Ultima carte citită

Problema era sursa, uitasem complet ca mai exista si TPB, am citit recent si pe nerasuflate tot ce s-a publicat pana acum si realmente aveam nevoie de o pauza.
NU mi-au placut, insa sunt dependent!
Sper din tot sufletul, ca in urmatorii 35 ani Martin sa incheie seria.
 
Ce?

Literatura romana - nu am auzit de nimic decent care sa fi fost publicat recent. Memoriile lui Iliescu/Mihaela Radulescu nu ma intereseaza.
Literatura straina, tradusa - prefer originalul in engleza, daca e cazul.

PS: Am vazut recomandarile lui Neo si am citit si eu State of Fear si acum Airframe de Crichton. :approve:
 
Bre, pe lîngă faptu' că literatura română nu e exclusiv recentă, există multe limbi pe care nu cred că le cunoști la nivel de lectură cursivă în care s-au scris foarte multe cărți bune (recente au ba). Carevasăzică, de-aia am întrebat... :smile:
 
Am vazut recomandarile lui Neo si am citit si eu State of Fear si acum Airframe de Crichton.
Am citit Sfera (hardcover) acum vreo 2 ani si apoi am uitat de Crichton. Mi-a adus aminte Neo de el si am cumparat :smile:D) un pack de 14 carti. Mai am Congo... Multe dintre ele in format fizic ar fi fost bune sa proptesc usa deschisa dar au fost bune de pierdut vremea. :smile:
 
Holy sht, 14 :biggrin: Congo este relativ ok. Ideea este că citindu-i cărțile într-o oarece ordine cronologică, observi cum s-a maturizat scriitorul. Unele cărți (de exemplu A Case of Need) sunt adresate doar anumitor tipuri de nerds și sunt excepții :biggrin: La fel și The Andromeda Strain :biggrin:
 
Nu le-am citit in ordine cronologica, le-am luat pe sarite in functie de ce mai citisem deja, ce am vazut film si restul in ordine aleatorie, asa cum au venit de pe torr... errr... librarie :biggrin:.
 
Din cauza Kindle-ului aflat in posesie, am citit in autobuz:* I am #4 de Pittacus Lore si The lost files: Six's Legacy. Prima merita citita, a doua se vede clar ca este scrisa dupa prima si intr-o completare care nu prea are acelasi ritm. Interesant este faptul ca sub pseudonim sunt de fapt 2 autori.* citesc si nu am terminat manifestul baiatului ala de a dat cu Uzi in insula daneza. Este o scriere destul de tulburatoare si care trezeste sentimente razboinice in mine, asa ca tb. sa fiu total relaxat ca sa asimilez ce citesc.* A lost world de catre Sir Arthur C. Clarke. Am citit-o din cauza serialului de pe AXN - vroiam sa vad opera scrisa de la care a pornit filmul. Cred ca pentru vremea ei (sec. XIX) a fost ceva, acum nu o recomand nici la trecerea timpului.* am inceput si am lasat-o mai moale cu Stephen Hawking - A briefer history of time. Teoretic completeaza scrierea lui celebra, A brief history of time. Dar imi cere prea multa concentrare in autobuz, si asta nu este neaparat de bine.* acum am inceput Charlaine Harris - The Sookie Stackhouse series cu Dead until dark. Ce pot sa zic decat ca recomand. Modul in care descrie prima scena de sex dintre Sookie & Bill este tare incitanta, chiar si in autobuz la 10grade.
radul - le am eu mobi in engleza, daca le mai vrei.
 
Last edited by a moderator:
Mie îmi plac multe dintre cărţile lui Crichton şi am apreciat mereu măsura în care a cercetat subiectele şi a reuşit să acopere subiecte atît de diferite în detaliu. Păcat că ecranizările au fost aproape în permanenţă penibile, dar avînd în vedere că a colaborat la ele şi şi-a dat acordul, îl priveşte. :smile: The Andromeda Strain şi Rising Sun sînt printre preferate.

Am început să citesc seria James Bond (după ce am revăzut recent toate filmele). Este o diferenţă radicală între ele. Însă mi-a clarificat o dilemă mai veche: care-i cel mai adecvat Bond. Acum pot spune cu siguranţă că Sean Connery tînăr. În mod ironic, avînd în vedere că a fost ales for all the wrong reasons şi că scenariile filmelor diferă grosolan de cărţi.
 
Nu vreau să fiu cârcotaș, chrisTian, dar The Lost World pe care ai citit-o tu a fost scrisă fie de Sir Arthur Conan Doyle, fie de Michael Crichton. Clarke nu s-a prea ocupat cu dinozaurii :smile:. Și ambele cărți au apărut în secolul XX.

Eu citesc mai puțin de o vreme, pen'că trebuie să scriu mai mult :smile:, dar am citit de curând The Player of Games, a lui Iain M. Banks. Face parte din faimoasa lui serie Culture, și, în ciuda finalului cumva grăbit și previzibil, mi-a plăcut. Mi-a adus aminte de Jocul cu mărgele de sticlă a lui Hermann Hesse.
 
unic ai dreptate. Probabil ma concentram prea puternic sa-mi amintesc ce-am citit. :embarassed:
E vorba de Doyle, ca el era cavaler al reginei. N-am mai cautat istoria autorului, dar credeam a trait prin 1800+, de aici si secolul 19. Se pare ca am ratat cu cativa ani incadrarea.
Si sunt sigur ca mai uit ceva. Asa imi trebuie daca nu am facut o lista cu cartile citite. (eventual pe Kindle).
 
