TIFF no preview available error

radul

Membru Senior
Am o arhiva de documente ce trebuie transferata din A in B, dar inainte de a o face fizic trebuie sa o fac si electronic.

Documentele trebuiesc scanate si salvate doar informat TIFF.
Documentele uneori se colecteza acum deprin toata lumea si de regula sunt scanate,facute pdf, trmise in locatia A, iar aici apoi transformate in TIFF si in final trimise catre locatia B. Alteori sunt scanate direct in A dupa originale si trimise in B.

In A se lucreaza pe Win7 ,in B pe win XP.
Cei din B nu pot deshide docs "no preview available"
Celor din A li se deschid docs fara probleme.
Cei din A si-au cumparat un computer cu XP si surprizaaa, unele docs nu pot fi deschise (aceeasi eroare).

Am inteles ca ar fi vorba de algoritmii decompresie ai TIFF care uneori se bat cap in cap, cap in cap ma bat si eu cu mine insumi, cei din B au drept de viata si de moarte asupra celor din A, e vorba de oameni care-si pot pierde joburile, iar pe IT urile din amble parti ii doare-n pewla, au treburi mai bune de facut, gen mers cu cartusele la umplut in oras.

Dupa cum v-ati dat seama e vorba de un mediu gretos de corporatist, in care nimeni nu face nimic decat sa dea vina pe celalat, iar eu am niste omuleti care scaneaza zi lumina si intregi batch uri de documente sunt rejectate. Deadline urile sunt extrem de stranse, iar regulie jocului extrem de limitate, adica faza cu "folositi jpg in loc de tiff sau ia crackul de adobe X.0 de pe pussytorrents" n-o sa mearga.

Orice sugestie mi-ar fi de mare ajutor!
 
Ce programe se folosesc mai exact pentru crearea tiff-ului și pentru vizualizarea lui?

TIFF "de bază" are și o opțiune de multipage, care nu e suportată de multe aplicații, vezi să nu fie din cauza asta (dar teoretic ar trebui să se vadă cel puțin prima pagină). Și mai are și tot felul de buguti interesante, cum ar fi TIFF-uri alb-negru care se văd inversate în anumite programe (hârtie neagră/scris alb).

Deschide documentele rejectate cu IrfanView ca să vezi ce proprietăți au și compară-le cu cele care sunt acceptate, ca să vezi ce extensii TIFF suportă windows XP (nu cred că există o listă publică cu așa ceva).
 
Da, intr-adevar am uitat sa mentionez ca e vorba de Fax and Picture Viewer si documentele sunt alb negru, uneori cu nuante de gri , niciodata color.
 
Deschizi IrfanView si ai optiunea Batch Conversion/Rename. Pui totul acolo si salvezi ca TIF cu compresie LZW pentru imaginile color si grayscale, respectiv CCITT grup 4 pentru alb-negru. Bifezi si "Save palette". Ar trebui sa mearga.
 
Da, stiu multumesc, insa nu pot instala Irfanview pe computere corporatiste, ar fi impotriva termenilor si conditiilor IrfanView si totodata impotriva SOP urilor " unitatilor" mentionate mai sus.
Nu in ultmul rand, am impresia ca IrfanView nu stie sa faca converise din *pdf in .tiff, iar ca sa folosesc Irfanul doar ca un .tiff repair tool ar fi cam overkill.
 
Nicidecum.
Citez: 1b) If you intend to use IrfanView at your place of business or for commercial purposes, please register and purchase it.
Commercial users: please contact me by E-Mail for prices, discounts and payment methods.
 
Back
Top