Ultima carte citită

Am mai finalizat o carte: Profetiile lui Edgar Cayce de Dorothee Koechlin de Bizemont. De mult asteptam sa citesc ceva de Cayce, caci a fost unul dintre profeti / vizionari care au trait in sec. XX.
Ei bine, fata de profetiile lui Nostradamus, Cayce este mai la zi cu profetiile. Ceva folositor tot am invatat de la el: ca atunci cand va avea loc schimbarea polilor magnetici, fenomen deja in desfasurare, Terra va sta pe loc o perioada, dupa care va incepe sa se invarta in sens contrar. Deci jumatate (sau cata parte din Terra e lovita de Soare) va sta la umbra si cealalta parte se va praji, pentru mai bine de 72ore sau mai mult. Acest eveniment evident ca reprezinta sfarsitul lumii asa cum o stim, dar nu si al omenirii. :wink:
In rest, printre vorbele sale, multi vad ca a prezis WW2, pe Hitler, Stalin & so on. In caz ca aveati vreo indoiala, va exista si WW3 - dar nu mi-a fost clar cine castiga, cine pierde.
O concluzie adevarata din carte suna cam asa: nici o religie care se termina in ism nu va avea succes dupa evenimentul ante-mentionat. Doar adevarata credinta in Dumnezeu ne va mantui. Este prezis si nemesisul lui Hristos, si urmasul Lui, care va veni si va aduce bunastarea peste ce a mai ramas din lume.
Alte detalii, intr-o carte buna de finalizat in 6-8ore.
 
Terra va sta pe loc o perioada, dupa care va incepe sa se invarta in sens contrar. Deci jumatate (sau cata parte din Terra e lovita de Soare) va sta la umbra si cealalta parte se va praji, pentru mai bine de 72ore sau mai mult.
Daaaa... si toata energia cinetica a Terrei se va duce... unde?!
In caz ca nu stiai, inversarea polilor magnetici s-a mai petrecut de cateva zeci-sute de ori in istoria geologica a Pamantului si nu exista nici o urma ca Pamantul si-a schimbat sensul rotatiei sau ca ar fi stat in loc, asta ca sa evit discutia despre absurditatea modificarii sensului de rotatie al Pamantului.
 
Ceva folositor tot am invatat de la el: ca atunci cand va avea loc schimbarea polilor magnetici, fenomen deja in desfasurare, Terra va sta pe loc o perioada, dupa care va incepe sa se invarta in sens contrar. Deci jumatate (sau cata parte din Terra e lovita de Soare) va sta la umbra si cealalta parte se va praji, pentru mai bine de 72ore sau mai mult.
Uh... no, it won't...
 
O concluzie adevarata din carte suna cam asa: nici o religie care se termina in ism nu va avea succes dupa evenimentul ante-mentionat. Doar adevarata credinta in Dumnezeu ne va mantui. Este prezis si nemesisul lui Hristos, si urmasul Lui, care va veni si va aduce bunastarea peste ce a mai ramas din lume.
Alte detalii, intr-o carte buna de finalizat in 6-8ore.

Really? Scria in carte ca e adevarata? Cu bold?

Daaaa... si toata energia cinetica a Terrei se va duce... unde?!
In caz ca nu stiai, inversarea polilor magnetici s-a mai petrecut de cateva zeci-sute de ori ... nu exista nici o urma ca Pamantul si-a schimbat sensul rotatiei ... asta ca sa evit discutia despre absurditatea modificarii sensului de rotatie al Pamantului.

Hai mai, scrie in carte, de ce contrazici marele prezicator Omidul?
 
OK, hai să destindem un pic atmosfera şi să vă povestesc despre două cărţi.
Trag o paralelă între "Ghidul autostopistului galactic" (de Douglas Adams) şi "Vagabondul Interspaţial" (de Roberto Quaglia). N-am stat să verific cine după cine s-a inspirat, dar stilurile sunt foarte asemănătoare (ambele cărţi sunt pline de umor absurd) şi tratează aproximativ aceleaşi tipuri de situaţii. Însă "Ghidul autostopistului..." mi se pare o caret muuult mai proastă decât "Vagabondul...". Din toate punctele de vedere: stil, coerenţă, poante, plot, numele personajului principal (Arthur), etc. Seamănă atât de mult în anumite privinţe încât îmi pute a plagiat.
Sincer, nu ştiu cum de "Ghidul autostopistului..." a avut şansa să se transpună într-un film (cam la fel de prost). Eu mă tot chinui să o termin de citit şi mi-e din ce în ce mai greu să termin quest-ul :smile: În schimb, am citit "Vagabondul Interspaţial" de 3 ori până acum. Mult mai bună. Dacă vă place stilul, ovcorz.
 
"Hitchhiker's guide to the galaxy" este una din cele mai faine carti scrise vreodata, iar Douglas Adams e the rulz. Ori au varzalit-o astia la traducere (foarte probabil) ori n-ai inteles tu nimic. :smile: Oricum, iti recomand s-o citesti in original.

Tocmai m-am apucat de Tropicul Capricornului. O citisem pe aialalta acum ceva vreme si parca imi ramasese pe creier ca trebe s-o citesc si p-asta. Anyway, weird and brilliant stuff.
 
O fi, dar am cumpărat de la Nemira o ediţie all-in-one şi dacă primele 3 părţi au fost ok-ish, ălelalte două dunt din ce în ce mai praf. Repet, strict în comparaţie cu Vagabondul Interspaţial e cam varză.
Nu cred că n-am înţeles, dar stilul e mai slab ca al lui Quaglia.
 
