TWS earbuds

ursamajor

צָפְנַת פַּעְנֵחַ
Hello! Apelez la experienta competenta a domniilor voastre pentru un sfat privind niste earbuds in limita bugetului de max. 450-500 lei.
Am deja Huawei Freebuds 4i luate de vreo 2 luni, insa fiica-mea a pus ochii pe ele. :biggrin: Mie mi se pare ca se aud dstul de bine. Dar fiindca le-am experimentat, ma intreb daca in limita de buget mai sus-amintita as gasi ceva sa sune mai bine si sa aiba macar caracteristicile Freebuds 4i, respectiv baterie excelenta, ceva noise cancelation (suficient pentru mine)... avand in vedere ca pe ele am dat cam jumatate din bugetul alocat acum.
Thanks in advance!

PS: Vazut-am cate unele, citit-am ceva review-uri, dar n-am idee cum ar fi ele comparabil cu Freebuds 4i:
 
Scuze, n-am văzut că vrei wireless, my bad. Aria nu sunt BT dar sunt printre cele mai faine la sunet per-se dacă mai ai jack de căști la telefon :smile:
 
Scuze, n-am văzut că vrei wireless, my bad. Aria nu sunt BT dar sunt printre cele mai faine la sunet per-se dacă mai ai jack de căști la telefon :smile:
No problem. Cu fir am doua perechi foarte bune. :smile:
Am gasit multe review-uri ok la Blxbuds
Le-am vazut si eu pe-alea, dar se pare ca sunt ceva review-uri fake, ca pe la diverse produse de-alea gen SeenOnTV sau "vindeca diabetu' cu mana". :wink:

M-ar interesa sa le pot cumpara de pe la noi... in niciun caz de la chinezi. Hai, poate din Europa, ceva Amazon/ebay etc.
 
Am rezolvat problema. Am luat tot de la Huawei prima generatie de Freebuds Pro de aceasta data. Le-am prins la pret bomba, la Carrefour, la 250 lei, cand pe site-ul Huawei sunt inca 500 lei. La banii astia simt ca i-am furat. :biggrin:
Calitate sunetului e mult mai buna decat pe anterioarele nu ca pe Freebuds 4i n-ar fi si ea buna. Sunetul e echilibrat, nu distorsioneaza si sunt o delectare pentru urechi. :biggrin: Pentru cei care-si doresc o pereche de casti TWS, le recomand cu caldura.
 
Am trecut si eu la niste buds din-astea de cand a venit vara si muream de cald cu Sony WH-1000XM3. Am ramas tot la ei si am luat WF-1000XM4... super happy cu ele, arata fain si suna chiar OK, plus noise cancelling destul de capabil. Sunt ceva mai mult de 250 de lei totusi. :biggrin:
 
Da, stiu, si nu sunt atat de convins ca merita diferenta de pret doar pentru ANC-ul laudat al Sony. La un moment dat eram aproape gata sa suplimentez bugetul pana la cca. 700 lei (fcuk! pe o pereche de casti), dar am mai citit review-uri, comparative si chiar sunt multumit de alegerea facuta, acum. Oricum, la cat teren fac, o pereche de dracovenii de-astea mi se par indispensabile si numai bune de a-ti fi companion de drum.
 
ANC-ul de la Sony e chiar surprinzator de bun, peste asteptarile mele. Comparat cu JBL, Bose, Plantronics, etc.
Dar intr-adevar vine cu un pret pe masura, Sony au fost mereu scumpi.
 
Da, pai, cand faci chestii de top, iti poti permite si asta. :wink:
Desi nu eram fan Huawei, firma asta m-a surprins placut atat cu castile astea (+ Freebuds 4i), cat si cu smartwatch-urile. Dupa un GT2, acum am un GT2 Pro de care sunt ultramultumit. Pacat ca i-au pedepsit americanii (cred ca i-au vazut amenintatori), ca puneam ochii si pe un telefon, devreme ce batranul meu PocoF1 incepe incet-incet sa fie depasit.

PS: ar fi interesant ca Mistral, care are XM4 sa probeze (eventual cu retur) niste Freebuds Pro, sa le compare... sa ne zica ceva impresii. :jump:
 
:biggrin:
 

Attachments

  • IMG_20220719_122129.jpg
    IMG_20220719_122129.jpg
    405.1 KB · Views: 16
  • IMG_20220719_122159.jpg
    IMG_20220719_122159.jpg
    423 KB · Views: 14
  • IMG_20220719_122246.jpg
    IMG_20220719_122246.jpg
    381.5 KB · Views: 15
ANC-ul de la Sony e chiar surprinzator de bun, peste asteptarile mele. Comparat cu JBL, Bose, Plantronics, etc.
Dar intr-adevar vine cu un pret pe masura, Sony au fost mereu scumpi.
ANCul de la Sony este de fapt printre cele mai bune de pe piață, dacă mi-ar păsa de așa ceva doar de la ei aș lua pentru că și calitatea sunetului este foarte bună. Iar JBL și Bose sunt de ceva ani buni scumpe și mediocre din păcate.

