TV

burebista

Manic Miner
Ma maninca. Deocamdata numa' pe mine ca nu i-am zis doamnei. :biggrin:

Mi-a venit un prieten din Anglia si si-a adus si TV-ul cu el. E un LCD Sony cit juma' de camera, Smart TV si 3D si ce dracu' o mai fi prin ele ca arata ca o uzina. Un monstrulet pentru un mosneag ca mine, habar n-aveam ca se pot face atitea chestii deodata cu un TV lol.
Dar ce m-a dat pe spate (in afara de cum se vad LCD-urile din ziua de azi) a fost 3D-ul. Pur si simplu nu ma mai dezlipeam de vazut filme. Fata de ce stiam io acu' citiva ani buni cu 3D-ul la TV ce-am vazut la el parca era de pe alta lume.

In fine ideea care mi-a rasarit e ca sa le schimb LCD-ul antic din camera de la fete cu ceva de genul prietenului meu. Nu Sony si nu diagonala aia ca omu' a dat fo' 800 lire la reducere pe el si io n-am spart nicio banca intre timp.
Ma gindisem la un 32" (camera e mica si distanta de vizualizare din pat pina la perete e de 1-2 metri). Mai exact asta. Ce e drept e ca nu prea am ce alege la diagonala asta.

E bun? E rau? Exista altceva in zona asta de pret? Merita un LCD la 32"?

Multumiri ca intotdeauna.
 
La dimensiune mica 3D-ul nu este prea imersiv, s-ar putea sa fii foarte dezamagit comparativ cu experienta pe care ai avut-o pe respectivul Sony. Altfel modelul ala pare a fi o alegere buna, chiar daca e cam scump pentru un LED de 32" din cauza multitudinii de functii pe care le are.
 
Mda, cu ce mi-ai zis tu pe scurt m-a desteptat si Cosmin pe lung. :biggrin:

In esenta nu merita 3D la 32". Tre' sa maresc si diagonala si bugetu'. Ramine in studiu.

Multam'.
 
Mai degraba iei un animal mare cu 3D in sufragerie si muti ce ai acolo in camera copchilelor. Daca merge schema. :goofy:

PS: si vezi ca mai nou sunt LED-uri, LCD-urile au cam apus. :tongue:
 
mai nou sunt LED-uri, LCD-urile au cam apus. :tongue:
Porcărie de marketing, numele corect ar fi "LED-backlit LCD" da' e prea lung și nu ține lumea minte; dacă ai zice "CFL" n-ar înțelege nimeni că te referi la "LCD-uri care nu-s LED backlit". /rant
 
Da, 80-82 cm sunt cam puțini (la naiba, cresc pretențiile astea mai ceva ca buruienile), chiar și la o sufragerie confort 1 îmbunătățit, ceaușistă. Cam asta am constatat și eu la LCD-ul meu LG 32LH3000, pe care nu l-aș schimba până ce nu găsesc ceva cu culorile măcar atât de naturale ca ale lui, dar și până nu dau serios de cașcaval. Ideal ar fi ceva de cca. 100-120 cm. Cam asta ar fi, pentru mine și IMHO, limita ergonomică pentru o cameră de 6 pe 4,5.

PS: deunăzi văzui un 4k gigantic la Carrefour, de peste 2 m diagonală. Peste 400 de bețe, nene. Nu-ți mai trebe calorifer. Da' nici n-ai pe unde-l băga într-o casă normală. P-ăsta să-l fi avut pe vremea când priveam la video. :hihi: Făceam cinema acasă...
 
Si dupa ce iti iei d'ala de 2m constati ca ai facut glaucom cu unghi inchis si tot ala de 14 toli e mai bun ca "vezi la el". :goofy:
 
Mie 55 inch priviti de la 2-2.2 metri nu mi se par deloc mari, e numai bine. Ar merge si 60 inch, dar nu mai avea loc pe comoda ca dadea in boxe, iar daca-l puneam de perete se transforma in 55 inch din cauza distantei crescute. :smile:

P.S. On-topic i-am spus deja domnului burebista pe YM tot ce aveam de spus, asa ca acum e liber la troleala. :goofy:
 
Eu va recomand plasmele. Am un Panasonic P42VT50 cumparat cu 2500 RON. Imaginea este incomparabila cu orice LCD/LED. La 3D s-ar putea sa fie mai complicat. Ochelarii pentru plasma sunt scumpi.
 
Din pacate aici nu e ca la sisteme de operare, sa poti folosi si unul mai vechi cu ceva artificii... iar plasme noi nu se mai fabrica, Panasonic a renuntat de un an, Samsung din septembrie anul asta iar LG a facut un anunt asemanantor acum cateva saptamani. Deci RIP plasma. Evident, nu calitatea imaginii le-a omorat ci alte aspecte mai practice, cum ar fi profitul...
 
