Ţigareta Electronică

war4peace

Membru Senior
Nu ştiu dacă e un hobby per se, dar destui sunt fumători pe-aici, deci poate vă interesează.
Miercuri am făcut trecerea la ţigareta electronică, din mai multe motive:

  1. Am copil mic şi nu vreau să mai produc fum, deşi fumam ca un hoţ, în bucătărie, aplecat periculos pe geam.
  2. Vine frigul şi vreau să pot fuma la birou fără să fiu nevoit să ies pe balcon, în cancer (pun intended)
  3. Arderea tutunului produce o grămadă de rahaturi, care sunt mai periculoase pentru sănătate decât nicotina. Gudronul, de exemplu (or so I heard)
  4. Din calculele efectuate pe hârtie reiese că deşi investiţia iniţială e mai mare, cam în 3 luni se amortizează şi de acolo ieşi tot pe plus

În primul rând, am discutat cu mai mulţi colegi care utilizează deja ţigări electronice; ei mi-au explicat unde să merg şi după ce să mă uit.
Am fost la showroom-ul Vapers şi am cumpărat un kit eGo-C™ XL USB negru Joyetech™ (250 RON) şi 3 fiole cu lichid (1x http://vapers.ro/dekang-pg-30ml-high/104-kent-pg-18mg.html :hihi:, 1x LiQua menthol şi 1x LiQua Apple). Ăştia de la Dekang au nişte denumiri superbe :biggrin: (Dunhil, Pal-Mal, Parlament, Vergnia...) fiindcă nu pot avea denumiri trademarked. 50 ml cu totul, încă 50 RON. Un muştiuc are capacitate de 1 ml, şi m-a ţinut 2 zile întregi (de miercuri seara până vineri seara), cu "Kant". Acuma am umplut alt muştiuc cu aromă de măr. Asta înseamnă cam 100 de zile pentru toate cele trei fiole. Nu-i rău pentru 50 RON.
Ţigareta se reîncarcă prin USB, există şi adaptor pentru priză. În cazul meu, am încărcat-o ieri şi încă e peste 50% bateria.

Impresii:

  • Facil de fumat. Duci la gură, ţii apăsat butonul, fumezi.
  • Nu produci fum, ci un abur aproape fără miros, nu deranjează, nu intră în ţoale.
  • Poţi fuma oriunde, e mişto să stau în birou şi să trag câte un fum fără să-mi pierd concentrarea când muncesc.
  • Nu mai există tendinţa de a "termina toată ţigarea".
  • Mai ieftină ca ţigările obişnuite.
  • Nu există riscul să se fumeze ţigarea singură :smile:
  • Adio brichete, scrumiere, scrum, găuri în haine, mobilă arsă...
  • Uşor de încărcat, se încarcă pe USB cu mufă de-aia mini, obişnuită, am şi acasă, şi la muncă. Nu călătoresc aşa de mult încât să port la mine cablu şi adaptor pentru priză.
  • Dezavantaj: în timp, trebuie înlocuite părţile consumabile (atomizor, muştiuc...); acumulatorul se duce şi el în timp, probabil.
  • Se uită lumea ciudat la mine pe stradă, şi am încercat faza într-un magazin, era un paznic pe-acolo, se uită la mine, vrea să zică ceva, închide gura şi se face că nu mă vede.
  • Adio atârnători care îmi cer ţigări.

Cele mai scumpe lichide pe care le-am putut găsi sunt Intellicing EcoPure (69 RON pentru 30 ml), m-ar ţine 2 luni la consumul meu actual, ţâţă de mâţă.
 
LsIYK.gif


Eu ce pot să-ți spun este succes. Eu n-am reușit cu așa ceva, ba chiar fumam mai mult cu asta electronică. La fel am pățit-o și cu patches de nicotină, pur și simplu n-au funcționat. Dacă reușești să te lași complet așa, more power to you. Și-s serios.
 
Eu sint de aproape un an pe Ego-T. Mai nou au aparut atomizoarele Ego-TB, putin mai mari, cilindrice, si mai facil de curatat.

