TV

Dar face hernie hoțul dacă vrea să plece cu TVul
Heh, for some reason OLED-urile sunt aproape la fel de grele (ok, sunt mai mari) - LG-ul meu are cam 35kg cu picior cu tot. Pentru că ecranul e mai subțire decât un telefon, dar jumătate din grosime pare să fie o placă metalică.
 
  • Wow
Reactions: Neo
Răcire, stabilitate (fizică, să nu-l bată vântul), sau pur și simplu să pară mai greu că atunci e mai bun? (Cum mânerul de la portafilter-ul espressorului meu a avut înăuntru un cilindru de metal pentru impresia artistică.)
 
Cred că o bună parte e de rezistență, să nu se îndoaie dacă te agăți de el. Că de încălzit nu pare să se încălzească, la stabilitate nu-l ajută foarte mult, că duce centrul de greutate destul de sus...

Portafilterul trebuie să fie greu ca să aibă inerție când îl lovești de vas, să sară cafeaua.
 
Singura inerție care contează e a cafelei care trebuie să sară la impact, restu' de inerție la portafilter ajută doar la cât de tare zdrăngăne găleata de gunoi la fiecare izbitură.
 
Cred că o bună parte e de rezistență, să nu se îndoaie dacă te agăți de el. Că de încălzit nu pare să se încălzească, la stabilitate nu-l ajută foarte mult, că duce centrul de greutate destul de sus...
Problema e ca trebuie sa disipi caldura din punctul in care e produsa, care e de fapt o suprafata foarte mica. Cantitatea de caldura nu e mare, dar daca nu e disipata acel LED se autodistruge, si OLED sunt cunoscute ca sunt afectate termic, inclusiv de soare.
 
No, am descoperit ca am ceva reduceri corporatriste la TV-urile Samsug: 50" TU8509 la vreo 407 euro si 50" Q60T la 570euro.
Q60, in afara de faptul ca e Qled si are HDMI 2.1 (cred) nu mi se pare un upgrade atat de mare fata de asta mai ieftin. Are tot 60hz, culorile si unghiurile's cam la fel. E vreo smecherie care-mi scapa mie?
edit: Amandoua au HDMI 2.1
HDMI functions 2.1 4K @ 60Hz, Dynamic Metadata (HDR10 +), ALLM (Auto Game Mode), eARC on HDMI port 3
Intre timp tot caut review-uri la TCL-uri, par a fi best buy acu'.
edit: Am gasit pe iutub niste review-uri foarte promitatoare pentru niste modele TCL - din pacate toate erau pentru modelele US si dracu' stie daca sunt aceleasi rahaturi vandute si'n UE.
 
Last edited:
Qled e mai ciudat dacă te uiți la filme cu subtitrări (halou în jurul zonelor de contrast mare), în rest sunt destul de ok (dacă te uiți la așa ceva cu lumină ambientală nu se observă prea mult).

Cu unghiurile... depinde cum te uiți. Sincer ce nu îmi place la OLED (și probabil o să sune ciudat) e faptul că are unghiuri de vizibiliteate prea MARI. Mi se pare ca iluminează camera prea mult în jos/sus. Există un motiv pentru care la cinema pereții și tavanul sunt negre și mate. Din păcate e mai greu de făcut asta în sufragerie.
 
Am comandat de la Samsung TU8509. Acu' astept sa il si trimita, de luni pana azi inca nu l-au expediat.
1605110183013.png
 
Sa-l vizionezi sanatos!
Sunt curios cum o sa miste, in special pe partea de smart/aplicatii.
Ce am luat eu acu' ceva timp la un blec fraidei, 60KU6072, e complet dezamagitor. Merge foarte bine pana la aplicatii, aici parca e strans de gat si ocazional trebuie sa-i dau cate un hard reset. Nu zic ca aplicatiile or fi foarte bine scrise dar smartul nici macar nu le poate lasa deoparte, in background, sa pot face switch la altceva. Pur si simplu nu mai raspunde, sau cand raspunde abia abia..
Anyway, un feedback pe partea asta daca se poate.
 
A venit ieri tembelizoru (fix la o saptamana dupa comanda).
Primele impresii:
- e mare si greu; nu-mi inspira prea multa incredere standul/piciorul cu care a venit, sper sa nu avem suprize.
- setup-ul a fost rapid, m-am conectat cu telefonu' la el (tot samsug) si prin ala am facut mare parte din setarile initiale (s-a conectat automat la wifi prin telefon); am dat skip la setarile de voice assistant
- are o mizerie de Samsung TV Plus care e un fel de serviciu TV gratuit oferit de Samsung; cateva zeci de canale pe'nternet (toate locale, in germana); enervant pentru ca e plin de reclame si se baga peste TV-ul normal, de trebuie sa intri in lista de canale ca sa poti filtra pe cele normale (cablu/antena).
- aplicatiile se misca bine, cel putin comparativ cu tv-ul vechi; netflix se incarca aproape instant si se misca bine
- calitatea imaginii mi se pare buna (nu m-am jucat prea mult cu setarile, l-am trecut pe movie mode si cam atat); am incercat niste continut 4k de pe netflix si un episod din Mandalorian (de pe usb :biggrin:) si am ramas putin cu gura cascata; tineti cont totusi ca vin de la un tv vechi de 7 ani. :smile:
- m-am jucat si niste AC: Valhalahalala si iarasi am ramas placut suprins - HDR-ul ala chiar aduce niste detalii in plus si miscarea parca e ceva mai fluida. Ma gandesc sa imi iau un Ps4 pro doar ca sa incerc si 4k (PS5 la anu, cand s-o linisti agitatia :smile:)
- telecomanda cu care a venit e usor frustranta; e faina ca e minimalista si mica dar ii lipsesc vreo 2-3 butoane gen source sau tools/options care se gasesc direct pe cele normale (noroc ca merge aia de la tvu vechi).