Altered Carbon - Richard K. Morgan. Cyberpunk + poveste polițistă. Într-un viitor nu prea îndepărtat, nemurirea este atinsă prin "sleeving" - transferul personalității într-un alt corp, natural sau artificial, clonă sau nu; pedepsele de tip închisoare devin "storage" pentru perioade care pot ajunge până la sute de ani - iar sleeve-ul rămas liber poate fi păstrat așa până la încheierea sentinței sau scos la licitație - tortura atinge noi culmi - 2 minute reale pot echivala cu ani de tortură "virtuală" iar moartea subiectului nu înseamnă decât un reset. Cei care sunt mai "speciali" - fie că sunt bogați fie că sunt de neînlocuit din alte motive - nu vor atinge vârste înaintate înainte de sleeving, iar oamenii care nu-și permit asta vor fi re-sleeved doar după moartea naturală. Din motive care țin de psihic, de obicei nu se întâmplă de ~2-3 ori. Catolicii... well, go read the book now :tongue:

Atmosfera este excelentă și acțiunea te ține lipit de carte. Sper să nu facă vreun film prost după ea. Mai are 2 cărți după ea, Broken Angels și Woken Furies, la care mă uit cu jind, dar nu vreau s-o termin pe asta prea repede, merită savurată :biggrin:
 
Caut şi eu o carte. SF, groasă, am încercat s-o citesc (în engleză) pe când eram puştan dar m-am oprit pentru că mă depăşea nivelul (foarte multe cuvinte rare, termeni tehnici etc.) Mai reţin doar că spre început era vorba de scena unei crime care urma să fie analizată automat îngheţând tot volumul camerei/apartamentului, apoi tăind felii de grosimea unei molecule.
 
Din lipsa de Terry Pratchett m-am apucat de chestii mai serioase, mai exact de Robin Hobb si seria The Realm of the Elderlings. Tanti Hobb scrie bine, acorda foarte multa atentie detaliilor si contureaza foarte frumos personajele. Taramul asta al batraneilor respecta majoritatea standardelor genului fantasy (magie, regate, dragoni si copii din flori) insa e indeajuns de diferit si bine structurat incat sa ramana suprinzator pe durata intregii serii.
Recomand pentru fanii fentesii.
Pentru alte detalii si rezumate va sta la dispozitie google. :biggrin:
 
Puțin offtopic, dar n-am găsit un thread mai potrivit.
http://www.listmuse.com/100-best-science-books-time.php
The 100 Best Science Books of All Time list contains a mixture of classic and popular works, chosen for their accessibility and relevance. Most of the books selected are suitable for a well educated layman with only a few being for a more serious reader. The list covers the obvious subjects: biology, chemistry, and physics, as well as mathematics, the philosophy of science, and the history of science. It also includes several biographies.
 
Ma bantuie de ceva vreme un roman ???/colectie de nuvele SF pentru copii de scoala primara, citit(a) acum cateva zeci de ani in urma. Nu sunt sigur, dar parca autorul era roman (sau rus?).
Am doar franturi de amintiri, insa stiu ca mi-a placut teribil acea carte la vremea aceea. Era vorba de niste copii implicati intr-o intriga cu niste martieni, parca era si un catel vorbitor pe acolo. Martienii foloseau o lanterna, pe care cand o aprindeau, adormeau instantaneu pe cei ce erau atinsi de fascicolul de lumina. Unul din personaje era "domnita Mariove". Va suna cunoscut?

Si da, mi-am luat medicatia astazi! :smile:
 
Citesc seria vampirilor sudici - sunt la cartea 8-a. Imi place cum scrie C. Harris si universul descris de ea pare logic si inchegat. Iar interpretarea lui Sookie de catre Anna Paquin este superba, desi True Blood o ia pe aratura bine de tot fata de cartea scrisa. In mod curios, imi plac amandoua abordarile.
 
Am terminat de curând Ancillary Justice, și pot să spun că e o surpriză foarte plăcută.

Un SF într-un univers proaspăt, care e doar vag conturat (normal, e doar primul volum dintr-o trilogie), dar care pare foarte interesant. Cartea e scrisă la persoana întâi, dar într-un fel unic: personajul principal e o navă stelară, care inițial are conștiința împărțită între sistemele navei și sute de ”auxiliari”, corpuri umane controlate de IA, iar în a doua jumătate a cărții rezidă într-o singură persoană. Civilizația descrisă este una de tip cvasi-feudal, inspirată din marile imperii trecute (în special cel Roman și cel Britanic). Diferențele de sex sunt atât de estompate încât există probleme în comunicarea cu membrii altor civilizații, care încă fac astfel de deosebiri.

Aștept continuarea (în octombrie). Între timp, revin seria Culture, a lui Iain M. Banks.
 
Back
Top