Bateria este foarte ok dupa aproape 1 an de folosinta. Atomizoarele TB sint mai usor de curatat, accesul la fitil e mai facil.

Curatarea atomizorului o fac cam la 2 saptamani. pe net sint diferite sfaturi, am incercat prin scufundarea lui in alcool, otet, etc, insa cu rezultate slabute.
Momentan, folosesc o metoda simpla. Cu ajutorul unei surubelnite subtiri misc fitilul in atomizor, incet, pana cand iese afara. Simplu la Ego-TB, ceva mai complicat la Ego-T. Dupa aceea introduc usor un servetel Pana la rezistenta si las sa absoarba lichidul ramas. Invelesc fitilul intr-o alta bucatica de servetel si las cateva minute. Nu ard fitilul, nu torn apa in atomizor pentru spalatul rezistentei. Dupa cateva minute, cuplez bateria si fac dry-burn atomizorului. Resturile de lichid ard imediat iar rezistenta se face rosie. Despachetez fitilul din servetel, si cu ajutorul aceleiasi rurubelnite fixez usurel fitilul la loc. Procedura face atomizorul ca nou, fara gust de ars.
Ca lichide folosesc doar gama Gold de la Dekang. Imi place aroma de fructe Story of Lip, nicotina 12 mg. Mi-au mai placut si Vaping Prime si Western Conqueror.

Foarte rar mai trag cate o tigara normala de la prietena mea. Mi se par slabe si urat mirositoare.
 
war4peace, eu as dori mai multe detalii despre Ego-C. Am auzit de ceva vreme de aceste atomizoare insa nu am vazut nici unul. Din cate am inteles, scoaterea fitilului se face foarte usor, deci intretinerea atomizorului este foarte simpla. Practic atomizorul fiind consumabila cea mai scumpa, acest lucru ar fi excelent.

In timp a trebuit sa testez mai multe posibilitati de curatare a atomizorului, deoarece in 2 saptamani deja calitatea se pierdea. La inceput am incercat curatare-uscare in alcool, apoi in otet urmate de clatire in bicarbonat si suc de lamaie, fara rezultate bune. Dupa aceea am indepartat fitilul, spalat rezistenta si dry-burn. Atomizorul Ego-T fiind ingust, dupa cateva interventii corpul sau se deforma si nu mai putem introduce fitilul. La Ego-TB scoaterea fitilului este mult mai usoara.

Singura mea "inovatie" fata de ceea ce am citit pe net este faptul ca nu mai incerc sa curat rezistenta si sa ard fitilul. Fitilul in infasor intr-un servetel, iar pe rezistenta aplic usor un servetel, introducandu-l cu grija in atomizor, lasand cateva minute sa se usuce rezistenta bine. Dupa aceea operatia de dry-burn merge foarte repede. Cu timpul evident ca rezistenta se va acoperi de reziduuri, in acel caz o baie peste noapte in otet rezolva asta.
 
war4peace, eu as dori mai multe detalii despre Ego-C. Am auzit de ceva vreme de aceste atomizoare insa nu am vazut nici unul. Din cate am inteles, scoaterea fitilului se face foarte usor
...Fitil? :smile:

Omule, eu l-am luat de câteva zile, acuma m-am uitat şi nu văd absolut niciun fitil. O să pun mai încolo poze, dacă vrei, acuma se uită colegii ciudat la mine dacă fac de-astea :smile:
Probabil tu te referi la atomizoare servisabile, eu nu am de-alea. Poate te poţi lămuri aici. Alternativ, ne întâlnim într-o seară şi-ţi dau să te joci cu cel de rezervă.
 
Ei, o sa vezi ca intr-o buna zi, nu prea departe, o sa ti se para ca nu mai face atata abur :smile: . O sa incarci bateria insa degeaba, e de la atomizor. Si atunci n-o sa te lase inima sa-l arunci stiind ca inca e bun, doar rezistenta un pic murdara, asa ca o sa citesti link-ul acela :smile:
 
Ba pariu că-l schimb. Repet, sunt un om comod. Dacă vrei, le păstrez, ne întâlnim şi ţi le dau ţie când se adună. Win-win!
 
Back
Top