TV

Mulțumesc. Chiar merge streaming dar nu la ghiolbăneala aia de 140 GB. :biggrin:
Vroiam să-mi dau seama dacă e de la TV sau de la "net".
O să mă inervez io într-o zi și o să-mi iau CC-ul...

PS. Nici Stremio pe PC nu vrea. Tot sughiță. Nici n-am mai făcut cast.
 
Streaming implică mult mai multe variabile decât "TVul nu poate procesa suficient", iar să-i dai de cap poate fi foarte enervant și consumator de timp. De aia am zis.

Contentul 4k poți să-i dai stream de pe Netflix/Amazon Prime și merge cam pe orice. Altele nu prea.
 
Ma intereseaza de la o vreme, si nu reusesc sa gasesc ceva concludent, despre calitatea Netflix 4k vs alte platforme de streaming vs discul in sine. Cu alte cuvinte, de la ce nivel de TV si sistem audio chiar voi dori sa cumpar filmul in loc sa nu imi bat capul si sa il vizionez de pe Netflix?
 
Păi anul trecut era o știre că Netlifx a redus la jumătate lățimea de bandă pentru 4k, de pe la 40mbps la ceva gen 20mbps (help-ul lor zice 25mbps bandwidth necesar ca să vezi ultra hd whatever https://help.netflix.com/en/node/306). Un bluray 4k are între 90 și 140mbps.

Dar trebuie să stai foarte aproape și/sau să ai un TV mare ca să vezi ăia 4k (la 3m distanță măcar 71" - https://www.rtings.com/tv/reviews/by-size/size-to-distance-relationship) altfel n-o să "simți" nimic (și de-aia 65" 8k e o glumă bună).
 
Aproximativ 15mbs e pentru 4k si 3mbs pentru fullHD pe Netflix.
Dar cum zice miahi conteaza distanta de vizionare/diagonala teveului ca sa vezi ceva diferente.
Cit despre nivelul partii audio il las pe Cosmin. :angel:
 
Eh, eu ma refeream la ce inseamna vizualizare in mod normal, nu la cautat pixelii cu lupa si de la o sursa obiectiva, nu dudes din aia care in audio ar schimba siguranta de la amplificator cu una mai mare si ar spune ca dintr-o data totul suna muuuult mai bine si ca pana si sotia lor a sesizat diferenta in timp ce era in alta camera.
 
Diferența este la audio în primul rând la content 4k (în afara situației în care ai content HDR).
 
O să mă inervez io într-o zi și o să-mi iau CC-ul...
Si m-am inervat mai zilele trecute. :biggrin:
Mai jos o poza cu diferentele dintre CC si Sony.
Setarile sunt identice si la Sony si la CC. Aceeasi retea wireless 5G, aceleasi setari la Kodi (am facut backup pe Sony si restore pe CC), acelasi film (doar cadre diferite), aceleasi setari de imagine .

kodi.jpg

Referitor la ce inseamna OSD-ul ala zice wiki ce si cum.
Ideea e ca pe Chromecast cifrele alea sunt constante iar pe Sony aq (audio queue), vq (video queue) si forward (buffer-ul de la player) plonjeaza spre zero sistematic ceea ce ma duce cu gindul la o problema de cum e transferat netul prin televizor cred.
Ideea e ca pe CC merg blana filmele gigantice (bine, n-am stat cap-coada dar cite juma' de ora de fiecare fara sa am nicio problema) iar pe TV nu prea.

Daca merita CC-ul asta nou? Da (in special daca nu ai teveu cu Android si vrei tot felul de aplicatii care sunt pe Android dar nema pe restul de sisteme de operare).
In cazul meu clar nu merita deoarece teveul se descurca excelent atita vreme cit nu-i dau sa haleasca fisiere d'astea de neam prost. :dracu:
Dar macar am un pitic linistit acum...
 
Back
Top