined
Oct 30, 2006
Messages
2,081
Neo, ai ratat ocazia: am fost ieri pe 0.3 :dracu: (şi era să mi-o iau urît de la doi piraţi). Credeam că minereul respectiv e mai rar decît e de fapt: l-am găsit pe 0.9.

Şi, da, sînt pe industry. Sînt convins că majoritatea jucătorilor se bagă pe combat and shit, iar eu am vrut să fac altceva.
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,655
Io mai am 10 zile până la Covert Ops :biggrin: Deocamdată nu lucrez decât la training, nu am timp să fac misiuni.
 

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Joined
Nov 4, 2005
Messages
7,136
Aa, nu că nu mă dau în vânt după d-alea, io-s cu şuterele. :biggrin:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Mult mai răi :tongue:
În altă ordine de idei, Fuel este un driving game care se încadrează în gama "idee genială aplicată prost". Deşi jucătorul are parte de o suprafaţă enormă pe care să se plimbe cu maşina din dotare (care variază de la ATV la motocicletă şi chiar camion), aceasta este în majoritate... goală, adică 2-3 views şi scenery points împrăştiate pe ici, pe colo, mersul de la una la alta durează minute întregi şi răsplata nu e pe măsura aşteptărilor. E ca şi cum m-aş duce din Rahova până în Colentina pe jos ca să primesc o vopsea pentru adidaşi gratuită.
Păcat de eforturile depuse :tongue:
 

Neo

The Good Doctor
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
10,655
Un Google rapid şi....

FUEL delivers exhilarating, spectacular races, at any time of day in a huge range of vehicles. Experience the dynamic weather system and witness how deadly ...

şi-un site flash care nu se-ncarcă pe conexiunea praf Orange 3G+ :biggrin:

Cum ai vrea să experience-tezi dynamic weather system şi chestii deadly dacă tu faci 10 secunde de la un punct la altu`? Plimbă-te dom`ne cum trebe :biggrin:

În altă ordine de idei, pare pentru oameni care nu conduc prea mult, eu unu n-aş rezista 2 minute :goofy:
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Mda, marketing. Nu vreau să fac 10 secunde, da' nici 10 minute, come on. Plus că unele checkpoint-uri sunt la mama dracu' în vârf de munte, te chinui încă 10 minute să te prinzi pe unde se suie. Dynamic weather System înseamnă că mai plouă din când în când (de obicei, când nu trebuie). Cea mai tare chestie e că unele challenges se petrec obligatoriu pe ploaie, adică e soare şi frumos când ajungi acolo, dai de un loading screen şi brusc plouă cu găleata. Sux.
A, da, e frumos când se face noapte, cel mai tare e că te chiteşti către un punct de reper şi se face noapte şi zi de vreo 2 ori până ajungi la el, ca-n poveşti :smile:
Ai-ul NPC-ilor e dumb as a bag of bricks. Plimbându-mă pe-acolo, dau de camioane uriaşe care se plimbă de colo-colo. Dacă le urmăreşti niţel, le prinzi făcând chestii incredibile. Se opresc, dau niţel înapoi, iar pornesc vreo 10 metri, se rotesc, pică-n râpe şi gropi, se opintesc şi în general nu fac nimic logic. Ca un copil prins cu mâţa-n sac şi care dă din colţ în colţ...
 

war4peace

Membru Senior
Joined
Dec 20, 2004
Messages
4,510
Dacă vă era dor de câteva jocuri oldies but goldies, iacă aici câteva vechituri faine, cu tot cu emulator. Ready for play şi freeware pe deasupra. Printre altele, Golden Axe 1, 2, 3 (3 e o porcărie btw).
 
Top Bottom