Ultima carte citită

Am început trilogia SF Extinction Point și am devorat prima și a doua carte în câteva zile. Acum sunt la a treia. Autorul și-a făcut foarte bine temele; mai are câteva cărți în tolbă, dar pentru trilogia asta s-a băgat pe net pe niște forumuri de pasionați SF pe nișa postapocaliptică pentru a-i întreba ce le-ar plăcea să citească într-o carte de gen. Și cum i-a ieșit!!! Acțiunea nu se oprește niciodată, twist-urile sunt complet neașteptate, suspansul mă face să nu mă pot opri la sfârșitul unui capitol. Scenariul postapocaliptic este atât de total încât bate orice fel de clișeu bătătorit de filmele de gen. Pur și simplu nu am idee încotro mă poartă, ce se mai poate întâmpla pe pagina următoare, sau dacă măcar mai există vreo urmă de speranță pentru supraviețuitori. 12$ foarte bine cheltuiți.
 
Tocmai am cumparat si eu primul volum, o sa aflu maine la birou cine plateste pentru asta ca e un cont al companiei de pe care pana acum nici nu stiam ca pot sa cumpar. Apoi vad cum fac cu volumele 2 si 3.
 
Gata și ultima carte, cu un deznodământ decent. Nu dau spoilers.

PS: cred că pot da împrumut cărțile kindle, parcă avea Amazon opțiunea asta.
 
Are cineva să-mi dea și mie cu imprumut orice carte scrisă de Brandon Sanderson (in afară de Elantris)? ebook, in românește?
 
Cartea “Irresistible” / "Irezistibil" scrisă de Adam Alter vă poate fi utilă dacă:
a. Vreți să știți mai multe despre dependența voastră de Internet / tehnologie. Se axează în special pe dependența de Facebook / Gaming, dar trece prin mai multe.
b. Vă interesează influența tehnologiei asupra copiilor.
c. Vă interesează concepte precum gamification în business (cum să faci produse care să fie pe modelul “gamification”), sau cum să faci un proiect online care să fie atrăgător, ce “hooks” să folosești.
d. Vreți să aflați mai multe despre dezvoltarea de obiceiuri pozitive.

Cuvântul-cheie al cărții: adicție (de Internet, în principal, dar și de jocuri și tehnologie, în particular).

Se găsește pe torrente în engleză, și la Editura Publica în română.
https://www.publica.ro/adam-alter-irezistibil.html
 
Îmi luasem acu ceva vreme niște cărți de pe Amazon că era ceva promoție și s-au dat gratis și am zis să fie acolo. Cum mi s-a făcut poftă recent de ceva în stilul lui Ludlum, mi-am instalat într-un final Kindle Reader și am luat The Gray Man și Berlin Game. Se simte că prima e scrisă de un american (e pe stilul unde eroul principal rupe tot în cale și salvează situația) iar a doua de un britanic (aici acțiunea e mult diminuată, pare mai degrabă un joc de șah unde trebuie să intuiești mutările adversarului și să fii cu un pas înaintea lui). Ambele sunt început de serie, dar momentan nu simt nevoia să continui cu niciuna. Aș vrea ceva mai între, așa că poate voi încerca Red Sparrow, deși nu-mi place deloc să citesc o carte după ce-am văzut filmul...
 
Liu Cixin - Problema celor 3 corpuri

De fapt o trilogie. Hard SF. Foarte hard. Deprimant de hard.
Cartile aleg sa exploreze una dintre explicatiile posibile pentru paradoxul Fermi. Si o exploreaza pana la capat. Chiar pana la capat.
In prima carte luam contact cu extraterestrii, radio.
In cartea a doua vin aia peste noi.
In cartea a treia vin toti peste noi.
 
Trilogia lui Liu Cixin e superbă (e și tradusă în română la Nemira, dacă vreți). Dar nu e veselă, nici optimistă. E de la chinezi, așa.

Eu tocmai termin din nou seria Dune :smile:
 
M-ati starnit cu topicu' alalalt. Carti citite recent:
Trilogia Interdependency - SF de John Scalzi (recomand toate cartile lui, sunt bune si mai ales amuzante).
Kings of the Wyld & Bloody Rose - Fantasy cu o abordare interesanta, bine scrise si cu umor.
Trilogia Powder Mage - Fantasy, destul de "formulaic", dar distractiv; echivalentul literar la popcorn movie.

Acu' citesc cea mai noua carte din Dresden Files; distractiv ca pana acu' dar parca devine obositor faptul ca toate femeile din universul asta sunt supermodele si asta le(-ar) f**e pe toate.
 
Semiosis si continuarea, Interference de Sue Burke, chiar faine. Am observat ca e acum un new wave the autoare de SF care scriu chiar bine, un alt exemplu e Ann Leckie de la care am citit the Imperial Radch trilogy, foarte bune si alea.
 
Buey, da' pentru mosnegi ruginiti ca mine cu engleza mai dati si d'astea gata traduse ca si asa am probleme de adaptare la citit carti si numa' sa le citesc in engleza imi mai lipseste. :biggrin:

Momentan am terminat primele doua volume din pamintu' ala sfarimat si e de bine. :smile:
 
Semiosis si continuarea, Interference de Sue Burke, chiar faine. Am observat ca e acum un new wave the autoare de SF care scriu chiar bine, un alt exemplu e Ann Leckie de la care am citit the Imperial Radch trilogy, foarte bune si alea.
Yup, Imperial Radch e fain. Am vazut acu' ca mai e o carte in acelasi univers, o s-o'ncerc si p'aia.
Tot la capitolul SF scrise de autoare intra si The Long way to a Small, Angry Planet.
 
Am revenit asupra Asian Saga a lui James Clavell și am recitit Changi (King Rat) în câteva zile și Tai Pan așișderea.

Momentan recitesc cu plăcere Shogun și nu-mi dau seama până unde am citit ultima dată toată drăcia.
 
Tu ești culmea procrastinării, credeam că eu îs ăla dar când văd pe unul mai breaz îmi crește inima.

Changi de obicei îl pot citi în 1 zi, Tai Pan să zic 2-3. Le-am lungit pentru că le-am citit pe plajă și era mereu câte o întrerupere de baie etc. Am citit 50% din primul volum până acum dar nu am timp 100% doar de citit (ultimele 2-3 zile m-am distrat schimbând farurile la mașină). Sigur este doable în 2 zile tot dacă doar asta faci și eventual l-ai mai citit înainte, că te prinde bine.

Mă refeream până unde la toată seria de cărți (inclusiv Nobila Casă șamd etc), nu doar la Shogun, scuze :smile:
 
Back
Top