TV LCD/LED cu diagonala de 81cm

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,191
Concluzia: service-ul pcgarage (cifra de afaceri anuala: 7M EUR) sux pentru că amazon UK (cifra de afaceri anuala: 3.3G GBP, de 600x mai mare) e mai bun.
 

puterfixer

Administrator
Sugar daddy
Joined
Oct 30, 2003
Messages
7,257
Hah, asta e bună - cum să împachetezi produsul și să-l trimiți înapoi? Nu ți-l primește nimeni fără un RMA, care trebuie stabilit anterior. Și care poate foarte bine să te trimită la un canal dedicat retururilor, după cum vrea fiecare să funcționeze. Poate tu nici n-ai știut că ai lucrat cu un third party la un retur...
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Nene, intri în interfața online, dai return, îți generează return labels, ambalezi produsul în ce-a fost ambalat plus minus alt ambalaj, lipești etichetele pe el și îl trimiți înapoi. Moca. Uneori vine curier după el, alteori trebuie să te deplasezi gen 100m și-l lași la un magazin care are contract de returns cu ei. "Andrisantul" este Amazon, mi se rupe că de la ei pleacă spre 3rd party etc via un cod de bare, eu n-am treabă cu acel 3rd party.

@miahi - nu este vorba doar de cifra de afaceri, este vorba și de stocuri și modalități de-a trata problema. Logic la o cifră de afaceri mai mare îți permiți mai multe, dar asta nu înseamnă că dacă ești sărac (so to speak) trebuie efectiv să îți bagi picioarele în clienți.
 

AdrianB1

Membru Senior
Sugar daddy
Joined
Aug 3, 2004
Messages
7,877
Hah, asta e bună - cum să împachetezi produsul și să-l trimiți înapoi? Nu ți-l primește nimeni fără un RMA, care trebuie stabilit anterior. Și care poate foarte bine să te trimită la un canal dedicat retururilor, după cum vrea fiecare să funcționeze. Poate tu nici n-ai știut că ai lucrat cu un third party la un retur...
Confirm ca totusi returul la Amazon chiar asa functioneaza: am intrat in interfata, le-am bifat ca produsul nu functioneaza, am tiparit eticheta si mi-au trimis un alt produs nou, sigulat. Produsul nou a venit inainte de a pune eu la posta pe cel vechi - aveam un termen in care produsul defect sa ajunga la ei, nu trebuia trimis pe loc si nu trebuia nici o dovada de expeditie ca sa imi trimita inlocuitorul. Am facut asta in primavara. Cand a ajuns produsul defect la ei mi-au virat pe card si banii de transport, ca il platisem eu cand am facut expedierea.
 

unic

Membru Senior
Joined
Nov 28, 2003
Messages
465
Din categoria și în România mai răsare soarele.

Laptop Dell cumpărat online, venit cu baterie defectă. Sunat la Dell România, ei verificat că e în garanție, expediat baterie nouă.

Laptop Dell în garanție, ventilator plin de praf și scârțâind. Reprezentantul Dell a venit a doua zi, a înlocuit piesa și mi-a spus că ei preferă să lucreze direct cu clienții decât prin firmele de unde s-au cumpărat produsele.
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,191
Cu mentiunea ca la garantii next business day n-ai cum face altfel (prin intermediari).
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Cu mentiunea ca la garantii next business day n-ai cum face altfel (prin intermediari).
Aidi nu serios. Eu am avut "plăcerea" să discut cu intermediari la ultima intervenție (i.e. last week) "next business day". Timeline:
- luni - sun la Dell - nu merge xyz;
- bine, fă update de BIOS; grargh ok;
- problema încă există, dar se manifestă abia miercuri; în plus, Dell a locked BIOSul bine de tot și acum multi maxim la proc am 27 când procul este la 100% în loc de 33. Because of :TDP: lock by Dell;
- miercuri iar la telefon cu Dell - bă, tot nu merg xyz; mbine, next day shit. Numai că vineri. Mbine.
- joi după amiază sună Dell "localz" cu "n-avem piesa, da` vă anunțăm"; "păi când?!11"; "vă anunțăm";
- sun iar la Dell central - bă ăia pqrstfgm, a ok, we escalate;
- vine dumbassul luni dimineață la 9 jumate; am presupus că i s-a spus că la 11 tre` să plec la munci; mnu; imbecilului îi ia până pe la 12 să schimbe tot (LCD, placa video, placa de bază), apoi se încurcă la configurări; eu deja eram la munci, el trebuia să mi-l aducă funcțional; mdeah. O ajuns pe la 1 jumate.

Acum mere ok, dar le-a luat o săptămână ++ cu next business day și mi-au tufut și frecvența maximă la procesor in the process. Nerd raeg cu Dell support soon©.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Un subcontractant Dell este tot un intermediar, mi se rupe-n paișpe că a fost la nu-știu-ce trainings dacă el nu este răspunzător direct către Dell, ci mai degrabă VS firma locală unde este angajat. Pentru că, de exemplu, să zicem că eu aș fi pierdut bani (mulți) din incompetența lui - și aș fi cerut să se întâmple ceva cu el - fux knows, penalizare la salariu or w/e, practic Dell nu are cum să-și impună punctul de vedere VS firma locală, sau, chiar dacă și-l impune, nu îi va împiedica cu nimic pe aceștia să-l schimbe din post efectiv cu numele, fără a modifica în vreun fel organigrama.