O singură chestie apropos de wireless earbuds, constructiv Apple Airpods sunt printre cele mai bune dpdv al calității sunetului pe care le poți achiziționa deși pierzi multe funcții când le folosești pe ceva non-Apple. La fel și varianta lor cu fir (cele cu jack merg folosite la orice are jack). Din păcate sunt nereparabile (la fel ca majoritatea earbuds wireless, de fapt) și au un timer pe ele din cauza bateriei (din nou, la fel ca majoritatea wireless earbuds).
 
Hehe ... nu sunt excluse niste interese comerciale, atat in cazul H cat si A de partea celalalta a baltii.
Dar da, au facut unele produse bune intr-adevar.
 
O actualizare... de bleg fraierdei am prins o oferta la niste JLAB Go Air Pop (vreo 57 de lei au fost). Citisem ceva reviewuri si aflasem ca sunt cel mai bine vazute casti ieftine. Ce pot sa spun eu e ca am cam uitat de Freebuds Pro de la Huawei. Jucariile astea au un sunet mai cald, mai plin, nitel mai basos, mai amplu. Noise cancellation-ului de la Freebuds Pro nu prea ii duc dorul, fiindca draciile izoleaza suficient, pasiv. Nu neaparat din cauza sunetului le prefer acum (desi are si asta o pondere semnificativa), ci mai ales pentru ca pot dormi cu ele. :smile: Muzica e un somnifer excelent. 8h vs 3h de baterie e iarasi un atu pentru JLAB. Daca vreti niste TWS earbuds basic insa remarcabile ca sunet, vi le recomand.
 
Nu-s earbuds, dar oarecum cu legătură... I-am luat nevestei de BF niște „căști” cu inducție în os.

Am ajuns la așa ceva fiindcă a vrut unele care să îi lase urechile libere pentru mers cu bicicleta sau trotinetă electrică (e ilegal să ai urechile acoperite și a luat deja o amendă pentru asta), dar să le poată folosi și seara după ce merge la culcare cu miniona și se mai uită la un film pe telefon cu pitica dormind lipită de ea. In-ear am încercat de toate felurile și nu stau niciunele, nici urechea nu se simte bine după folosire mai îndelungată.

Și deci cu ocazia BF am zis că încercăm ceva de pe amazon, că avem vreo 3 luni să le returnăm dacă e. Și am luat de la Shokz cel mai ieftin model, OpenMove.

Senzația e foarte interesantă. Mă așteptam să trebuiască să strângă mai tare, dar nu, stau lejer peste urechi și presează foarte ușor pe piele cam la articulația dintre mandibulă și maxilar, în fața urechii. Sunetul nu este la fel de puternic ca la niște căști dar se aude muzica sau conversația foarte bine. La nivel maxim vibrează suficient de puternic cât cineva din apropiere să audă (ca la niște căști obișnuite). Partea ciudată e să auzi muzică dar să auzi perfect și tot ce e în jur - în mod evident nu sunt pentru cine vrea să acopere complet sunetele din jur, dimpotrivă.

Prima reacție a soției a fost să vorbească mai tare cu noi :biggrin: Au și microfon, pot fi folosite ca headset pentru conferințe/telefon, deși în mers pe biclă fâșâie vântul de nu înțelegi mare lucru. Din ce îmi dau seama, modelele mai scumpe au mici variațiuni, gen OpenRun au variantă și cu cordeluța elastică de la ceafă un pic mai scurtă ca să nu se bălăngăne și baterie care ține 8 ore în loc de 6, OpenRun Pro au în plus baterie de 10 ore și microfoane mai bune, și mai e o variantă complet încapsulată (fără microfon sau butoane) pentru înot.


 
Eu am OpenRun Pro de câteva luni, sunt faine pe bicicletă. Nu am reușit să le dau la maxim, mă gâdilă în urechi (ei zic că "improved bass response"). Merg ok pentru răspuns la telefon, dar da, depinde și de unde bate vântul. Nu-s foarte utile dacă mai mergi cu cineva și încerci să vorbești direct - trebuie să dau căștile mai încet ca să înțeleg ce zice altcineva; pentru auzit camioane/câini etc merg bine.

Forma e un pic dubioasă, adică pe bicicletă cu cască și ochelari, zona de pe lângă urechi e destul de încărcată, trebuie un ritual de "mai întâi căști, pe urmă închizi casca, pe urmă pui ochelarii". După care invers se încurcă în cordeluțele de la cască și le dau jos cu totul.
 
Back
Top