Nu stiu cine e Quaglia asta, dar m-ar mira ca unul dintre cei mai apreciati si cunoscuti autori in domeniu sa aiba "stilul mai slab" ca un autor obscur de care n-a auzit nimeni. Dar, necitiind Vagabondul ala, nu pot sa spun mai multe.
 
Well, hai să zicem că o fi şi traducerea de vină. La fiecare câteva pagini apare expresia "se răsuci pe călcâie" - mă calcă pe nervi. Plus multe alte aiureli. Mă rog...
 
Am eu un hardcover în engleză cu Hitchhiker's Guide, all-inclusive. Momentan e împrumutat, dar imediat cum îl recuperez ți-l pot da ca să vezi de ce cărți de genul ăsta nu se citesc traduse. :tongue: Dezavantajul îl constituie doar faptul că volumul e ...voluminos (+coperți cartonate), adică not your average buss book.

Cât despre film, imho cel din 2005 merită văzut cel mult pentru efectele grafice și modelul lui Marvin, în rest go go miniseria din 1981.
 
Really? Scria in carte ca e adevarata? Cu bold?
Eu mi-am exprimat parerea si am vrut sa accentuez ceva care cred ca este adevarat. Daca tu vrei sa fii ironic la adresa mea, e un forum strict.:wink:
Hai mai, scrie in carte, de ce contrazici marele prezicator Omidul?
Nu pricep daca eu sunt Omidul - caz in care iar ma ironizezi ca asa vrei tu, sau il iei in bascalie pe Cayce. Anyway, unul din posturile tale care nu ar tb. sa fie vazut de prea multe ori.
 
Last edited:
Man, singura problemă e că pe aici se găsesc nişte oameni care înţeleg cum merg anumite lucruri, şi dacă vii şi le spui că nu e cum ar trebui să fie (sau că nu e cum ar trebui), te iau la băşcălie. Uite, dacă eu îţi spun că 3 + 2 = 1 ce faci, mă crezi?
 
war4peace a vrut sa zica ca aici oamenii inteligenti de pe acest forum nu apreciaza aberatiile, mai ales alea SF care (cica) ar trebui sa impinga inainte dorinta de cunoastere si apetitul pentru stiinta, nu sa le traga inapoi cu teorii/ipoteze evident false.

LOL, are vreun sens ce am scris mai sus? Imi pica ochii pe tastatura de somn.
NB.
 
Kropotkin, Peter - Anarchist Morality

... And each time the question of morality comes up again.

"Why should I follow the principles of this hypocritical

morality?" asks the brain, released from religious terrors.

Why should any morality be obligatory?" ...
 

Attachments

  • Kropotkin,_Peter&#95.txt
    74 KB · Views: 31
Fridtjof Nansen - Prin noapte si gheata.
Povesteste foarte bine, si are un aer extraordinar de optimist.
 
Rene Guenon - Domnia cantitatii si semnele vremurilor
O carte pe gustul meu.

Aoleu ce de stele am. Cind am fost decorat asa?
 
Am finalizat Festinul Ciorilor a lui Martin. Belea serie de carti, pacat ca nu sunt traduse toate in romana. (stiu ca nu sunt finalizate toate). Pot sa spun ca este o saga monumentala, foarte bine schitata de autor, dar cu probleme majore la traducerea in .ro - si aici nu ma refer la un i sau alta litera lipsa, ci la confuzii / amestecari crunte: Jaime cu Renly, Capatul Furtunii cu Debarcaderul Regelui; precum si erori prostesti: pe o pagina este Lady, lupul Sansei, iar pe pagina urmatoare este Doamna. Pai ori asa ori asa ? Nu mai zic ca Marele Jon Umber este scris legat, Marelejon, desi in Jocul tronurilor este scris separat. Traducatorii cred ca nu au fost deloc impresionati de scrierea lui G.R.R. daca au facut erori de-astea.
Ca nota colaterala, mersi baieti ca mi-ati deschis ochii spre aceasta saga. (unic in mod special si scytale cu analizele lui reci).
Referitor la Lumea Disc, vol. 5 (Sourcery) stiu ca nu era disponibil in .ro, nefiind tradus inca. Ceva noutati despre asta ? (am luat toate volumele 1-10, mai putin no. 5, si inca nu m-am apucat de citit seria, ca sa nu pierd firul naratiunii).
 
Last edited:
Mi-am luat mai multe carti scrise de Allan Pease si pana acum am terminat:
"Intrebarile sunt de fapt raspunsuri" - cea mai slaba carte; se adreseaza agentilor de marketing din secolul trecut. Nu o recomand - timp pierdut.
"Limbajul vorbirii. Arta conversatiei" - teoretic cartea asta te invata ce si cum sa citesti din intrebarile interlocutorului. Poate ca merita citita.
"Limbajul trupului" - o carte interesanta. Iti spune de ce tii mainile si privirea intr-un fel: ofensiv / defensiv; pozitia pe scaun sugereaza si ea o atitudine. De asemenea teoretic cartea se adreseaza agentilor de marketing. De data asta merita citita. Managerii si cei de la HR ar trebui sa o aiba in colectie.
"De ce barbatii se uita la meci si femeile se uita in oglinda" - am citit doar +30pagini din ea, dar merita citita cel mai mult dintre toate cartile mentionate pana acum.
 
In afara de ultima nu mi se par interesante, am avut niste materiale pe aceste subiecte prin traininguri si mi se par informatii utile uneori, dar nu poti sa te bazezi pe ele: pozitia mainilor uneori arata doar ca e mai comoda sau mai relaxanta pentru o vreme, nu intotdeauna ce scrie in carte.

Eu mai citesc SF din cand in cand, mai mult science decat fiction, dar oferta in domeniu (in limba romana) e in scadere, iar ebooks mult mai greu de procurat decat varianta tiparita, ceea ce ma dezamageste.
 
Back
Top