De asemenea, este posibil să greșesc :biggrin:
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,758
Well, am luat aseara noul TV LCD al parintilor mei. L-am instalat in locul vechiului TV si merge acum ok. Partea ciudata a fost la cablul Scart. Parintii mei au 2 receivere Dolce, unul model original de cand si-au pus parintii mei Dolce si unul mai nou care l-a inlocuit pe unul din cele 2 receivere primite initial care se defectase (parintii au 2 TV-uri). Cand au inlocuit receiverul l-au luat pe cel defect si nu ne-au mai dat si cablu Scart la noul model (mai mic dar e "brandul" Huawei). Vechiul TV CRT luat acum 17 ani care se defectase mergea conectat la receiver prin antena nu prin Scart.

Odata cu noul tv am luat si un cablu Scart (20 RON). Cand am montat noul TV LCD imaginea se deplasa de la stanga la dreapta nonstop. Enervat de situatie (cablu Scart nou si face fite) am incercat o chestie, am inlocuit cablul nou Scart cu acela de la receiverul celuilalt TV CRT. Ciudat sau nu acum nu mai sunt probleme. Atat TV-ul CRT cat si noul TV LCD merg fara probleme prin cele 2 cabluri Scart.

Tatal meu mai carcoteste ca imaginea e mai clara la TV-ul CRT, normal de altfel, canalele transmise de Dolce nu sunt HD iar receiverul nu are conexiune prin mufa HDMI cu TV-ul LCD. Imaginea este totusi mai mare si mama mea (utilizatorul principal al TV-ului LCD) e multumita.

Multumesc tuturor pt recomandari.
 

JustIn

Membru Senior
Joined
Jun 6, 2005
Messages
302
Si eu am inlocuit cativa condensatori care se umflasera de pe o placa la LG-ul meu, si acum merge ok.
Totusi am luat in fuga condensatori la un regim termic mai mic decat cei care erau acolo (aia erau 10V, 2200uF, 105 grade C, si eu am luat 16V, 2200uF, 85 grade C, altceva mai apropiat nu am gasit). Ce probleme pot aparea? Placa e destul de bine aerisita, condensatorii sunt relativ departe de radiatoarele de la alte componente. Si mai am o nelamurire, banuiesc ca acei condensatori functioneaza tot timpul, nu? Dar functioneaza la capacitate maxima, sau in functie de regimul de functionare/standby?
Multumesc.
 

ipman

Membru Senior
Joined
Nov 7, 2003
Messages
4,377
Scade durata lor de viata cu temperatura, daca sint acelasi fel de condensatori.
Probabil ca acel LG are o sursa in comutatie, in care se folosesc condensatori LowESR, care in majoritatea coplesitoare sint la 105 grade. Verifica cu datasheet-ul impedanta interna sa fie la fel sau mai mica.
Ca sa raspund la a doua intrebare ar trebui sa stiu schema sau macar sa stiu ce fac acei condensatori in sursa. O banuiala rapida ar fi ca daca sint de 10V ar trebui sa functioneze mereu, pentru ca furnizeaza tensiunea de 5V pentru circuitul de stand-by. Dar nu pot fi absolut sigur.
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Lolscart. Nu fac upgrade moca măgarii de la Dolce la un receiver modern? Care să aibă HDMI mă refer.
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,758
Cel default (si cel mai slab) este cel care are ca cel mai bun mijloc de conectare cablu cu mufe Scart. Daca vrei ceva mai bun plateste mai mult (nu ca cel initial ar fi gratis). Deja sunt platite receiverele initiale ale parintilor mei.

Singurul lucru util e faptul ca le inlocuiesc gratuit daca se strica (o politica relativ recenta ca urmare a faptului ca se stricau in draci, avand in general probleme cu sursele din spusele celor de la firma care a venit si inlocuit receiverul defect).

Upgrade gratis ? Ce vorbesti straine, Stefan e departe !

https://www.romtelecom.ro/magazin-o...-televiziune-digitala/pachet-dolce-extra.html
 

Neo

Motan agresif
Sugar daddy
Joined
Oct 16, 2005
Messages
9,951
Naiba să-i pieptene, și mie mi-a ajuns azi al doilea Dell U2312HM. Băgat în priză, crac-poc-trosc-fum. Refund :frown:
 

miahi

Wizzard
Sugar daddy
Joined
Aug 1, 2004
Messages
8,191
Hai, recunoaște că avea backlight bleeding și i-ai dat foc.
 

Styr

Follower of the old ways
Sugar daddy
Joined
Oct 14, 2003
Messages
1,539
Hop si io, as vrea un led/lcd de 102 care sa aiba cam asa:
DLNA prin wifi
USB port(uri) in care sa var un stick si sa pot rula de pe el divx/xvid, mp4, mp4, mkv si subtitrari la ele
CI+
SmartTV
Daca aveti ceva recomandari/experiente, feel free to share. :tongue:
 

Foxter

Membru Senior
Joined
Aug 22, 2006
Messages
1,758
Eu pot sa iti zic ca modelul cumparat de parintii mei (Panasonic TX-L32E5E) nu suporta filme mkv cu subtitrare .srt puse pe stick USB. Poate nu ma pricep eu dar out of the box nu recunoaste fisierele separate de subtitrari de pe stick. Pana la urma am conectat un laptop la TV via VGA cable si asa am rulat filmul. Aparent prin conexiune VGA (analog) tv-ul nu poate afisa rezolutia cu care isi face reclama, rezolutia full hd (scrie si in manual). 1920x1080 merge doar via HDMI. Aberanta chestia, sa nu poti sa folosesti TV-ul ca ecran extern pentru laptop daca nu ai HDMI ci doar mufa VGA la laptop.
 
Top Bottom