Ucraina în UE, altfel spus vrabia mălai visează

Pisoi

Monsieur Pussycat
Sugar daddy

Ăștia de la Bruxelles sunt total tâmpiți. Evident clientela lor politică salivează la gândul contractelor grase de reconstrucție a Ucrainei, dar cred că nu există mod mai garantat de a sparge UE și a face contribuabilul din țările vestice mari să turbeze decât trimiterea a zeci de miliarde anual în sacul corupt fără fund care va fi Ucraina după un armistițiu cu Rusia.

Mai ales când Ucraina va avea o tonă de voturi în PE, în timp ce vor suge masiv de la țâța UE. Nimic mai idiotic decât să dai voturi egale cetățeanului european care contribuie la uniune și celui care trăiește din ajutoare, cum e acum. Democrație pentru fraieri.
 
Daca nu ar avea si o coruptie care ne face invidiosi, ar avea sens politic si militar. Mai degraba as vedea Moldova in EU.

Aia de la Bruxelles nu sunt deloc tampiti. Doar total corupti. Ei stiu foarte bine ce fac, de ce fac si cine ii plateste pentru asta.
 
Aderarea e un proces lung și întortocheat. Stați chilleanu că și Georgia e pe listă și uite cum s-a stopat totul fiindcă au dat o lege neconformă. România a fost destul de conformă pe multe criterii când a început, și totuși uite cât a durat și câte condiții și monitorizări au fost. Turcia încă-și trage mucii după gard că vrea la Select Club, dar va mai sta mult și bine din motive. Deci toată fanfara începerii cu Ucraina e mai mult mesaj politic că e europeană de-a noastră, dar altfel valabilă pe cât e anunțul la botezul unui bebe că tac-su-l vrea cosmonaut.
 
Aderarea e un proces lung și întortocheat.
Lista celor care fac joc de glezne în antecamera UE:

Turcia are deschisa cererea de aderare din 1999.
Albania din 2014.
Bosnia din 2022.
Georgia din 2022.
Muntenegru din 2012.
Macedonia de Nord din 2005.
Serbia din 2009 - dar are probleme cu Kosovo.
Moldova din 2022.

Iar când și dacă o să fie primită e interesant de văzut cum se va înțelege cu colegii de UE gen Ungaria, Slovacia. :D

Până una-alta țările civilizate îi semnalizează cu fanioane lui Putler că lumea civilizată sprijină cât/cum se poate ăăă... civilizația nu Evul Mediu.
 
Și Moldova va avea o problemă serioasă cu Transnistria la aderare. Nimeni din UE nu e dobitoc să se încalțe cu o bombă politico-militară care e motiv direct de conflict cu Rusia. Dar declarațiile-s chiar mai gratis decât promisiunile, și la fel de inutile ca rezoluțiile ONU, deci iaca se flutură tot felul prin presă.
 
Înțeleg toate acestea. Doar că la nimeni alții nu se vorbește de aderare accelerată. Și îi văd pe europeni suficient de proști, mai ales cu stânga woke la putere.

Turcia, Albania, Bosnia sunt țări musulmane. Nimeni nu se înghesuie după ele, până nu încep să ajungă musulmanii la putere în Vest. Georgia e la mama dracu'. Serbia e în sfera de influență a Rusiei, și UE nu mai vrea încă o Ungarie. Macedonia ar primi mereu veto de la greci. Iar Moldova e săracă, coruptă și în cvasi-război cu Rusia, ca Ucraina. Și acolo va fi nevoie să se clarifice problema Transnistriei, înainte de a fi admisă în club.
 
Back
Top