Marius pina am dat de TV-ul amicului eram si io la fel de ferm convins ca tine referitor la plasma. Heck, am si eu un Panasonic nu's de care care sper sa ma tina pina mor dar cind am vazut magaoaia amicului mi-am cam schimbat impresia sincer.

Se pare ca in zilele noastre LCD-urile le-au cam prins din urma pe plasme iar daca e asa cum zice Cosmin cum ca plasmele practic o sa dispara de pe piata atunci asta e.

Anyway, ieri i-am lasat deschisa pagina asta lu' nevasta-mea cind s-a dus la calculator si m-am pomenit cu urari de dragoste de genu, Ce-ai ma, esti cu capu'? :pumn:
 
Pai na, femeile sunt femei. E ceva universal se pare. :biggrin:

A vrut usi schimbate in toata casa, le-am schimbat in vara. A vrut cuptor electric cu plita incorporabila acu' m-a sunat curierul ca a venit. A vrut laptop pentru aia mica de Craciun, miine ma suna curierul iar. :insane:
Chestia e ca am vrut sa le fac un bine lor. Io ma simt OK cu plasma la mine in camera si am zis sa le aduc si pe ele in zilele noastre dar daca nu vrea asta e.
 
Viitorul cuscru și-a tras un Smart LED TV Samsung de 55" la ceva reducere măreață pe un site dubios (fac rost cumva doar de câteva bucăți când și când, ceva în stil open box la eMag), vreo 3000 și ceva de lei în loc de 6000+. Quad core, cameră web încorporată, comenzi vocale, 3D, telecomandă cu touchpad, port de LAN - navă spațială, nu alta. Și conector în spate prin care se poate face ulterior upgrade prin montarea modulului cu octacore când va apărea. Mare matahala, da' și-a făcut omul damblaua, viitoarea nevastă n-a avut ce comenta că și ea și-a făcut plăcerea cu un walk-in closet în casa lor nouă, deci win-win.

Doar că pentru o sculă de-asta cam trebuie să dublezi bugetul, vezi de o rată, de-astea. E drept, te și liniștește pentru câțiva ani, da' e mai greu de înghițit la început.
 
Prima chestie spusă de un prieten după ce și-a luat plasmă de 55": "trebuia să iau de 65" :biggrin:.
 
Prima chestie spusă de un prieten după ce și-a luat plasmă de 55": "trebuia să iau de 65" :biggrin:.
Atavismul din noi. De când ne doream grote mai călduroase decât ale vecinului. Acum am ajuns doar să ne dorim să-i moară capra. :hihi:
 
Ca sa nu deschid alt topic postez aici.

Am un amic (altu' decit ala de mai sus) cu un Panasonic TXL47WT60E. Ma suna ieri sa-mi spuna ca i se blocheaza browserul cind vrea sa vada filme pe net. Pe youtube cica n-are nicio problema doar cind se duce sa vada filme. Am stat pe Gogu aseara oleaca si desi n-am gasit referiri la modelul lui de Smart TV am gasit nspe posturi legate de alte modele de Smart TV cu aceasta problema. Din cite am inteles ar fi o problema de buffer/memorie interna care se umple mai repede decit poate reda continutul sau asa ceva.

Rezolvare cam pauza din ce-am citit aseara. Stiti ceva in plus?
Si in caz ca asta e, nu se poate rezolva ce solutii are sa vada filme pe jucaria lui? Io m-am gindit la doua:
- de pe laptop pe TV si ura si la gara.
- un HDD extern

Alta problema e ca omu' are un Apple pe post de laptop si io fiind clei la Mac-uri iar m-am pus pe citit si am vazut ca e cacanie problema. Ori ii trebuie un AppleTV ori un adaptor mini-DVI -> HDMI si apoi un cablu HDMI mai de calitate ca sa-l bage in TV. Urmeaza apoi setarea Mac-ului cu dual-display sau cum dreq s-o numi.
Chestia e ca omul e complet aerian la partea de calculatoare, TV si as vrea sa-i dau o solutie cit mai simpla. Si cea mai simpla pare aia cu un HDD extern. Il pune la Mac si-si transfera ce filme vrea si apoi il baga-n TV si vede ce vrea muschiu' lui.

So, bottom line intrebarile mele ar fi:
- e o buba generalizata la Smart TV-uri vizionarea de filme direct din browser pe net?
- ce solutie cit mai simpla sa-i dau sa-si faca damblaua cu vazutul filmelor?

Multumiri ca de obicei si daca tot e ultima zi din an sa ne vedem cu bine la anu' (adica miine :biggrin:) si sa aveti parte numai de cele bune in anii ce urmeaza.
 
Back
Top