Per total, pana acu, imi place. La capitolul sunet tre' sa mai studiez. Se aude clar mai bine decat cel vechi dar parca ar merge un soundbar.
La cel vechi conectasem statia si boxele vechi de la PC. La asta nou nu mai am intrare de 3.5 (exista adaptoare pentru hdmi/optic) si nu cred ca boxele ar aduce mare lucru in plus.
 
Maimuta cind n-are ce face se scarpina-n koor. Asa si io. :angel:
Am KODI instalat pe el. Merge beton cu fullHD/4k pina pe la fo' 20GB fisierul. In schimb daca vreau un 4k maaare merge cu hopuri.
Ceva de genu' (bine asta e exagerat atit la marime cit si la bitrate dar la fel se intimpla si cu alea la juma'):

hopuri.jpg

Ce am observat e ca desi am download arhi-suficient (300MBs) buffer-ul ala se goleste mai repede decit se umple pe masura ce se deruleaza filmul.
Netul e wireless in banda 5G, routerul e la un metru distanta, n-am fluctuatii de viteza deci dupa mintea ar ramine ori ca numarul de seederi nu e suficient (cu toate ca am incercat si pe contul premium de la Real-Debrid) ori ca sughita hardware-ul teveului.

M-ar duce mintea sa-mi iau un Chromecast d'asta nou cu GoagleTeVe (ca tot am voucher la garaj si practic ies moka) si sa instalez acolo Kodi da' mi-e ca nu rezolv nik daca e legat de seederi si nu de hardware.

Nu e fo' problema mare ca oricum nu gasesc 4k de 70GB la tot ce vad si un fullHD codat bine dupa un BluRay ceva se vede excelent pentru vederea mea de mosneag dar mai mult ma riciie pe pitic. :nuts:

So, stau cuminte-n banca mea sau dau cu voucheru' in CC-ul ala?
 
Raspberry Pi mk4 cu 4GB duce Kodi (LibreELEC) super fain și ai telecomanda pe telefon și decodează hardware chestii. Merge instalat headless și-i dai cu CLI prin Putty pentru maintenance n stuff.
 
Mi-am luat acum vreo 2 saptamani Google Chormecastul cel nou!
E atat de misto, ca am mai luat inca unul!
Vezi ca de la garaj au doar albe si vine cu stecher de US + adaptor, cam voluminos tot ansamblul. Al 2-lea l-am luat de pe google store (n-a ajuns inca) chiar sunt curios daca ma lovesc si acolo cu adaptor.
 
Nu poți downloada mkv-ul ăla și să-l servești local (atât via wireless cât și via wired)? Io pronostichez că dacă legi TV-ul la un laptop/desktop cu cablu și-l rulezi de-acolo dispare problema. :smile:
 
Păi eu de când cu Kodi am renunțat la download.

Mulțam Radu, încă nu-s convins să-l iau că practic nu-mi prea trebuie. :biggrin:
Da' presimt că o să mă frece la cap piticul până o să cedez.
 
Ideea ar fi că în felul ăsta ai putea să testezi dacă e problemă de lățime de bandă sau de hardware. Legând TV-ul la un calculator cu un cablu și servind fișierul de acolo asiguri un flux de date constant, fără întreruperi. Dacă merge brici, înseamnă că problema nu e la TV.
 
Raspberry Pi mk4 cu 4GB duce Kodi (LibreELEC) super fain și ai telecomanda pe telefon și decodează hardware chestii.
1 x Alimentator Alb de 5 V, 3 A pentru Raspberry Pi 4 Model B, EU:39,69 lei
1 x Cablu Adaptor de la Micro-HDMI la HDMI (A/M), 1 m:24,94 lei
1 x Carcasă cu Ventilator Pentru Raspberry Pi 4 (Neagră și Transparentă):27,99 lei
1 x Raspberry Pi 4 Model B/4GB:279,00 lei
Sub total:371,62 lei

Cu ce mă ajută față de CC plug'n play în afară de bricolat zdrăngănele și scărpinat în cap după chestii de care n-am auzit? :what:

O să încerc Stremio pe PC cu cast spre TV. Ryzen-ul meu n-ar trebui să sughițe la decodarea aia. Cred.
 
Back
Top